Zima

Kako paliti auto sa starijim akumulatorom po zimi?

Dolazi zima, a s njom tradicionalno i problemi s akumulatorima. Hladnoća i vlaga pokupe dio energije pa je svako paljenje vozila sa starijim akumulatorom svojevrsna lutrija.

Dolazak zime dodatno će ugroziti migrante

BIHAĆ - Stotine migranata sa Bliskog istoka i iz Azije smrzavaju se u kampu u BiH, koji se nalazi u šumi, gdje već nedostaje hrana i smještaj, a dolazak zime dodatno će pogoršati situaciju, izjavili su humanitarni radnici za Rojters.

Zašto pomjeramo sat?

Dok traju rasprave o tome u kojoj vremenskoj zoni ostati kada EU ukine pomjeranja sata 2021. godine, u nedjelju, 27. oktobra, još jednom ćemo preći na zimsko računanje vremena i kazaljke vratiti sat unazad, a mnogi se pitaju kako je uopšte došlo do zimskog i ljetnog računanja vremena.

Gdje u regionu su najjeftinije zimske gume?

Zimske gume su prijeka potreba, ali predstavljaju udar na džep vozača, a cijene guma nisu iste u zemljama regiona.

Objavljena velika prognoza za zimu

Meteorološki servis AccuWeather objavio je na svojim stranicama dugoročnu prognozu za nadolazeću zimu.

Pet biljaka koje će preživjeti jesen i zimu

Tokom jesenskih i zimskih mjeseci, mnogi domovi postaju negostoljubiva okruženja za biljke. Neke sobe su izložeen propuhu, druge su previše zagrijane, vazduh je uglavnom suv, a tu su i sobe koje su manje izložene direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Pripremite kosu za zimske dane

Nakon što smo cijelo ljeto kosu (mal)tretirali morem i suncem, došla je jesen i sada je savršeno vrijeme da je oporavimo od proživljenog i pripremimo za još jednu rundu zimskih avantura.

Kako da osvježite dušek poslije duge zime

Pravilno održavanje dušeka uključuje i njegovo redovno luftiranje i istresanje prašine, a tokom zimskih mjeseci ovo nije lako postići. Evo kako da to nadoknadite!

Vratite sjaj kosi nakon zime

Nakon duge i hladne zime sve žene imaju sličan problem – kosa im je dehidrirana i bez sjaja zbog nošenje kapa i šalova koji su kosu elektrisali. Sada, kada je hladni period iza nas, pravo je vrijeme da se posvetite svojoj kosi i pružite joj pravilnu proljetnu njegu.

Tokom zime otanjile zalihe krvi

BANJALUKA - U transfuziološkim službama u RS smanjene su zalihe krvi i komponenti krvi tokom januara i februara zbog godišnjih odmora i praznika, kada se manji broj dobrovoljnih davalaca krvi odaziva akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a u tim mjesecima su i učestalije saobraćajne nesreće, čime je i potreba za krvlju povećana.

Najčitanije