Zima

Njemačka se priprema za tešku zimu: "Moraće zaposleni nešto deblje obući"

BERLIN - Njemačka privreda započela je pripremu za tešku i neizvijesnu zimu zbog problema sa snabdijevanjem gasom.

4 sobne biljke za koje je kraj zime koban

Sa odlaskom zime sobne biljke obično počinju da pokazuju svoje slabosti. Što i ne čudi s obzirom na to da čitavu zimu provedu na, za njih, previsokim temperaturama i sa premalo vazduha i svjetlosti.

Dolčevita, modni klasik idealan za zimske dane

Svaka garderoba sastoji se od ključnih komada koje možemo kombinovati uz svaki look bez obzira na godišnje doba. Visoko na listi nezaobilaznih ključnih modnih favorita bez sumnje se nalazi toplo i ugodno pletivo.

Ljetovanja kaparišu u zimu

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je kalendarski još zima, rezervacije u turističkim agencijama za ljetovanja već su uveliko počele i najtraženije destinacije zasad su Turska i Grčka.

Prvi samostalni koncert "Pobratimstva" okončao "Zimu u foči"

Koncertom domaćeg Srpskog pravoslavnog crkvenog pjevačkog društva "Pobratimstvo" u fočanskom Hramu Svetog Save, završena je manifestacija "Zima u Foči".

SAD ponovo na udaru zimske oluje

ČIKAGO - Zimska oluja donijela je danas širom SAD kišu, ledenu kišu i obilan snijeg, putevi u mnogim američkim državama su zaleđeni, a avio-kompanije su otkazale na hiljade letova zbog vremenskih neprilika.

Šta je predvidio Mrmot Fil

Mrmot Fil vidio je svoju sjenku, što znači da nas očekuje još šest nedjelja zime, prema narodnom vjerovanju u SAD.

U Panksatoniju "Dan mrmota"

PANKSATONI - U američkom gradići Panksatoni u državi Pensilvanija danas je "Dan mrmota" i veliki broj ljudi očekuje da li će glodar Fil predvidjeti dolazak ranog proljeća ili još šest sedmica zime.

Meteorolozi pozvali na oprez: Iguane padaju sa drveća od hladnoće

MAJAMI - Američka nacionalna meteorološka služba u Majamiju izdala je upozorenje građanima u kojem se pozivaju na oprez jer smrznute iguane mogu pasti sa drveća zbog neuobičajeno niskih temperatura širom tog područja.

Zašto je zimi preporučen povećan unos ribe

Razlozi zbog kojih bi trebalo da zimi povećamo unos ribe.

Dvije greške svi prave zimi u čišćenju kola i tako ih oštećuju

​Tokom hladnih zimskih dana, vozači muku muče sa čišćenjem snijega i leda sa svog četvorotočkaša.

Pravi izbor zimskih haljina za dame koje drže do svog izgleda

​Ukoliko vam je stalo i da u hladnim, zimskim danima budete u trendu i izgledate otmjeno i elegantno, pravi izbor su moderne zimske haljine.

Niska temperatura nije izazvala štetu na ozimim usjevima

BIJELJINA - Niska temperatura vazduha tokom prošle sedmice nije izazvala štetu na ozimim usjevima, navedeno je u sedmičnom Agrometeorološkom biltenu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pet pravila za brigu o biljkama tokom zime

Svi koji vole biljke s dolaskom zime znaju da je došao period godine kada brizi o njma treba obratiti posebnu pažnju. Važno je znati da će mnoge biljke preko zime stagnirati, gubiti listove ili jednostavno klonuti, ali to nije razlog za brigu jer je to klasični dio njihovog životnog ciklusa.

Kako da najbrže osušite veš u toku zime

Domaćice znaju koliko je lakše prati i sušiti veš u toku ljeta. Odjeća je tanja, vrijeme je toplo, a tek opran veš možete obući za nekoliko sati.

Najčitanije