Zimske olimpijske igre

Na današnji dan prije 35 godina počele ZOI u Sarajevu

Na današnji dan prije tačno 35 godina u Sarajevu su počele 14. Zimske olimpijske igre.

MOK odredio tri kandidata za domaćina ZOI 2026.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) skratio je spisak kandidata za domaćina zimskih olimpijskih igara 2026.

Sedam novih disciplina na ZOI 2022.

Sedam novih disciplina dodano je u program Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, kojima je domaćin Peking, s ciljem što veće zastupljenosti sportistkinja, objavili su u srijedu iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

U Južnoj Koreji najviši zvaničnik Sjeverne Koreje, a nije Kim Džong Un

PJONGJANG - Sjeverna Koreja poslaće otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji svog najvišeg zvaničnika, predsjednika Prezidijuma Vrhovne narodne skupštine, odnosno de fakto šefa države - Kim Džong-nama.

Tim Srbije stigao u Pjongčang na Zimske olimpijske igre

Tim Srbije doputovao je danas u Pjongčang u Južnoj Koreji, gdje će od 9. do 25. februara učestvovati na 23. Zimskim olimpijskim igrama.

Pola miliona Rusa na mitinzima podrške olimpijcima

Širom Rusije danas su održani skupovi sa idejom da se izraze "patriotsko jedinstvo" i podrška ruskim sportistima na predstojećim zimskim olimpijskim igrama.

Graf odbila da ide na OI

Ruskinja Olga Graf odbila je da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu pošto je nekolicina njenih kolega iz tima isključena s Igara.

BiH sa četiri predstavnika na olimpijadi u Pjongčangu

Bosna i Hercegovina na predstojećim zimskim olimpijskim igrama, koje se od 9. do 25. februara održavaju u Pjongčangu imaće četiri predstavnika u alpskom skijanju i skijaškom trčanju.

Sjeverna Koreja ipak šalje sutra delegaciju u Južnu Koreju povodom ZOI

Sjeverna Koreja poslaće sutra u Južnu Koreju delegaciju, koja bi trebalo da provjeri kako teku pripreme za odlazak sjevernokorejske umjetničke trupe na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu narednog mjeseca, saopštilo je Ministarstva za ujedinjenje iz Seula.

Koreje pod istom zastavom na ZOI

SEUL, PJONGJANG - Sjeverna i Južna Koreja su se dogovorile da pod istom zastavom izađu na ceremoniju otvaranja Zimskih olimpijskih igara sljedećeg mjeseca, prenosi BBC.

Najčitanije