Zlatna sova

Dodijeljena treća nagrada "Zlatna sova"

VIŠEGRAD - U Andrićgradu danas je uručena treća nagrada "Zlatna sova" autoru Branku Jovičiću iz Broda za roman "Davno ispričane priče", koju dodjeljuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo. Autor treće nagrade rekao je novinarima da je radnja romana Drugi svjetski rat i da je knjiga bazirana na psihologiji čovjeka u ratu.

U Beogradu uručene književne nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"

BEOGRAD - Kao neko ko je bio i treći i prvi, ko je imao priliku da gubi i dobija svestan sam da su nagrade neverovatno bitna stvar za kulturni prostor Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, kazao je književnik Radisav Milić iz Smedereva povodom nagrade "Zlatna sova", koja mu je u petak uručena za roman "U krugu" u prostorijama Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

"Zlatna sova" Radisavu Miliću

BANJALUKA - Žiri za dodjelu književne nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske dodijelio je ovu nagradu Radisavu Miliću iz Smedereva za roman "U krugu". Drugu nagradu na ovom konkursu osvojio je roman "Čak i u Huenti" Nadežde Purić Jovanović iz Beograda, dok je treće mjesto zauzeo roman "Davno ispričane priče" Branka Jovičića iz Broda.

Do 1. marta otvoren konkurs za nagradu "Zlatna sova"

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske pozvao je autore koji pišu na srpskom jeziku da učestvuju na konkursu za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova" za 2019. godinu, koji je otvoren do 1. marta.

Objavljen konkurs za najbolji neobjavljen rad na srpskom jeziku

ISTOČNO SARAJEVO - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo objavio je konkurs za najbolji neobjavljeni roman "Zlatna sova" za narednu godinu.

Uručene nagrade "Zlatna sova"

BANJALUKA - Svečanost povodom uručenja književnih nagrada "Zlatna sova" Iliji Gajici, Slavici Erdeljanović-Curk i Radisavu Miliću održana je u četvrtak uveče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Najčitanije