Zlatni Lav

Zlatnog lava osvojio film "L'Evenement"

Zlatnog lava na 78. filmskom festivalu u Veneciji osvojio je film "L'Evenement" (Happening) francuske rediteljke Odri Divan.

"Zlatni lav" otišao u ruke "Džokeru"

Mračna drama "Džoker" reditelja Toda Filipsa, o porijeklu negativca iz serijala o Betmenu, osvojila je nagradu "Zlatni lav" na 76. Venecijanskom filmskom festivalu.

Vučić dobitnik Zlatnog lava za mir: Nagrada ide građanima

VENECIJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je međunarodne nagrade Zlatni lav za mir za 2018. godinu, koju je danas, na svečanoj ceremoniji u Veneciji, u njegovo ime, preuzeo ambasador Srbije Goran Aleksić.

21 film u trci za Zlatnog lava na festivalu u Veneciji

Organizatori 74. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji (Mostra) saopštili su da će se 21 ostvarenje takmičiti za glavnu nagradu festivala - Zlatnog lava. Na spisku se nalaze filmovi reditelja Džordža Klunija, Giljerma del Tora kao i triler Darena Aronofskog, javila je agencija AP.

Džejn Fonda i Robert Redford dobijaju Zlatnog lava

VENECIJA - Američke filmske zvijezde Džejn Fonda (79) i Robert Redford, (80) primiće nagrade Zlatni lav na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji za životno djelo, saopštili su organizatori festivala u ponedjeljak.

Najčitanije