Zlato

Rezerve zlata povećane na 20,42 tone

BEOGRAD - Narodna banka Srbije /NBS/ je u prošloj godini povećala količinu rezervi zlata na 20,42 tone, pa je njegovo učešće u strukturi deviznih rezervi u 2018. godini iznosilo 6,5 odsto, objavila je danas ova banka.

Zlato sve skuplje

VAŠINGTON - Zlato je sve skuplje - unca zlata trenutno u SAD košta 1.400 dolara, navode agencije.

Gdje su nestale hiljade milijardi Komunističke partije SSSR-a?

MOSKVA - Skoro trideset godina zlato Komunističke partije Sovjetskog saveza izaziva interesovanje javnosti.

Srbija do kraja godine kupuje 10 tona zlata

BEOGRAD - Srbija će svoje rezerve zlata sa postojećih 20 tona do kraja ove godine povećati na 30, a potom, u narednih godinu i po na čak 50 tona, pišu danas "Večernje novosti".

Rusija najveći kupac zlata u svijetu

MOSKVA - Centralne banke širom svijeta su u prvom kvartalu 2019. godine kupile najveće količine zlata u posljednjih šest godina, pri čemu je Rusija osigurala vodeću poziciju jer nastoji da smanji zavisnost od dolara.

Cijena zlata i dalje skače, do kraja godine 1.400 dolara

Cijena zlata bi do kraja godine trebalo da dostigne 1.400 dolara. Ovakav skok vrijednosti plemenitog metala je rezultat manje agresivne politike američke Uprave federalnih rezervi (Fed) o kamatnim stopama i dugotrajnim globalnim neizvjesnostima, ocjenjuju stručnjaci.

Ove zemlje imaju najveće rezerve zlata

Količine zlata koje su bogate zemlje širom svijeta gomilale tokom 2018. godine dostigle su drugi najviši godišnji nivo ikada, izvjestio je Svjetski savjet za zlato.

Paladijum skuplji od zlata

LONDON - Paladijum, čije su cijene dostigle nivo znad 1.500 dolara za finu uncu, postao je skuplji od zlata.

Iz kuće ukrali novac, zlato i telefone

​BANJALUKA - Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je u Ulici Srpskih junaka u Istočnoj Ilidži, iz kuće privatnog vlasništva, nepoznati izvršilac ili više njih otuđio novac, zlatni nakit i dva telefona.

Zlatni sat od 70.000 dolara

​Kako bi proslavili trideset petu godišnjicu ikonskog digitalnog modela, japanski brend Casio je oživio koncept, predstavljajući G-D5000-9JR model, kreiran od 18-karatnog žutog zlata, sa cijenom od 7.7 miliona jena, odnosno 70.000 dolara.

Najčitanije