Zlato

Zlato iz BiH sve više sija u inostranstvu

BANJALUKA, SARAJEVO - Da zlato, dragulji i ostali plemeniti metali idu iz BiH u inostranstvo, potvrđuje podatak da je u prvih devet mjeseci ove godine povećan njihov izvoz za oko tri miliona KM u odnosu na isti period lani.

Zlatne rezerve Srbije najveće na Balkanu

Beograd - Srbija je za godinu dana uvećala svoje zlatne rezerve za više od 10 tona i trenutno ima 32 tone vrijedne 1,66 milijardi evra.

Cijena zlata stabilna na 1.921 dolara, dolar ojačao

LONDON - Cijena zlata se drži na stabilnom nivou danas, čemu je doprinio optimizam da će na kraju biti usvojen američki paket ekonomskih podsticaja, što je pojačalo atraktivnost tog metala kao sredstva zaštite od infllacije, dok je dolar ojačao na valutnim tržištima.

Srbija leži na zlatu, objavljeno gdje se čuva 32 tone plemenitog metala

Srbija danas ima oko 32 tone zlata. U evrima – to je 1,66 milijardi. U polugama – 2.500 komada. Ako biste ih poređali u jedan neprekidni niz, ovaj zlatni voz bio bi dugačak oko 450 metara, odnosno mogli biste da napravite pravu zlatnu žicu koja bi se prostirala kroz više od pola glavne beogradske "štrafte", Knez Mihailove ulice.

Koliko je zlata ostalo na svijetu

Prošlog mjeseca cijena zlata dostigla je rekord, popevši se na iznad 2.000 dolara po unci.

Ruske banke rekordno ulažu u zlato

Ruske banke počele su aktivnije da ulažu u zlato i druge plemenite metale. Na kraju avgusta imale su akumuliranu 121. tonu zlata, što je rekordan pokazatelj, navodi se u izvještajima Centralne banke.

Lukašenko vratio zlatne rezerve iz inostranstva do posljednjeg grama

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko smatra da je bila strateški ispravna odluka da se ranije vrate sve zlatne rezerve iz inostranstva u zemlju.

Ruska vakcina protiv kovida nokautirala cijene zlata i srebra

Cijene plemenitih metala zabilježile su noćas drastičan pad na azijskim tržištima usljed oporavka apetita za rizikom nakon ohrabrujućih ekonomskih podataka i nada u novi američki paket ekonomskih podsticaja koji je pogurao indeks S&P500 blizu rekordnih nivoa.

Čemu služi i da li štiti dijamantska maska od milion i po dolara

Izraelska juvelirnica predstavila je zaštitnu masku za lice od zlata prekrivenu dijamantima, koja će biti najskuplja na svijetu, ne nižoj od milion i po dolara.

Cijene plemenitih metala lete u nebo, unca zlata 2.069 dolara

LONDON - Cijena zlata popela se danas do novog rekordnog nivoa jer pandemija kovid-19 pomračuje ekonomske izglede, pa su žute poluge sve atraktivnije sigurno utočište investitorima, mada analitičari kažu da bi ovaj brzi rast mogao da pokrene izvjesne korekcije.

Najčitanije