Zlato

Rusi gomilaju zlato, ulaganja u plemenite metale porasla 56 odsto

MOSKVA - Obim sredstava koja su Rusi u avgustu držali u bankama u plemenitim metalima zabilježio je dramatičan međugodišnji skok od skoro 56 odsto, prema najnovijim statističkim podacima koje je objavila Banka Rusije.

Ristić osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama za Srbiju

Srpski strelac Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Đoković objavio snimak proslave zlata Milice Mandić

Milica Mandić donijela je Srbiji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a strastveno su je u olimpijskom selu podržavali reprezentativci Srbije.

Nijemci počeli da gomilaju zlato tokom pandemije

Nijemci su tokom nesigurnih vremena pandemije virusa korona počeli da gomilaju zlato, navodi se u najnovijem istraživanju koje je naručila Rajsbanka.

Prodaju zlata nije prijavio kao prihod

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave RS su nadležnim tužilaštvima u Banjaluci i Doboju podnijeli tri izvještaja protiv pet fizičkih lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa, čime je budžet Republike Srpske oštećen za više od 85.000 maraka.

NBS ima 35,75 tona zlata vrijednog 1,77 milijardi evra

BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) raspolaže sa 35,75 tona zlata vrijednosti 1,77 milijardi evra, naveli su danas iz NBS.

Rusi napravili masku od dijamanata i bijelog zlata, vrijedi bogatstvo

Zlatara iz Rusije "Mozi" napravila je zaštitnu masku od bijelog zlata i dijamanata koja ima basnoslovnu cijenu.

Zlato iz BiH sve više sija u inostranstvu

BANJALUKA, SARAJEVO - Da zlato, dragulji i ostali plemeniti metali idu iz BiH u inostranstvo, potvrđuje podatak da je u prvih devet mjeseci ove godine povećan njihov izvoz za oko tri miliona KM u odnosu na isti period lani.

Zlatne rezerve Srbije najveće na Balkanu

Beograd - Srbija je za godinu dana uvećala svoje zlatne rezerve za više od 10 tona i trenutno ima 32 tone vrijedne 1,66 milijardi evra.

Cijena zlata stabilna na 1.921 dolara, dolar ojačao

LONDON - Cijena zlata se drži na stabilnom nivou danas, čemu je doprinio optimizam da će na kraju biti usvojen američki paket ekonomskih podsticaja, što je pojačalo atraktivnost tog metala kao sredstva zaštite od infllacije, dok je dolar ojačao na valutnim tržištima.

Najčitanije