Zlato

Kanađani kopaju srpsko zlato u Timočkoj Krajini

BOR - Kanadska geološka kompanija "Mundoro" za istraživanja u Sumrakovcu, Osni, Dubravi i Padini, će narednih 5 godina izdvojiti čak 45 miliona dolara.

U podrumu korumpiranog političara pronađeno 13,5 tona zlata

Policija je pokrenula istragu protiv bivšeg guvernera iz Kine Žanga Kija, nakon što je u podrumu njegove kuće pronašla gomilu zlata.

Preko granice sa skoro kilogram zlatnog nakita

BEOGRAD - Carinici Srbije juče su u saradnji s policijom na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, zaplijenili gotovo kilogram zlatnog nakita vrijednosti veće od 6 miliona dinara (oko 99.200 maraka).

Zlato najskuplje u posljednjih šest godina

Cijene zlata dostigle su u ponedjeljak novi najviši nivo u šest godina pod uticajem zaoštravanja američko-kineskih trgovinskih napetosti da bi se potom blago spustile nakon nastojanja dvije zemlje da smire situaciju.

Trgovinski rat Amerike i Kine cijenu zlata diže u nebesa

Vrijednost unce zlata (28,35 g) prvi put nakon 2013. godine prešla je 1.500 dolara usljed straha od eskalacije trgovinskog rata između SAD i Kine i potencijalnog ublažavanja monetarne politike vodećih centralnih banaka.

Opljačkali dva miliona $ u zlatnim novčićima

MEKSIKO SITI - Naoružani napadači ukrali su danas zlatne novčiće vrijedne više od dva miliona američkih dolara iz državne kovnice novca u Meksiko Sitiju, saopštili su bezbjednosni izvori.

Banda nestala bez traga sa 720 kilograma zlata

RIO DE ŽANEIRO - Brazilske vlasti saopštile su da nisu uspjele da pronađu gotovo 720 kilograma zlata ni bandu koja je ukrala to zlato sa glavnog aerodroma u Sao Paulu.

Potvrđena ranija istraživanja: Vareš bogat zlatom svjetskog kvaliteta

VAREŠ - Opština Vareš i definitivno je bogata plemenitim metalima poput zlata i srebra, čiji je kvalitet na svjetskom nivou, a što je potvrdila i danas objavljena preliminarna procjena za lokalitete Veovača i Rupice, koji se nalaze u ovoj maloj lokalnoj zajednici nedaleko od Sarajeva.

Rezerve zlata povećane na 20,42 tone

BEOGRAD - Narodna banka Srbije /NBS/ je u prošloj godini povećala količinu rezervi zlata na 20,42 tone, pa je njegovo učešće u strukturi deviznih rezervi u 2018. godini iznosilo 6,5 odsto, objavila je danas ova banka.

Zlato sve skuplje

VAŠINGTON - Zlato je sve skuplje - unca zlata trenutno u SAD košta 1.400 dolara, navode agencije.

Najčitanije