Zlato

Cijena zlata na sedmogodišnjem rekordu od 1.760 dolara

Cijena zlata je porasla jutros za preko 1,0 posto, na najviši nivo u više od sedam godina, jer su sumorni ekonomski podaci iz SAD-a otkrili razmjere štete koju trpi najveća svjetska privreda od pandemije Covid-19, ali i zbog novog zaoštravanja američko-kineskih odnosa.

Svjetska nestašica zlata: Šta će biti s cijenom dragocjenog metala

Virus korona odnosi veliki broj ljudskih života svaki dan. Mnoge fabrike obustavile su svoju proizvodnju, transport robe usporeno funkcioniše, što je dovelo do prave nestašice nekih proizvoda u svijetu. Jedno od tržišta koje je zahvatila prava nestašica, jeste tržište fizičkog zlata.

Veliki rast cijena zlata, srebra i paladijuma

Cijene zlata i srebra rastu, pokazuju podaci sa berze "Comex".

Ko će pobijediti u ratu s cijenama nafte

MOSKVA - Zlato, koje investitori tradicionalno smatraju sigurnim utočištem u vrijeme tržišnih turbulencija, moglo bi da bude "jedan od profitera" globalne panike na berzama izazvane rusko-saudijskim naftnim sukobom i epidemijom virusa korona, ocjenjuje direktor za istraživanja u kompaniji NKSTanalitika Alesandro Bruno.

Ko je najveći kupac ruskog zlata?

MOSKVA - Prema carinskim podacima, Rusija je u 2019. skoro svo zlato namijenjeno izvozu prodavala Velikoj Britaniji, piše "Moskva tajms".

Pezer nakon zlata na Balkanijadi: Ima prostora za napredak

Bh. atletičar Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, gdje je Abedin Mujezinović na 800 metara stigao do srebra.

Kome "ide" zlato pronađeno u Srbiji?

BEOGRAD - Vijesti kao što je ona da je na jugu Srbije pronađeno ogromno bogatstvo, odnosno da su Kanađani na samo jednoj lokaciji otkrili 19 tona zlata, ulila je nadu da je rudarstvo novi "kec iz rukava" za Srbiju.

Vadi zlato iz starih telefona pa pravi elegantne ogrlice

Eva Schreuder ima zanimljivo ime za svoju liniju nakita kojeg pravi od recikliranih metala iz mobitela: G.OLD kolekcija za brend NoWa nastala je pod sloganom "Vidjeti ljepotu u otpadu".

Kanađani otkrili velika ležišta zlata na jugu Srbije

BEOGRAD - Kanadska istrazivačka firma "Medgold risorsis" koja je ranije nagovijestila da je u južnoj Srbiji, na granici sa Bugarskom i Makedonijom, pronašla odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta plemenitih metala, sada je i potvrdila te rezultate, pišu Novosti.

Kiša osvetničkih raketa podigla cijenu zlata i paladijuma, traži se sigurna luka

Zlato je poraslo iznad 1.600 dolaza za uncu, što je sedmogodišnji maksimum i to poslije raketnih napada Irana na američke vojne baze. Istovremeno, paladijum je oborio svoj rekord pa je sada na 2.100 dolara.

Najčitanije