Zlato

Novčić kralja Henrija III prodat za 772.000 evra

Izuzetno rjedak primjerak zlatnog novčića koji je našao kolekcionar u polju engleske grofovije Devon prodat je na aukciji za 648.000 funti (772.000 evra).

Pandemija primorala ljude da prodaju zlato

BANJALUKA - Iako je uvoz plemenitih metala u BiH lani dostigao 40,79 miliona KM u zemlju je stiglo zlato vrijedno tek 656.000, što je za skoro dva i po puta manje nego u 2020. godini, a stručnjaci smatraju da su ti podaci ogledalo slabe kupovne moći građana, koji nakit kupuju samo za posebne prilike, poput svadbe i krštenja.

Jelena Karleuša izašla na snijeg u vrtoglavoj zlatnoj kombinaciji

Prvi snježni dan u Srbiji Jelena Karleuša je dočekala u dvorištu svoje vile na Dedinju odakle je objavila i par fotografija.

Pronašao zlatnu polugu u sofi

Jedan Austrijanac pronašao je zlatnu polugu u vrijednosti od 48.000 evra u sofi kupljenoj na buvljaku.

Rusi gomilaju zlato, ulaganja u plemenite metale porasla 56 odsto

MOSKVA - Obim sredstava koja su Rusi u avgustu držali u bankama u plemenitim metalima zabilježio je dramatičan međugodišnji skok od skoro 56 odsto, prema najnovijim statističkim podacima koje je objavila Banka Rusije.

Ristić osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama za Srbiju

Srpski strelac Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Đoković objavio snimak proslave zlata Milice Mandić

Milica Mandić donijela je Srbiji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a strastveno su je u olimpijskom selu podržavali reprezentativci Srbije.

Nijemci počeli da gomilaju zlato tokom pandemije

Nijemci su tokom nesigurnih vremena pandemije virusa korona počeli da gomilaju zlato, navodi se u najnovijem istraživanju koje je naručila Rajsbanka.

Prodaju zlata nije prijavio kao prihod

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave RS su nadležnim tužilaštvima u Banjaluci i Doboju podnijeli tri izvještaja protiv pet fizičkih lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa, čime je budžet Republike Srpske oštećen za više od 85.000 maraka.

NBS ima 35,75 tona zlata vrijednog 1,77 milijardi evra

BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) raspolaže sa 35,75 tona zlata vrijednosti 1,77 milijardi evra, naveli su danas iz NBS.

Najčitanije