Zlato

Kiša osvetničkih raketa podigla cijenu zlata i paladijuma, traži se sigurna luka

Zlato je poraslo iznad 1.600 dolaza za uncu, što je sedmogodišnji maksimum i to poslije raketnih napada Irana na američke vojne baze. Istovremeno, paladijum je oborio svoj rekord pa je sada na 2.100 dolara.

Zlato na maksimumu u posljednjih sedam godina

Rasplamsavanje tenzija na Bliskom istoku, nakon ubistva najvišeg iranskog vojnog zapovjednika u američkom vazdušnom napadu na aerodrom u Iraku, vinulo je cijene zlata na svjetskim tržištima na sedmogodišnji maksimum.

Supružnici prodali zlato pa prijavili da su pokradeni

GRADIŠKA - Supružnike Slobodana Dž. (25) i Kadiru Dž. (24) iz Gradiške privela je policija jer su lažno prijavili da su im iz kuće ukradeni novac i zlato, saznaju "Nezavisne".

BiH raspolaže s tri tone zlata

BANJALUKA - Centralna banka BiH u ovom trenutku raspolaže sa oko tri tone zlata, a da li će pojačavati zlatne rezerve kao i centralne banke širom svijeta, s obzirom na to da se za sljedeću godinu najavljuje poskupljenje zlata, ne otkrivaju za javnost.

"Zlatna groznica" u BiH: Rudnici u Varešu vrijedni milijarde maraka?

Kompanija "Adriatic Metals", koju je podržao i kanadski milijarder Erik Šprot, namjerava u Bosni i Hercegovini napraviti dva velika rudnika.

U otpadu kod Bora pronađeno "blago" vrijedno 720 miliona dolara

BOR - Nakon pet godina istraživanja, borski Institut za rudarstvo i metalurgiju (IRM) i japanski Univerzitet "Akita", došli su do fantastičnih podataka.

Euforija zbog zlata: Poljska helikopterima iz Londona vratila 100 tona

Latinska poslovica kaže da kad zlato govori, elokventnost je nemoćna, međutim ne i ovih dana kada liderima istočne Evrope zlato ne izlazi iz usta.

Šok na tržištu zlata: Šta je srušilo cijenu?

Sredinom novembra cijena zlata je neočekivano pala. Nekoliko dana kasnije malo se oporavila.

Poljska tajno izvukla 100 tona zlata iz Engleske

VARŠAVA - Centralna banka Poljske je saopštila da se završilo prebacivanje 100 tona zlata iz Engleske koja je tamo bilo poslat 1939. godine, nakon početka Drugog svjetskog rata. Operacija je bila tajna, javlja "RMF24".

Rudari u Magadanskoj oblasti do sada izvadili 40 tona zlata

JAGODNJIN - U Magadanskoj oblasti Rusije izvađeno je najviše zlata u posljednjih 40 godina - tokom 2019. ispirači su izvadili 40,23 tone ovog plemenitog metala, što je za sedam tona više nego u istom periodu prošle godine.

Najčitanije