Zločin

Počinje suđenje za silovanje trudne Srpkinje

SARAJEVO - Pred Sudom BiH za 8. jul zakazan je početak suđenja Ademu Kostjerevcu optuženog da je kao pripadnik takozvane Armije BiH u Zvorniku 1992. godine silovao trudnu Srpkinju.

Milanu Dragišiću četiri godine zatvora za zločin u Bosanskom Petrovcu

BEOGRAD - Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izreklo je danas prvostepenu presudu Milanu Dragišiću od četiri godine zatvora za ubistvo civila bošnjačke nacionalnosti i još dva pokušaja ubistva 20. septembra 1992. godine u Bosanskom Petrovcu, nakon pogibije njegovog brata.

Kasipović: Revidiranu strategiju treba usvojiti odmah

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je Srni da je revidirana strategija za procesuiranje predmeta ratnih zločina već usaglašena i da je treba odmah usvojiti jer je ona neophodna BiH.

Dodik: Parlament Srpske da odbaci spornu rezuluciju

LAKTAŠI - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bude odbačena sporna Rezolucije o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je uz podršku ljudi iz SDS-a i PDP-a, usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Usvojena Rezolucija o osudi ustaških zločina, poslanici HDZ BiH napustili sjednicu

SARAJEVO - Poslanici HDZ BiH danas su napustili sjednicu Predstanvičkog doma BiH tokom rasprave o Rezoluciji osude ustaških zločina.

Kurtijev savjetnik: Pripadnici OVK počinili zločin nad srpskim civilima

BEOGRAD - Škeljzen Gaši, prvi savjetnik odlazećeg premijera samoproglašenoh Kosova Aljbina Kurtija, izjavio je da bivši izvjestilac Savjeta Evrope "Dik Marti nije antialbanac" i da se sumnja da su pripadnici OVK počinili zločine nad srpskim civilima.

U Mađarskoj uhapšen državljanin Srbije optužen za zločine na Kosovu

BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj je uhapšen državljanin Srbije, osumnjičen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom 1999. godine na Kosovu.

Merkel: Rasizam je otrov kriv za mnoge zločine

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas nakon terorističkog napada u nargila baru u Hanau, u kojem je ubijeno devet osoba, da su rasizam i mržnja otrov koji je kriv za previše zločina.

"Kazniti odgovorne za teroristički napad u Livadicama"

PRIŠTINA - U Crkvi Svete Petke u Lapljem Selu danas je služen pomen povodom 19 godina od ubistva 12 Srba raseljenih sa Kosova i Metohije u terorističkom napadu na autobus "Niš ekspresa" u selu Livadice, kod Podujeva.

Fila: Priština ne može da tuži Beograd

BEOGRAD - Advokat Toma Fila izjavio je da ne postoji taj sud kojem bi premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti mogao da tuži Srbiju za navodni genocid.

Najčitanije