Zlostavljanje

Papa Franjo: Okončaćemo seksualna zlostavljanja u crkvi

VATIKAN - Papa Franjo obratio se danas javnosti prvi put nakon objavljivanja kompromitujućih izvještaja o neprimjerenom postupku Vatikana u slučaju bivšeg kardinala iz SAD Teodora Mekarika i zarekao se da će okončati seksualna zlostavljanja u Katoličkoj crkvi.

Otac osumnjičen da je seksualno zlostavljao petogodišnjeg sina

SREMSKA MITROVICA - Muškarac iz Sremske Mitrovice osumnjičen je da je seksualno zlostavljao petogodišnjeg sina.

Ostavka američkog biskupa zbog optužbi za zlostavljanje djece

VATIKAN - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo prihvatio je ostavku Majkla Maloja, koji je izabran za biskupa grada Dulut u saveznoj američkoj državi Minesota, zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnika, saopštili su zvaničnici katoličke crkve u Vatikanu.

Prijedorčanin osuđen zbog seksualnog zlostavljanja sestrične

Prijedorčanin V.Z. (36) osuđen je u Okružnom sudu u Prijedoru na jedinstvenu kaznu od 12 i po godina zatvora zbog četiri teška krivična djela seksualnog zlostavljanja sestričine, koje je trajalo pet godina.

Mladiću iz Laktaša 19 godina za obljubu četiri maloljetne sestre

BANJALUKA - Dragan B. (25) iz Laktaša osuđen je na 19 godina robije po optužnici koja ga tereti za obljubu četiri maloljetne sestre.

Kuća užasa u Mađarskoj: Polno zlostavljali djecu, baba ih podsticala

KEREPEŠ - Djecu starosti šest, četiri, tri i dvije godine roditelji su primoravali na seks u njihovoj oronuloj kući u mađarskom gradu Kerepeš, dok ih je baba ohrabrivala da ne prestaju.

Zvijezda serije "Mitbasters" optužen za silovanje sestre

Bivši voditelj emisije "MythBusters" Adam Savidž optužen je za seksualno zlostavljanje, a ta optužba potiče od njegove rođene sestre.

Užas u Beču: Državljanin BiH godinama drogirao i silovao kćerke i sina

Državljanin BiH (43) optužen je da je seksualno uznemiravao troje maloljetne djece, uključujući dvije kćerke i sina još od 2003. godine, javljaju austrijski mediji.

Šest bivših plivačica podnijelo tužbe zbog seksualnog zlostavljanja

Šest bivših američkih plivačica podnijelo je građanske tužbe protiv Američkog plivačkog saveza jer ih nije zaštitio od seksualnog zlostavljanja trojice trenera osamdesetih godina prošlog vijeka.One tvdre da se zlostavljanje moglo spriječiti i da im je ostavilo trajne posljedice.

Zlostavljali djecu u kući strave

BERLIN - Policija u Njemačkoj razbila je veliku mrežu seksualnog zlostavljanja djece koje se događalo u jednoj kući na sjeveru zemlje.

Najčitanije