Zloupotreba

Češće zloupotrebe bolovanja u Srpskoj

BANJALUKA - Od početka ove godine Fond zdravstvenog osiguranja RS je na osnovu prijava 38 poslodavaca pri provjeri 45 radnika utvrdio da je šest bolovanja bilo zloupotrijebljeno, a poslodavci ističu da je vidljivo da se broj zloupotreba bolovanja iz godine u godinu povećava.

Svi pedofili završiće u registru

BANJALUKA - Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koji će se naći na narednom skupštinskom zasjedanju u parlamentu Srpske, omogućiće da u takozvani registar pedofila budu upisani i oni koji su pravosnažno osuđeni prema zakonima koji su prestali da važe.

Osumnjičeni da su milionski posao namjestili firmi s jednim radnikom

TUZLA - Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, uhapšen je danas zajedno sa još pet osoba u sklopu akcije SIPA kodnog naziva "Rudnik".

Dodik: Ono što nudi MMF treba odbaciti

BANJALUKA - Izvršni komitet SNSD-a podržao je budžet i ekonomsku politiku Vlade RS i zadužiće svoje poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da podrže te dokumente.

Deset optuženih za malverzacije s ortopedskim pomagalima

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Sanela Okića (39), Ante Šantića (70), Asima Redžepovića (58), Mustafe Ibrahimpašića (45), Sanele Mušić (33), Adnana Mušića (33), Arifa Okića (61), Nurfeta Krkalića (48), Sanela Murića (34), Osmana Gazibara (32), te privrednih društava "Ortho Medicco" iz Cazina i "Bauerfeind" iz Bihaća koja ih tereti da su članovi organizirane grupe za kriminal koja je vršila zloupotrebe i malverzacije u sektoru zdravstva.

Karabinjeri kao mafija, širi se krug uhapšenih

RIM - Stvarnost i život prevazišli su fantaziju u italijanskoj Piaćenci, gde je uhapšena grupa karabinjera, koji čine dio snaga reda u Italiji, a ono što se može pročitati na skoro 400 stranica optužnice prevazilazi svaku maštu - optuženi su za dilovanje droge, primanje ukradene imovine, iznudu, ilegalno hapšenje, mučenje, lične povrede, pronevjere i zloupotrebu položaja.

Novčane kazne za osuđene u predmetu "Balkan investment banka"

BANJALUKA - Bojan Karanović (34) iz Banjaluke, te Ismar Žmirić (36) i Branko Pančić (38) iz Brčkog, optuženi u predmetu "Balkan investment banka", osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na po godinu uslovnog zatvora i novčane kazne.

Banjalučka policija uhapsila osobu sa potjernice

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je osobu čiji su inicijali D.R. za kojom je bila raspisana centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka.

Banjalučanin osumnjičen da je prevario 129 građana i prisvojio 1,29 miliona KM

GRADIŠKA - Službenici Policijske uprave Gradiška podnijeli su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Č.G. iz Banjaluke zbog sumnje da je, zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, prevario 129 građana i prisvojio 1,29 miliona KM.

Bivši direktor Doma zdravlja u Doboju osumnjičen za zloupotrebu

DOBOJ - Policija je podnijela prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv Aleksandra K. (45) iz Doboja, bivšeg direktora Doma zdravlja u ovom gradu, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj i radniku ove ustanove odobrio 4.700 KM sredstava za školovanje bez znanja Upravnog odbora, potvrđeno je "Nezavisnim".

Najčitanije