Zloupotreba položaja

Osumnjičeni da su milionski posao namjestili firmi s jednim radnikom

TUZLA - Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, uhapšen je danas zajedno sa još pet osoba u sklopu akcije SIPA kodnog naziva "Rudnik".

Karabinjeri kao mafija, širi se krug uhapšenih

RIM - Stvarnost i život prevazišli su fantaziju u italijanskoj Piaćenci, gde je uhapšena grupa karabinjera, koji čine dio snaga reda u Italiji, a ono što se može pročitati na skoro 400 stranica optužnice prevazilazi svaku maštu - optuženi su za dilovanje droge, primanje ukradene imovine, iznudu, ilegalno hapšenje, mučenje, lične povrede, pronevjere i zloupotrebu položaja.

Banjalučanin osumnjičen da je prevario 129 građana i prisvojio 1,29 miliona KM

GRADIŠKA - Službenici Policijske uprave Gradiška podnijeli su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Č.G. iz Banjaluke zbog sumnje da je, zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, prevario 129 građana i prisvojio 1,29 miliona KM.

Zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava prisvojili skoro dva miliona KM

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv D.P. i S.C. oboje iz Prnjavora, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja ili ovlašćenja i falsifikovanjem isprave pričinili štetu od oko 1.866.500.

Potvrđena optužnica protiv Milenka Božića za "Aleksandriju"

DOBOJ - Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju protiv Milenka Božića, zvanog Mećina, (50) iz Doboja, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja.

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva firme "Bosnaplod" iz Brčkog

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Nedžada Levića (54) iz Brčkog i Enesa Imamović (67) iz Maoče zbog osnovane sumnje da su zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u "Bosnaplod" d.d. Brčko u dužem vremenskom periodu nanijeli štetu ovom preduzeću, dok su Leviću i drugim subjektima pribavili korist.

Sa računa firme sebi prebacio 320.000 KM

DOBOJ - Policijska uprava Doboj podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica V.N. (1975) iz Modriče, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo "Zloupotreba položaja odgovornog lica".

Zloupotrebom službenog položaja omogućili dobijanje kredita

DOBOJ - Policijska uprava u Doboju dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv dva lica iz Doboja i jednog iz Dervente zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja omogućili fizičkom licu iz Petrova da protivpravno ostvari imovinsku korist od 37.800 KM.

Tržišni inspektor ponovo prijavljen zbog mita: Nepisanje kazne naplatio 1.250 KM

PRIJEDOR - Protiv tržišnog inspektora Damira Ševića (47) iz Novog Grada Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnesen je izvještaj zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, kao i protiv njegovog sugrađanina Gorana V. (37), poslovođe jednog marketa, koji mu je dao oko 1.250 KM mita.

Miškovića sumnjiče da je oštetio budžet Višegrada za 154.000 KM

VIŠEGRAD - Višegradska policija podnijela je izvještaj o zloupotrebi službenog položaja te falsifikovanju i uništavanju službene dokumentacije protiv Slaviše Miškovića, bivšeg načelnika opštine Višegrad.

Uhapšen zamjenik pravobranioca RS Borislav Jeličić

BANJALUKA - Borislav Jeličić, zamjenik pravobranioca Republike Srpske uhapšen je danas zbog sumnje na nezakonite radnje u predmetu "Poljoprivredna škola".

Bivši trebinjski odbornik osumnjičen da je oštetio preduzeće za 11.000 KM

TREBINJE- Okružno tužilaštvo Trebinje zaprimilo je izvještaj trebinjske Policijske uprave protiv direktora jednog preduzeća čiji su inicijali Z.K. zbog sumnje da je sačinio ugovor o kompenzaciji kojim je preduzeće oštetio za oko 11.000 KM, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Najčitanije