Zmija

Dom zdravlja Banjaluka: Dva ugriza zmija, seruma ima

Zbog ugriza zmije dvoje građana se u prethodna dva mjeseca javilo u Službu hitne medicinske pomoći, a s obzirom na to da je bila riječ o lakšoj kliničkoj slici, nije bilo potrebe koristiti serum protiv ugriza zmije, potvrdili su za "Nezavisne" iz banjalučkog Doma zdravlja.

Kako se pravi serum protiv zmijskog otrova i šta ako vas ujede zmija?

Dolaskom ljepšeg vremena mnogi vrijeme provode u prirodi, a boravak u prirodi sa sobom nosi rizik od ugriza zmije.

Zeljković: Iz "Torlaka" pedesetak doza seruma protiv zmijskog otrova

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da će Srpska dobiti oko 50 doza antiviperinum seruma protiv zmijskog otrova, ali da je ostalo da se završe određene tehničke stvari neophodne kako bi ga isporučio beogradski Institut "Torlak".

Kupio salatu u supermarketu, iskočila mu zmija

SIDNEJ - Kupac Aleks Vajt je pomislio da je vidio velikog crva u plastičnoj ambalaži u kojoj je bila salata koju je kupio u supermarketu, ali je bio šokiran kad je ugledao zmijski jezik.

Zmije zaustavile gradnju "Tesline" fabrike kod Berlina

FRANKFURT, BERLIN - Zmije koje su u ovom periodu godine u hibernaciji iskomplikovale su planove američkog milijardera Ilona Maska u vezi s gradnjom gigafabrike u blizini Berlina.

Piton živio godinu dana u potkrovlju i uznemiravao ukućane

Dijamantski piton dugačak tri metra živio je na krovu australijske porodice u Novom Južnom Velsu skoro godinu dana, prije nego što je najzad otpuzao sa kuće.

Zmija se sakrila u igračke i ujela bebu, ljekari je spasili

Majka djevojčice Emmy Joe iz zapadnog Tenesija upozorava druge roditelje da budu oprezni gdje smještaju igračke svoje djece nakon što je njenu devetnaestomjesečnu kćerku ugrizla zmija otrovnica tačno ispred njihovih vrata.

Pogledajte borbu risa i otrovne zvečarke

U Nacionalnom parku Anđeles u Kaliforniji odigrala se borba za opstanak između risa i zvečarke.

Na Floridi uhvaćen piton od 5,7 metara, težak 104 kilograma

Lovci na zmije Rajan Ausburn i Kevin Pavlidis ušli su u trag burmanskom pitonu dugačkom 5,7 metara, postavljajući novi rekord u Floridi u odnosu na prethodni koji je postavila zmija koja je bila kraća za samo nekoliko centimetara.

Zmija ujela djevojčicu dok je spavala s majkom, nije joj bilo pomoći

Jedna desetogodišnja djevojčica u Indiji umrla je pošto ju je otrovna zmija ujela na spavanju.

Najčitanije