Zmijanjski vez

Zmijanjski vez uče u virtuelnoj stvarnosti

Besplatne radionice Humanitarnog udruženja žena "Duga", koje se sprovode u sklopu projekta "Etno-preduzetništvo - alat za ekonomsko osnaživanje žena", zbog virusa korona već sedmicu dana se održavaju u virtuelnom prostoru.

Predstavljene rukotvorine sa prepoznatljivim zmijanjskim vezom

MRKONJIĆ GRAD - Kolo srpskih sestara "Blaga Marija" iz Orahovljana, kod Mrkonjić Grada, organizovalo je šestu izložbu rukotvorina "Zmijanjska pokrstica", na kojoj su predstvaljne rukotvorine sa prepoznatljivim zmijanjskim vezom.

Zmijanjski vez predstavljen u Litvaniji

​KLAJPEDA - Zmijanjski vez kao prvi element iz Bosne i Hercegovine upisan na UNESCO listu nematerijalne kulturne baštine, predstavljen je na međunarodnom festivalu "Lauksnos", koji se bavi nematerijalnom baštinom i koji je završen u nedjelju uveče u litvanskom gradu Klajpeda.

Zmijanjski vez u Saudijskoj Arabiji

RIJAD - Tokom posjete Kraljevini Saudijskoj Arabiji šef diplomatije BiH Igor Crnadak poklonio je saudijskom ministru inostranih poslova Ibrahimu Abdulazizu el Asafu zmijanjski vez.

Zmijanjski vez dopadljiv i Soluncima

SOLUN - Izložba "Svjetsko nematerijalno nasljeđe sa prostora Republike Srpske na UNESCO-ovoj listi", koja je otvorena 3. juna ove godine u izložbenom prostoru opštine grada Soluna, budi veliko interesovanje grčke publike i stručne javnosti.

Zmijanjski vez krasiće park u Banjaluci?

BANJALUKA - Zmijanjski vez, koji je jedina UNESCO zaštićena baština grada Banjaluka, mogao bi da krasi park pored Narodnog pozorišta RS, rekao je Robert Dacešin, jedan od kreatora ove ideje, a inicijativu uskoro planiraju predati gradu.

Zmijanjski vez za studente i đake

BANJALUKA - Besplatna radionica zmijanjskog veza biće održana sutra i prekosutra u Domu omladine s početkom u 16.20.

Nakon Rusije "Zmijanjski vez" i u Srpskoj Atini

NOVI SAD - Nakon gostovanja u Sankt Peterburgu i Moskvi, izložba Muzeja Republike Srpske "Zmijanjski vez - svjetsko nematerijalno nasljeđe" Muzeja Republike Srpske, čiji je autor Danijela Đukanović, gostuje i u Novom Sadu, a njeno otvaranje zakazano je u Muzeju Vojvodine večeras sa početkom u 19 časova.

U Moskvi otvorena izložba "Zmijanjski vez"

BANJALUKA - U Muzejskom kompleksu Kolomenskoje u Moskvi otvorena je izložba "Zmijanjski vez-svjetsko nematerijalno nasljeđe", koji je upisan na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasljeđa čovječanstva.

Zmijanjski vez gostuje u Moskvi

Izložba “Zmijanjski vez – svjetsko kulturno nasljeđe” nastavlja gostovanja u Ruskoj Federaciji, i u periodu od 08.06 – 29.07. 2018. godine, biće postavljena u muzejskom kompleksu, muzeju arhitekture i pejzaža, Muzeju-rezervatu Kolomenskoje.

Najčitanije