Zoo

Beogradski zoološki vrt ima novog stanovnika

Zoološki vrt u Beogradu dobio je novog člana - rodila se beba nilskog konja.

Usamljeni slon Kavan dobio dozvolu da napusti pakistanski ZOO

Slonu Kavanu, koji je postao simbol borbe za prava životinja širom svijeta biće dozvoljeno da napusti svoj pakistanski zoološki vrt i da bude prebačen u bolje uslove, saopštila je grupa za zaštitu životinja angažovana na slučaju.

Jedna od najrjeđih životinja rođena u ZOO u Velikoj Britaniji

Jedna od najrjeđih i najugroženijih životinjskih vrsta na planeti, afrički divlji magarac, rođen je u Zoo vrtu u Velikoj Britaniji.

Najstarija panda u ZOO vrtovima proslavila 38 rođendan

Najstarija panda na svijetu, koja živi u Zoološkom vrtu u Čungkingu, u Kini, napunila je danas 38 godina, a tim povodom je napravljeno veliko slavlje, uz ogromnu tortu od voća koje obožava, prenosi "New York Post".

Mladunče risa u bečkom ZOO spremno za istraživanje okoline

Evroazijski ris u zoološkom vrtu Šenbrun, koji je rođen krajem maja, spreman je za istraživanje okoline.

Zoovrt na ostrvu Java će morati da žrtvuje neke životinje

BANDUNG - Uprava zoovrta u gradu Bandungu na indonežanskom ostrvu Java najavila je da će uskoro morati da žrtvuje neke životinje iz zoovrta da bi nahranila mesoždere koji su na ivici gladi.

Torta i pokloni za prvi rođendan medvjedice Aide u Pionirskoj dolini

Rođendanska torta, nove igračke, animatori i radosni prvi gosti su bili sve što je potrebno da danas u Pionirskoj dolini bude održana prava rođendanska zabava.

Zoo vrt u Kalgariju vraća dvije pande Kini

Zoološki vrt u kanadskom gradu Kalgariju, odlučio je da vrati dvije džinovske pande Kini jer nema dovoljno bambusa koji je osnovna hrana ovim simpatičnim biljojedima, izvijestio je CNN.

Zoološki vrt u Londonu preživio pandemiju zahvaljujući donacijama

LONDON - Zoološki vrt u engleskom okrugu Devon spasen je od zatvaranja zahvaljujući ogromnom prilivu dobrotvornih priloga kojima je mjesečni budžet obezbijeđen za samo jednu noć.

Zoološki vrtovi: Prisiljeni smo neke životinje nahraniti drugima

Napravili smo spisak životinja koje ćemo morati prve žrtvovati da bi druge preživjele, rekli su iz zoološkog vrta na sjeveru Njemačke uljed finansijskih poteškoća izazvanih virusom korona.

Najčitanije