Zora Vidović

Vidović: Oporavila se privreda i ide uzlaznom putanjom

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se privreda u Srpskoj oporavila što je vidljivo iz rebalansa republičkog budžeta od četiri milijarde i 16 miliona KM.

Vidović: Inflaciju ne možemo izbjeći, potrebne nove mjere

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je republički budžet stabilan, da se redovno izmiruju sve obaveze, ali da će se u narednom periodu morati skrojiti nove mjere, kako bi se što spremnije dočekao talas inflacije, koji neće zaobići ni Srpsku.

Vidović: Ambicija Vlade da se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je ambicija Vlade da se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske, te navela da bi danas u Banjaluku trebalo da bude dopremljen kontingent od 160.000 doza kineske vakcine Sinopharm.

Vidovićeva: Stanje privrede ohrabruje, dug put do oporavka

BANJALUKA - Dug je put do konačnog oporavka, ali je stanje privrede kojem svjedočimo ohrabrujuće i vraća vjeru i nadu da će se Republika Srpska vratiti na nivo razvoja koji je prethodio pandemiji i prije očekivanog, izjavila je danas Zora Vidović, ministarka finansija Republike Srpske.

"Emisija obveznica na Londonskoj berzi otvorila mogućnost za proaktivne mjere Vlade"

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je u intervjuu Srni da je uspješna emisija obveznica Srpske na Londonskoj berzi otvorila mogućnost Vladi da preduzima brojne proaktivne mjere na drugim frontovima, a iz sredstava prikupljenih po drugim osnovama i iz drugih izvora, pa nije čudno niti neubičajeno da onima koji nisu vjerovali u uspjeh Vlade Srpske to smeta.

Vidović: Srpska zaslužuje bolji kreditni rejting

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da na kreditni rejting Republike Srpske utiče to što je BiH vrlo rizična zemlja.

Vidović: Srpska zadužena u skladu s odlukom parlamenta

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se Republika Srpska na Londonskoj berzi zadužila u skladu s odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je donesena u decembru prošle godine.

Vidović: Izlazak na Londonsku berzu je veliki plus za Srpsku

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović poručila je da je izlazak na Londonsku berzu veliki plus za Republiku Srpsku, jer je riječ o jednoj od najzahtjevnijih berzi na svijetu, gdje mogu izaći samo kvalifikovani kupci i prodavci.

Vidović: Odgađanjem plaćanja poreskog duga pomoći privrednicima

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je juče na sjednici Narodne skupštine da je usvajanje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga potrebno radi olakšavanja finansijskog položaja i održavanja tekuće likvidnosti privrednih subjekata.

Imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobođena poreza

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak propisano je da se imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobađa poreza na dohodak od kapitalnog dobitka.

Najčitanije