Zora Vidović

Vidović: Јednokratna pomoć za penzionere u avgustu

BANJALUKA - Penzioneri u Republici Srpskoj dobiće jednokratnu novčanu pomoć od stotinu KM, potvrdila je ministarka finansija Zora Vidović.

Vidović: Ukupan dug Srpske 6,1 milijardu KM

BANJALUKA - Stanje ukupnog duga Republike Srpske iznosi 6,162 milijarde KM, odnosno 50,13 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) koji je u 2021. godini iznosio 12,293 milijarde KM, rekla je večeras u Narodnoj skupštini ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Vidović: Smanjenjem poreza 50 miliona KM upućeno prema radnicima

SOKOLAC - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je ova vlada na početku godine znatno smanjila opterećenje na plate, onako kako nijedna do sada nije u jednom potezu.

Vidovićeva najavila podršku Vlade velikim projektima u Foči

FOČA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Foči sa načelnikom opštine Milanom Vukadinovićem o kapitalnim projektima ove lokalne zajednice za koje je najavila podršku Vlade.

Miladin Stanić udaljen sa sjednice jer je vrijeđao Zoru Vidović

BANJALUKA – Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS, udaljen je sa sjednice zbog vrijeđanja ministrice finansija RS Zore Vidović.

Vidović: Pomoć iz Kompenzacionog fonda zbog poremećaja na svjetskom tržištu

BANJALUKA - Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je cilj Prijedloga zakona o izmjenama Uredbe sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu Republike Srpske da se kroz ovaj fond pomogne privrednim subjektima i građanima u novonastaloj situaciji prouzrokovanoj poremećajima na svjetskom tržištu.

Vidović: Očekujem da bude nastavljen trend povećanja plate

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je Srni da su mjere Vlade Srpske doprinijele kontinuiranom povećanju prosječne plate, te očekuje da ovaj trend bude nastavljen.

Vidović: Prijedlog Srpske o smanjenju PDV-a neće uticati na budžet

KNEŽEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas u Kneževu da su republičke vladajuće strukture predložile koncept smanjenja PDV-a na nivou BiH na način da to ne utiče na smanjenje budžetskih prihoda u Srpskoj.

Vidović: Zakonski regulisati oblast kriptovaluta

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović najavila je da bi na nekoj od narednih redovnih sjednica Narodne skupštine trebao da bude razmatran nacrt zakona koji će na najbolji način urediti oblast kriptovaluta i elektronske imovine.

Vidovićeva saslušana u Tužilaštvu: "Obustaviti istragu"

SARAJEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da istragu o navodnom rušenju ustavnog poretka treba obustaviti jer Republika Srpska ne radi ništa što nije u skladu sa Ustavom BiH.

"Nezavisne" saznaju: Tužilaštvo BiH na saslušanje pozvalo i ministricu Zoru Vidović

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH pozvalo je na saslušanje u svojstvu svjedoka i Zoru Vidović, ministra finansija Republike Srpske, a u vezi sa istragom u predmetu "napad na ustavni poredak", saznaju "Nezavisne novine".

Vidović: Od početka naredne godine povećanje penzija

​BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović najavila je da će, prema sadašnjim ekonomskim parametrima, penzije u Srpskoj od početka naredne godine biti povećane najmanje tri odsto, te da će polovinom 2022. najvjerovatnije uslijediti vanredno povećanje.

Vidović: IRB bliska svakom privredniku i građaninu

BIJELJINA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Bijeljini da se Investiciono-razvojna banka (IRB), čiji je dosadašnji plasman premašio 2,8 milijardi KM, otvaranjem svojih filijala približava svakom privredniku i svakom građaninu.

Vidović: Predviđeno povećanje plata u javnom sektoru od tri do pet odsto

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je setom prijedloga zakona o povećanju plata zaposlenih u javnom sektoru Srpske predviđeno povećanje plata od tri do pet odsto.

Vidović: Budžet u velikoj mjeri socijalni i raspoređen na povećanje plata

BANJALUKA - Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2022. godinu iznosi 4,024 milijarde KM i veći je za osam miliona KM od rebalansa budžeta Srpske za 2021. godinu, rekla je ministar finansija Srpske Zora Vidović, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda, koja se razmatra u Narodnoj skupštini po hitnom postupku.

Najčitanije