Zora Vidović

Vidović: Stranci ne dozvoljavaju uvođenje diferencirane stope PDV-a

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je u Narodnoj skupštini Srpske da strani faktori ne dozvoljavaju uvođenje diferencirane stope PDV-a u BiH, iako je za tako nešto bilo više inicijativa kada je riječ o osnovnim životnim namirnicama, hrani i opremi za bebe i slično.

Vidović: U narednoj godini novi fiskalni sistem

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u Narodnoj skupštini da će se zalagati da se u narednoj godini uvede novi fiskalni sistem u Srpskoj koji će platiti država, a ne privrednici, kako se dešavalo 2007. godine kada je počela fiskalizacija.

Vidović: Za povećanje plata u javnoj upravi i penzija 110 miliona KM

BANJALUKA – U Budžetu Republike Srpske za narednu godinu predviđeno je dodatnih 110 miliona maraka za povećanje plata i penzija, rekla je Zora Vidović, ministarka finansija RS na objedinjenoj raspravi o povećanju plata u organima uprave RS sjednice Narodne skupštine RS.

Dobre osnove za dalje unapređenje oblasti upravljanja dugom

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom Tehničke misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Peterom Lindnerom o unapređenju u oblasti strategije upravljanja dugom Srpske.

Vidović sa šefom misije MMF-a o stanju finansija Srpske

BANJALUKA - Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, Martinom Petrijem o stanju finansija Republike Srpske i pripremama budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.

Vidović: Cilj - postepeno smanjenje ukupnog zaduženja

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je danas na sastanku sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da je cilj upravljanja dugom Republike Srpske postepeno smanjenje ukupnog zaduženja, uz obezbjeđenje finansijskih sredstava prvenstveno za finansiranje odobrenih investicionih projekata.

Vidović: Ubrzano se radi na kreiranju budžeta za narednu godinu

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se ubrzano radi na kreiranju budžeta za narednu godinu, u kojoj je planirano realno povećanje plata.

Vidović: Budžet u prvih šest mjeseci ispunjavao sve obaveze

BANJALUKA - Prihodi i primici planirani budžetom u prvih šest mjeseci ove godine ostvareni su u iznosu od 1,647 milijardi KM, što je 101 odsto u odnosu na budžet za taj period, rekla je u Narodnoj skupštini ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Nove uvrede u parlamentu RS: Stanić nazvao Vidovićevu glupačom

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić ponovo je danas u Narodnoj skupštini RS nazvao ministarku finansija Republike Srpske Zoru Vidović glupačom.

Vidović: Kontratužba Federacije će izazvati velike probleme u BiH

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da kontratužba Federacije BiH Sudu BiH protiv Srpske u procesu koji se odnosi na raspodjelu prihoda od indirektnih poreza nema nikakvog smisla i da će to u narednom periodu izazvati velike probleme, ne samo za budžet Republike Srpske, nego i u BiH.

Najčitanije