Zora Vidović

Vidović: Budžet Srpske stabilan, obaveze se redovno izmiruju

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas u Banjaluci da je budžet Republike Srpske stabilan, da se sve obaveze iz budžeta redovno izmiruju i da će tako ostati do kraja godine.

Vidović: Revizorski izvještaj pokazuje da se poštuju zakonski propisi

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je zadovoljna izvještajem Glavne službe za reviziju javnog sektora o konsolidovanom finansijskom izvještaju za korisnike budžeta u 2019. godini, dodavši da su dobili veoma malo preporuka, a nastoje da ih ne bude ili da ih svake godine bude što manje.

Vidović: Srpska likvidna, radi se na drugom paketu pomoći privredi

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da Srpska, uprkos teškoćama koje je izazvala pandemija virusa korona, nema probleme sa likvidnošću i da se redovno izmiruju obaveze iz budžeta, od plata i penzija do boračkih dodataka, invalidnina i obaveza prema dobavljačima.

U NS RS razmotren Prijedlog zakona o poreskom postupku

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o poreskom postupku Republike Srpske kojim se pojednostavljuju određene procedure, kako za poreskog obveznika, tako i za Poresku upravu Srpske u čijoj je nadležnosti primjena ovog zakona.

Vidović: Emitovanje obveznica po odlukama Skupštine, ništa se ne radi napamet

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da se emitovanje obveznica i trezorskih zapisa u Srpskoj radi isključivo na osnovu odluke republičkog parlamenta.

Vidović: Vlada Srpske će pomoći izgradnju vodovoda u Srpcu

SRBAC - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da će Vlada Srpske u narednom periodu finansijski pomoći izgradnju lokalnog vodovoda do fabrike "Perutnina Ptuj S" i dijela opštine Srbac.

Vidović: Privredi iz fondova isplaćeno više od 100 miliona KM

JAHORINA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je Vlada Srpske iz Fonda solidarnosti i Kompenzacionog fonda isplatila više od 100 miliona KM pomoći privredi za prevazilaženje problema izazvanih virusom korona, a sve radi očuvanja radnih mjesta.

Srpska se zadužuje radi zaštite od poplava

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Narodnoj skupštini da Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) za Projekat mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj iznosi 19.000.000 evra.

Mediji zaslužuju pomoć zbog teškog rada tokom epidemije

BANJALUKA - Ministar finansija RS Zora Vidović izjavila je da Vlada Srpske još nije razmatrala mogućnost da se medijima novčano pomogne, ali da je njeno lično mišljenje da takva pomoć treba da uslijedi, jer je medijski posao tokom epidemije virusa korona bio veoma težak.

Vidović: Prihodi u budžetu RS biće manji za 238,7 miliona KM

BANJALUKA - Prihodi u budžetu RS planirani za ovu godinu biće manji, prema našim projekcijama, za 238,7 miliona KM.

Najčitanije