Zora Vidović

Vidović: Privredi iz fondova isplaćeno više od 100 miliona KM

JAHORINA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je Vlada Srpske iz Fonda solidarnosti i Kompenzacionog fonda isplatila više od 100 miliona KM pomoći privredi za prevazilaženje problema izazvanih virusom korona, a sve radi očuvanja radnih mjesta.

Srpska se zadužuje radi zaštite od poplava

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Narodnoj skupštini da Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) za Projekat mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj iznosi 19.000.000 evra.

Mediji zaslužuju pomoć zbog teškog rada tokom epidemije

BANJALUKA - Ministar finansija RS Zora Vidović izjavila je da Vlada Srpske još nije razmatrala mogućnost da se medijima novčano pomogne, ali da je njeno lično mišljenje da takva pomoć treba da uslijedi, jer je medijski posao tokom epidemije virusa korona bio veoma težak.

Vidović: Prihodi u budžetu RS biće manji za 238,7 miliona KM

BANJALUKA - Prihodi u budžetu RS planirani za ovu godinu biće manji, prema našim projekcijama, za 238,7 miliona KM.

Vidović: Sredstva od MMF-a uskoro operativna

BANJALUKA - Sredstva od 330 miliona evra, koja su dogovorena sa predstavnicima MMF-a, biće operativna u narednih nekoliko dana, potvrdila je ministarka finansija RS Zora Vidović.

Vidović: Već naredne sedmice prve isplate doprinosa

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se očekuje da će iz Fonda solidarnosti naredne sedmice biti isplaćeni prvi doprinosi radnicima zaposlenim kod privrednika koji su zbog odluka štabova za vanredne situacije morali da obustave svoj rad.

Vidović: Centralna banka BiH nije raspoložena da pomogne

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da danas na sastanku sa predstavnicima Centralne banke BiH nije stekla utisak da žele pomoći u situaciji prouzrokovanoj virusom korona, a imaju mogućnosti za to.

Gašić: Neće biti poskupljenja namirnica

BANJALUKA - Ministarka trgovine i turizma RS Suzana Gašić istakla je da neće biti povećanja cijena namirnica, ponovivši da nema potrebe za pravljenjem zaliha.

Vidović: Investicije pokretač rasta koji povezuje Srpsku i Srbiju

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović ocijenila je da je zahvaljujući podršci vlasti u Srbiji omogućena realizacija projekata u gotovo svakoj lokalnoj zajednici u Srpskoj, ali i u opštinama u Federaciji BiH gdje žive Srbi.

Vidović s Misijom Svjetske banke o unapređenju upravljanja finansijskim sektorom

BANJALUKA - Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Banjaluci sa Misijom Svjetske banke, predvođenom Johanom Jegerom, višim stručnjakom za finansijski sektor, o realizaciji Projekta jačanja bankarskog sektora i o aktivnostima na unapređenju upravljanja finansijskim sektorom.

Najčitanije