Zoran Galić

Lukač: Imamo saznanja o pokušajima pritiska na Galića

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

Galić i Kulić na terenu sa službenicima koji nadziru istočnu granicu BiH

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić posjetili su protekle noći jedinice granične policije na istoku i sjeveroistoku BiH koje su, kada je riječ o ulazu u BiH, najviše izložene ilegalnim prelascima granice.

Zoran Galić: Na istočnoj granici fali 1.000 policajaca

Do sada Granična policija BiH nije utvrdila granični incident na granici BiH i Hrvatske, kaže u pisanom intervju za "Nezavisne" Zoran Galić, direktor ove bezbjednosne agencije.

Galić: Ne možemo sami da branimo granicu

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić upozorio je da ova agencija ne može sama da štiti granicu BiH i da nedostaje oko 1.000 službenika, ali da su od početka godine u saradnji sa drugim policijskim agencijama uspjeli da spriječe ulazak više od 7.000 ilegalnih prelazaka.

Galić: Od početka godine registrovano 6.838 ilegalnih migranata

SARAJEVO - Granična policija BiH registrovala je od početka godine do 13. maja 6.838 ilegalnih migranata iz zemalja visokog migracionog rizika, a očekuje se da s toplijim vremenom bude pojačan njihov priliv, izjavio je direktor ove policijske agencije Zoran Galić.

Galić: Samo manji broj graničnih prelaza ispunjava potrebne standarde

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da samo manji broj graničnih prelaza u BiH ispunjava sve potrebne standarde za obavljanje graničnih provjera.

Galić traži zapošljavanje novih graničnih policajaca zbog migranata

MOSTAR - Direktor granične policije BiH Zoran Galić zatražio je zapošljavanje novih graničnih policajaca ili prebacivanja drugih policijskih službenika u ovu policijsku službu kako bi mogli da odgovore na dramatično povećanje broja migranata u toj zemlji.

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH: Migrantima postavljamo i zasjede

Granična policija BiH, kao i drugi bh. organi u čijoj su nadležnosti ilegalne migracije, uspijeva odgovoriti na pojačan migracijski pritisak i rastući trend pokušaja i ilegalnih ulazaka u BiH državljana zemalja visokog migracijskog rizika, rekao je Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

Galić: BiH od decembra dio nove rute

SARAJEVO - BiH je od decembra postala dio nove rute izbjeglica iz zemalja visokog migracijskog rizika, a istočna Hercegovina postoje težište ovog problema, upozorava direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Zoran Galić, producent iz Banjaluke: Filmska karijera je bila pravi put

BANJALUKA - Mislim da za nekog ko dolazi iz Banjaluke, gdje filmska industrija nije najprimarnija stvar na svijetu, naprotiv, to predstavlja dokaz da je odabir filmske karijere bio pravi put, kazao je producent Zoran Galić, komentarišući to što mu je pripala čast da predstavlja BiH na jednom od programa ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala - "Producers on the Move".

Najčitanije