Zoran Galić

Galić suspendovao pet policajaca

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić danas je donio rješenje o privremenoj suspenziji iz Granične policije BiH za pet policijskih službenika, pripadnika Jedinice granične policije Brod i to: A.M., Č.S., P.B., I.D., i G.I. javljaju federalni mediji.

Galić: Sankcionisati nezakonito ponašnje policijskih službenika

​SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić osudio je nezakonite postupke pojedinih pripadnika ove policijske agencije dok se zemlja suočava s velikim izazovima virusa korona i migrantske krize, poručivši da će svaki oblik neprofesionalnog ponašanja biti sankcionisan.

Galić: BiH nedostaje oko 1.200 graničnih policajaca

SARAJEVO - Da bi Granična policija BiH adekvatno zaštitila granicu BiH u uslovima pojačanog priliva ilegalnih migranata nakon odluke Turske da otvori granice za migrante, prema procjenama, potrebno joj je dodatnih 1.200 graničnih policajaca.

Galić: Uskoro pritisak migranata na istočnoj granici

SARAJEVO - Granična policija BiH ima informacije da se na području Grčke nalazi oko 100.000 migranata koji čekaju da preko BiH krenu prema Hrvatskoj, a i desetak hiljada njih u Srbiji treba očekivati da će vrlo brzo vršiti pritisak na istočnu stranu granice, izjavio je direktor ove policijske agencije Zoran Galić.

Tegeltija: Međunarodna zajednica najmanje pomogla BiH u migrantskoj krizi

BIJELJINA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da je međunarodna zajednica najmanje pomogla BiH u rješavanju migrantske krize.

Galić: Na proljeće novi migrantski talas

SARAJEVO - Direktor Granične službe BiH Zoran Galić upozorio je da bi se BiH na proljeće ponovo mogla suočiti s migrantskim talasom, te napomenuo da ovoj policijskoj agenciji nedostaju materijalno-tehnička sredstva da bi se efikasno pokrile sve lokacije na kojima su mogući ilegalni prelasci granice.

Galić: Obezbjeđivanje granice od 1.600 kilometara poput "Sizifovog posla"

SARAJEVO - Šef granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, upozorio je da pripadnici te službe ne mogu da se izbore sa "prilivom migranata duž istočne granice zemlje sa Srbijom" i da situacija lako može eskalirati i ugroziti ukupnu stabilnost, kako navodi AP, politički krhke nacije.

Lukač: Imamo saznanja o pokušajima pritiska na Galića

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

Galić i Kulić na terenu sa službenicima koji nadziru istočnu granicu BiH

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić posjetili su protekle noći jedinice granične policije na istoku i sjeveroistoku BiH koje su, kada je riječ o ulazu u BiH, najviše izložene ilegalnim prelascima granice.

Zoran Galić: Na istočnoj granici fali 1.000 policajaca

Do sada Granična policija BiH nije utvrdila granični incident na granici BiH i Hrvatske, kaže u pisanom intervju za "Nezavisne" Zoran Galić, direktor ove bezbjednosne agencije.

Najčitanije