Zoran Milanović

"Šta je Banožić radio, cinkario Srbima"

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je već duže vrijeme u javnom verbalnom sukobu s ministrom odbrane Mariom Banožićem, upitao ga je gdje je on bio tokom proteklog rata kada već, kako je rekao, insinuira da je pilot Ivan Selak ubijao Hrvate.

Milanović na primjeru Turske ukazao kako braniti nacionalne interese

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas kandidaturu Švedske i Finske za članstvo u NATO i na primjeru Turske ukazao kako bi Hrvatska trebalo da brani svoje nacionalne interese.

Plenković: Egzibicionizam Milanovića ne vodi do rješenja u BiH

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da rješenje za problem Hrvata u BiH može da se ostvari jedino dogovorom aktera u toj zemlji, prvenstveno Bošnjaka, ili uz podršku međunarodne zajednice, a ne "egzibicionizmom" predsjednika države koji, kako tvrdi, zloupotrebljava tamošnje Hrvate.

Komšić: Milanović mi nikad nije bio jaran, bio je predmet sprdnje

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je danas nedavne izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o njihovom navodnom "jaranstvu", ali da to više nisu.

Milanović: Dodik nije četnik već partner

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je izjave o "reorganizaciji Federacije Bosne i Hercegovine" i "trećem entitetu". Kazao je kako je "ozbiljna stvar ono što Hrvatski narodni sabor najavljuje".

Plenković: Bez izborne reforme nije moguća funkcionalnost institucija BiH

​ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković naveo je da bez izborne reforme u BiH neće biti omogućena legitimna zastupljenost konstitutivnih naroda niti funkcionalnost institucija BiH.

Milanović: Komšić mi je bio jaran dok nisam vidio da je lopov

VUKOVAR - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas prilikom posjete Vukovaru da će na samitu NATO-a staviti veto na ulazak Finske u alijansu dok ne budu rješena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Milanović: Izetbegović je pakostan, a Komšić parazit

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je održao danas konferenciju za medije nakon jučerašnjeg obilježavanja 31. godišnjice osnivanja 4. gardijske brigade na Klisu. Priliku je iskoristio i da komentariše politiku u Bosni i Hercegovinu.

Milanović ponovo o izbornoj reformi BiH, nije poštedio ni Šmita

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovo je danas u svom maniru govorio o kritikama zbog njegove izjave da Hrvatski sabor treba da blokira ulazak Finske i Švedske u NATO, dok se u BiH ne sprovede izborna reforma, pa je šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlić Radmana nazvao "rumenim seoskim đilkošem", nije poštedio ni premijera Andreja Plenkovića, pa ni Kristijana Šmita.

Plenković pozvao Milanovića da sam blokira Finsku i Švedsku

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je danas predsjednika Zorana Milanovića, da sam blokira priključenje Finske i Šedske kada, kako je rekao, već sjedi na samitima NATO, da ne čeka da to uradi hrvatski parlament.

Oglasile se ambasade Finske i Švedske nakon Milanovićeve izjave

SARAJEVO - Šef misije u Ambasadi Finske zadužen za Hrvatsku i BiH nije htio da komentariše izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o mogućoj blokadi ulaska te zemlje u NATO, dok iz Ambasade Švedske u BiH kažu da je Švedska aktivna zemlja partner NATO-a s kojim ima duboku saradnju i da nastavljaju i dobru saradnju s Hrvatskom na bilateralnom planu i unutar Evropske unije.

HDZ odgovorio Milanoviću: Udbaški poslušnik

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajedica (HDZ) Andreja Plenković odgovorila je danas na uvrede koje je na račun premijera iznio predsjednik Zoran Milanović, koji je šefa vlade nazvao "udbašenkovićem".

Milanović: Blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni Izborni zakon u BiH

ZAGREB - Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, rekao je da Hrvatski sabor treba da blokira ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH.

Milanović i dalje najpopularniji, Plenković treći

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i dalje je najpopularniji političar, a prema rezultatima ankete koju je sproveo IPSOS u prvih 20 dana aprila, o njemu pozitivno mišljenje ima 55 odsto ispitanika, a negativno 39 posto.

Milanović: Za evropsku BiH jače se diše u Zagrebu nego u Sarajevu

LIVNO - Za evropsku BiH jače se diše u Zagrebu nego u velikom dijelu Sarajeva, izjavio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Najčitanije