Zoran Tegeltija

Tegeltija za BiH traži 600 miliona evra

SARAJEVO – Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH zatražio je od predstavnika međunarodnih finansijskih institucija da zajedničkim naporima za podršku i oporavak od krize obezbjede iznos od minimalno 600 miliona evra za BIH kako bi se adekvatno pomoglo zadravstvenom sektoru i privredi.

Tegeltija: Prihvatljiv mi je svaki dogovor entiteta o PDV-u

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i član Fiskalnog vijeća BiH, kazao je "Nezavisnim" da će svoj stav o pomjeranju plaćanja PDV-a sa 10. u mjesecu na kraj mjeseca iznijeti na zvaničnom sastanku, ali da mu je lično prihvatljiv svaki dogovor entiteta jer to pomjeranje može djelovati samo na njihove budžete.

BiH traži finansijsku podršku od MMF-a

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održao je danas, putem video-linka, drugu sjednicu Fiskalnog savjeta BiH na kojoj je usvojeno Pismo namjere s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kojim BiH traži finansijsku podršku u okviru instrumenta za brzo finansiranje, u sklopu napora na suzbijanju širenja virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

"Sve zemlje okupirane sobom, osloniti se na vlastite resurse"

SARAJEVO - Virus korona nećemo pobijediti uz pomoć humanitarne pomoći, nego oslanjanjem na vlastite resurse, poručio je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija nakon vanredne sjednice Savjeta ministara.

Usvojen nacrt Zakona o budžetu, srpski ministri bili protiv

​SARAJEVO - VIjeće ministara BiH usvojilo je nacrt Zakon o budžetu institucija, ali i prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH.

"Zaključcima partijskog kolegijuma ne upravlja se borbom protiv epidemije"

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da samo u BiH jedna politička partija ima ambicije da zaključcima partijskog kolegijuma upravlja procesima borbe protiv epidemije virusa korona.

"BiH kao članica MMF-a ima na raspolaganju 165 miliona evra"

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, danas je u Sarajevu održao sastanak s Endrujom Džuelom, rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH.

Tegeltija: U BiH će biti formirana dva štaba

DOBOJ - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija je na konferenciji za novinare rekao da će biti formirana dva štaba koji će davati preporuke u vezi s virusom korona.

Tegeltija sa Vosom: Nastavak evropskog puta BiH uz poštovanje Dejtona

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je opredjeljenje ove institucije za nastavak evropskog puta BiH uz puno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i uvažavanje nadležnosti svih nivoa vlasti u skladu sa Ustavom BiH.

Tegeltija sa Viškovićem i Novalićem: Zabraniti ulazak strancima iz rizičnih područja

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH (FBiH) Fadilom Novalićem o aktuelnoj situaciji u vezi sa pojavom virusa korona.

Najčitanije