Zoran Tegeltija

Tegeltija: Inckova odluka osveta novodolazećem visokom predstavniku

BRČKO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je nametanje izmjena Krivičnog zakona BiH u vezi sa negiranjem genocida jedna u nizu pogrešnih odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka.

Tegeltija: Savjet ministara nastaviće da pomaže važne projekte u Laktašima

LAKTAŠI - Savjet ministara BiH nastaviće da pomaže realizaciju projekata značajnih za poboljšanje uslova života u opštini Laktaši, a jedan od njih je vodosnabdijevanje, zaključeno je danas na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika ove lokalne zajednice Miroslava Bojića.

Tegeltija: Zakasnio prijedlog o proglašenju 11. jula za dan žalosti

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da Savjet ministara, zbog objektivnih i proceduralnih razloga, nije bio u prilici da razmatra odluku o eventualnom proglašenju 11. jula za dan žalosti u BiH.

Tegeltija: Snažan Balkan je obostrani interes i regiona i EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas putem video-linka na samitu u okviru Berlinskog procesa da je snažan, stabilan i prosperitetan Balkan obostrani interes, kako EU, tako i zemalja regiona, te ukazao da put ka kreiranju atraktivnijeg i konkurentnijeg regiona leži u ekonomskoj integraciji, unapređenju infrastrukturne povezanosti i produbljivanju veza.

Tegeltija zahvalio Sijartu na do sada najvećoj donaciji vakcina

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić dočekali su danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevu ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta koji je BiH uručio donaciju od 200.000 vakcina Sinopharm.

Zoran Tegeltija i Angela Merkel razgovarali o proširenju EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas s kancelarom Njemačke Angelom Merkel o budućnosti proširenja EU i opredijeljenosti institucija BiH za evropski put.

Tegeltija: Neće biti razvoja dok o sudbini BiH odlučuje neko drugi

DOBOJ - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je njegovo stanovište da je Kancelarija visokog predstavnika (OHR) trebalo da bude odavno zatvorena i da BiH nikada neće ostvariti sve svoje ciljeve i razvoj dok o njenoj sudbini odlučuje neko drugi.

Tegeltija u Kostajnici: Svi skupa ćemo pomoći obnovu nakon zemljotresa

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Kostajnici da je važno da je započeta sanacija objekata za stanovanje građana ove opštine nakon snažnog zemljotresa u decembru prošle godine i da će svi skupa pomoći da se saniraju i institucije od javnog interesa u ovom mjestu.

Tegeltija: BiH treba da funkcioniše bez tutora

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija poručio je da BiH mora da funkcioniše bez ikakvog staratelja i da je mandat institucije visokog predstavnika u ovoj zemlji morao davno da bude okončan.

Tegeltija: Uskoro kovid pasoš za građane BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da bi građani BiH uskoro trebalo da dobiju kovid pasoše što će u vrijeme epidemije virusa korona znatno olakšati njihova putovanja u inostranstvo.

Najčitanije