Zoran Tegeltija

Komšić: Postignut dogovor, dokument ide u Brisel

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je za "Nezavisne" da je postignut dogovor oko imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Tegeltija imenovan za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara

SARAJEVO - Zoran Tegeltija imenovan je danas za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Predsjedništvo BiH: Danas biti ili ne biti za Tegeltiju

SARAJEVO - Za Zorana Tegeltiju (SNSD), kandidata za mandatara za Vijeće ministara BiH, danas je biti ili ne biti, jer ako na današnjoj sjednici članovi Predsjedništva BiH ne postignu kompromis, odnosno ako ne dobije njihovu podršku on se više neće moći kandidovati za pomenutu funkciju.

Dodik: BiH umire sporom smrću, koju ubrzavaju Komšić i Džaferović

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je izbor Zorana Tegeltije najvažnija odluka koju Predsjedništvo može da donese ako je BiH bar malo normalna zemlja, a ukoliko ne bude izabran to je onda jasna potvrda da u BiH nema ničega normalnog, da se u njoj uništava sve ono što normalnoj pameti ne bi trebalo da smeta, a oni koji to rade moraće na sebe da preuzmu odgovornost za sve što se bude dešavalo nakon toga.

Dodik: Ako Tegeltija ne bude imenovan, sjednica će biti farsa

STRIČIĆI - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da predstojeća sjednica Predsjedništva BiH, ako ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, više neće biti saga, nego farsa.

Dodik: Ispunjeni svi uslovi da se raspravlja o kandidaturi Tegeltiji

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, sazvao je, za utorak, 27. avgusta, 37. vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Prijedlog odluke o imenovanju Zorana Tegeltije za novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Predsjedništvo BiH u utorak o imenovanju Tegeltije

SARAJEVO – Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH zakazao je vanrednu sjednicu Predsjedništva za utorak na kojoj će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda a to je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Zorana Tegeltije.

Završena provjera Tegeltije, izvještaj upućen Predsjedništvu BiH

SARAJEVO - Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH završila je provjeru istinitosti informacija koje je kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zoran Tegeltija naveo na obrascu izjave Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, izjavio je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

CIK: Tegeltija ispunjava sve uslove za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara

SARAJEVO - Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) je na današnjoj sjednici utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Tegeltija i zvanično kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara

BANJALUKA -Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik rekao je da je Zoran Tegeltija danas imenovan za zvaničnog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Najčitanije