Zoran Tegeltija

Tegeltija i zvanično kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara

BANJALUKA -Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik rekao je da je Zoran Tegeltija danas imenovan za zvaničnog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Dodik: Tegeltija ostaje kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara

DOBOJ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da se za sada ne može govoriti o imenima kandidata za pozicije u vlasti na nivou BiH, uključujući i Savjet ministara, ali da će srpska grupacija koju predvodi SNSD za predsjedavajućeg tog savjeta predložiti Zorana Tegeltiju.

Iduće sedmice o imenovanju Tegeltije?

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kaže za "Nezavisne" da bi iduće sedmice mogla biti zakazana sjednica ove institucije na čijem dnevnom redu bi se našlo imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Čubrilović: Uslovljavanje izbora Tegeltije nije dobronamjerno

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je zlonamjernim to što bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić uslovljavaju prihvatanje kandidature Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara samo ako bude prihvaćen put BiH prema NATO integracijama.

Tegeltija nije dobio dovoljno ruku

SARAJEVO - Blokada i opstrukcije u vezi s konstituisanjem Vijeća ministara BiH i imenovanjem Zorana Tegeltija za mandatara su nastavljene, jer u petak nije konstituisana Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara.

Kočničari mandatara SDA i "bh. blok"

​SARAJEVO - Neizvjesno je da li će BiH dobiti mandatara za sastav Vijeća ministara BiH do kraja ove godine, jer iako iz SNSD-a i HDZ-a BiH kažu da ne vide ništa sporno i da su spremni da donesu odluku o imenovanju i da to podrže u Predstavničkom domu BiH, ipak se čini da je kočnica u rukama SDA, a neki uslovi dolaze i iz "bh. bloka", odnosno DF-a, čiji lider Željko Komšić sjedi u Predsjedništvu BiH.

Tegeltija novi predsjedavajući Savjeta ministara

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u novom mandatu biće Zoran Tegeltija, potvrdio je za ATV Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i novoizabrani član Predsjedništva BiH.

Tegeltija mandatar za sastav nove Vlade RS

BANJALUKA - Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 22. novembra, a dva dana ranije Milorad Dodik, još aktuelni predsjednik Republike Srpske, tu dužnost će predati novoizabranom predsjedniku Željki Cvijanović.

Tegeltija: Usvajanje nacrta budžeta u narednih sedam dana

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Vlada spremna da u narednih sedam dana usvoji nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu, koji bi, kada je riječ o prihodovnoj strani, trebalo da raste za oko 21,4 miliona KM.

Tegeltija: Zbog izostanka saglasnosti FBiH Srpskoj blokirano 17 miliona KM

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Srpskoj, zbog izostanka saglasnosti Federacije BiH (FBiH) na odluku o privremenoj raspodjeli koeficijenata, blokirano 17 miliona KM, te da će se taj iznos, ukoliko FBiH nastavi po starom, do kraja mjeseca povećati na 20 miliona KM.

Najčitanije