Zoran Tegeltija

Tegeltija: BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te da od EU mora da dobije ne samo finansijsku podršku, nego i podatke bezbjednosnih službi kako bi sve osobe koje su bezbjednosno interesantne bile odmah izbačene iz BiH.

Ponovo bez saglasnosti o Pismu namjere za novi aranžman sa MMF-om

SARAJEVO - Na sjednici Fiskalnog savjeta BiH, održanoj danas, nije postignuta saglasnost u vezi sa Pismom namjere za sklapanje novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Tegeltija: Savjet ministara za novi aranžman s MMF-om

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, putem video-linka, sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem o aktuelnim ekonomskim i finasijskim temama, te zaključivanju novog aranžmana sa ovom finasijskom organizacijom.

Tegeltija: Neće biti zaključavanja

DOBOJ - U BiH neće biti zaključavanja, odnosno ograničavanja kretanja građana i rada privrednih subjekata, odlučeno je na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, entitetskih premijera, predstavnika resornih ministarstava i Brčko distrikta.

Tegeltija: BiH će od MMF-a tražiti 750 miliona evra

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da BiH od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) traži sklapanje trogodišnjeg aranžmana u iznosu od 750 miliona evra za ublažavanje negativnih posljedica drugog talasa pandemije virusa korona.

Tegeltija: Traži se novo mišljenje za Prijedlog zakona o spoljnim poslovima

SARAJEVO - Na Savjetu ministara razmatran je Prijedlog zakona o vanjskim poslovima koji je vraćen za novo mišljenje Ministarstvu pravde i Predsjedništvu BiH, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, za "Nezavisne".

Tegeltija: Mogu se očekivati novi incidenti u kampovima bez kontrole

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je dobro što u najnovijem sukobu migranata na području Bihaća nije stradao niko od građana BiH, ali da se ovakvi incidenti mogu i ubuduće očekivati ukoliko bude dozvoljavano da se na pojedinim područjima formiraju improvizovani kampovi, bez ikakve kontrole.

Tegeltija: Danas je u BiH najviše migranata iz zemlje koja je nuklearna sila

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da će bez jedinstvenog stava u BiH problem migranata postajati sve veći.

"BiH bi do kraja 2020. mogla potvrditi pristupanje Malom Šengenu"

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Vukosavlju da bi BiH prije kraja ove godine, odnosno prije početka samita u Sofiji, koji je planiran za kraj novembra, mogla potvrditi svoje prisustvo u inicijativi "Mali Šengen".

Tegeltija od Satlera preuzeo vrijednu medicinsku opremu za BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija preuzeo je danas od šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera medicinsku opremu za zdravstvene ustanove u BiH u vrijednosti 900.000 evra koja je dio pomoći EU u borbi protiv pandemije virusa korona.

Najčitanije