Zoran Tegeltija

Tegeltija novi predsjedavajući Savjeta ministara

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u novom mandatu biće Zoran Tegeltija, potvrdio je za ATV Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i novoizabrani član Predsjedništva BiH.

Tegeltija mandatar za sastav nove Vlade RS

BANJALUKA - Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 22. novembra, a dva dana ranije Milorad Dodik, još aktuelni predsjednik Republike Srpske, tu dužnost će predati novoizabranom predsjedniku Željki Cvijanović.

Tegeltija: Usvajanje nacrta budžeta u narednih sedam dana

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Vlada spremna da u narednih sedam dana usvoji nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu, koji bi, kada je riječ o prihodovnoj strani, trebalo da raste za oko 21,4 miliona KM.

Tegeltija: Zbog izostanka saglasnosti FBiH Srpskoj blokirano 17 miliona KM

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Srpskoj, zbog izostanka saglasnosti Federacije BiH (FBiH) na odluku o privremenoj raspodjeli koeficijenata, blokirano 17 miliona KM, te da će se taj iznos, ukoliko FBiH nastavi po starom, do kraja mjeseca povećati na 20 miliona KM.

Tegeltija: Novac iz aranžmana s MMF-om neće biti uskoro na raspolaganju

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da novac iz aranžmana sa MMF-om neće biti uskoro na raspolaganju Bosni i Hercegovini.

Svi svojataju fotelju šefa Vlade RS

BANJALUKA - Iako oktobarski opšti izbori nisu ni održani, niti se zna kakav će biti omjer snaga u Narodnoj skupštini Republike Srpske, svaka politička partija već je počela da svojata mjesto premijera Republike Srpske.

Tegeltija: Poslodavci da povećaju plate kako je predviđeno

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija očekuje da će svi poslodavci sprovesti povećanje plata zaposlenima kako treba, te da bi ova mjera mogla da bude stimulans za dalji rast zarada u Srpskoj.

Tegeltija: Očekujemo 50 odsto podrške birača u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Mrkonjić Gradu Zoran Tegeltija rekao je da će SNSD imati oko 50 odsto podrške birača na području ove opštine, a da je koalicioni kapacitet SNSD-a, Socijalističke partije i DNS-a oko 70 odsto glasačkog tijela.

Tegeltija: Kazne i do 12.000 KM za poslodavce koji ne povećaju plate

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će poslodavci koji ne budu povećali plate radnicima na osnovu povećanja neoporezivog dijela dohotka na 500 KM biti kažnjeni, i to pravna lica od 3.000 do 9.000 KM, a odgovorna lica od 1.000 do 3.000 KM.

Tegeltija: Efekti povećanja plata veći od gubitaka

BANJALUKA - Povećanje plata za radnike u RS kroz poresko rasterećenje ne bi smjelo ugroziti aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, a do kraja godine planirano je povećanje najniže plate na 500 maraka, rekao je Zoran Tegeltija, ministar finansija, predstavljajući Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak.

Najčitanije