Zoran Tegeltija

Čubrilović: Uslovljavanje izbora Tegeltije nije dobronamjerno

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je zlonamjernim to što bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić uslovljavaju prihvatanje kandidature Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara samo ako bude prihvaćen put BiH prema NATO integracijama.

Tegeltija nije dobio dovoljno ruku

SARAJEVO - Blokada i opstrukcije u vezi s konstituisanjem Vijeća ministara BiH i imenovanjem Zorana Tegeltija za mandatara su nastavljene, jer u petak nije konstituisana Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara.

Kočničari mandatara SDA i "bh. blok"

​SARAJEVO - Neizvjesno je da li će BiH dobiti mandatara za sastav Vijeća ministara BiH do kraja ove godine, jer iako iz SNSD-a i HDZ-a BiH kažu da ne vide ništa sporno i da su spremni da donesu odluku o imenovanju i da to podrže u Predstavničkom domu BiH, ipak se čini da je kočnica u rukama SDA, a neki uslovi dolaze i iz "bh. bloka", odnosno DF-a, čiji lider Željko Komšić sjedi u Predsjedništvu BiH.

Tegeltija novi predsjedavajući Savjeta ministara

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u novom mandatu biće Zoran Tegeltija, potvrdio je za ATV Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i novoizabrani član Predsjedništva BiH.

Tegeltija mandatar za sastav nove Vlade RS

BANJALUKA - Konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 22. novembra, a dva dana ranije Milorad Dodik, još aktuelni predsjednik Republike Srpske, tu dužnost će predati novoizabranom predsjedniku Željki Cvijanović.

Tegeltija: Usvajanje nacrta budžeta u narednih sedam dana

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Vlada spremna da u narednih sedam dana usvoji nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu, koji bi, kada je riječ o prihodovnoj strani, trebalo da raste za oko 21,4 miliona KM.

Tegeltija: Zbog izostanka saglasnosti FBiH Srpskoj blokirano 17 miliona KM

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da je Srpskoj, zbog izostanka saglasnosti Federacije BiH (FBiH) na odluku o privremenoj raspodjeli koeficijenata, blokirano 17 miliona KM, te da će se taj iznos, ukoliko FBiH nastavi po starom, do kraja mjeseca povećati na 20 miliona KM.

Tegeltija: Novac iz aranžmana s MMF-om neće biti uskoro na raspolaganju

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je da novac iz aranžmana sa MMF-om neće biti uskoro na raspolaganju Bosni i Hercegovini.

Svi svojataju fotelju šefa Vlade RS

BANJALUKA - Iako oktobarski opšti izbori nisu ni održani, niti se zna kakav će biti omjer snaga u Narodnoj skupštini Republike Srpske, svaka politička partija već je počela da svojata mjesto premijera Republike Srpske.

Tegeltija: Poslodavci da povećaju plate kako je predviđeno

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija očekuje da će svi poslodavci sprovesti povećanje plata zaposlenima kako treba, te da bi ova mjera mogla da bude stimulans za dalji rast zarada u Srpskoj.

Najčitanije