Zoran Tegeltija

Tegeltija: Zaposleni u institucijama neće ostati bez plata

​SARAJEVO - Savjet ministara donijeće sutra odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza za prvi kvartal 2022. godine, čime se stavlja tačka na spekulacije da bi više od 20.000 zaposlenih u zajedničkim institucijama već u januaru moglo ostati bez posla i naknada, potvrdio je predsjedavajući Zoran Tegeltija.

Tegeltija: Božić provesti u miru, zdravlju i veselju

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katoličkim vjernicima u BiH, uz želju da ga provedu u miru, zdravlju i sreći.

Tegeltija: Politički pritisci ne mogu dati rezultate

​BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je nevjerovatno da se Tužilaštvo i Sud BiH i Sipa bave odlukama jednog parlamenta, te da je zabrinjavajuća pojava da sudska praksa treba da kaže šta je Ustav BiH.

Tegeltija: Težnje Srpske za vraćanjem nadležnosti nisu prijetnja miru

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da ono što Republika Srpske u zakonodavnom smislu radi na povratu svojih nadležnosti, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, apsolutno nije prijetnja miru u BiH, već težnja za dijalogom.

Plenković: Interes Hrvatske je ravnopravnost Hrvata u BiH

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Sarajevu da je posjetio BiH kao prijatelj i partner sa ciljem unapređenja saradnje dvije zemlje, te da ponovi interes Hrvatske za ravnopravnošću Hrvata u BiH.

Cvijanović i Tegeltija razgovarali sa Selakovićem o zasjedanju parlamenta Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarali su sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem o aktuelnim političkim prilikama u BiH u svjetlu posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Tegeltija: Džuel da počne da se bavi temama za koje je plaćen, a ne politikom

​SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je Srni da je krajnje vrijeme da šef kancelarije Međunarodnog monetarnog Fonda (MMF) Edru Džuel prestane da se bavi političkim temama u BiH i da počne da radi posao za koji je plaćen, a to je saradnja BiH i MMF-a.

"Prijetnje i sankcije neće riješiti krizu u BiH"

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinosi rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Tegeltija - Plenković: Moguće unapređenje ekonomske saradnje

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković ocijenili su danas u Budvi da su odnosi dvije zemlje veoma dobri, ali i da postoji značajan prostor za unapređenje u oblastima od obostranog interesa, prije svega u ekonomiji.

Tegeltija: BiH opredijeljena za mapu puta za zdravlje i blagostanje na zapadnom Balkanu

BiH je apsolutno opredijeljena za Mapu puta za zdravlje i blagostanje na zapadnom Balkanu do 2025. godine i biće posvećena realizaciji ključnih ciljeva iz tog dokumenta, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija u Budvi, gdje se održava Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative.

Najčitanije