Zoran Zaev

Zaev: Balkan više nije tempirana bomba

SKOPLJE/BEOGRAD - Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je sinoć da smatra da Balkan više nije tempirana bomba, već da je to "evropski Balkan na kojem se grade mostovi prijateljstva, gdje se kroz dijalog i razgovor pronalaze rješenja".

I Zaev traži autokefalnost kanonski nepriznate MPC-OA

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, u pismu vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju, zatražio je podršku u priznavanju autokefalnog statusa kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve-Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA).

Vladu Sjeverne Makedonije prave SDSM-DUI-DPA, premijer Zaev

SKOPLJE - Novu parlamentarnu većinu u Sjevernoj Makedoniji činiće Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva i dve manjinske albanske stranke Demokratska unija za integracije (DUI) Alija Ahmetija i Demokratska partija Albanaca (DPA), što čini 62 od ukupno 120 poslaničkih mandata u Sobranju, saznaje Tanjug.

Zaev tvrdi da se dogovorio sa Ahmetijem i da će biti premijer

SKOPLJE - Predsjednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) i mandatar za sastav vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je večeras da je postigao dogovor o koaliciji sa liderom albanske manjinske Demokratske unije za integracije (DUI) Alijem Ahmetijem.

Zaev dobio mandat za formiranje vlade Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski dodijelio je mandat za sastav nove vlade bivšem premijeru i aktuelnom lideru vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

Američki list: Poraz Zaeva bi mogao dovesti do destabilizacije

SKOPLJE - U analizi američkog lista New York Times navodi se da bi poraz Zorana Zaeva na današnjim parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji mogao da povuče tu zemlju i region u destabilizaciju, prenosi portal Plusinfo.

Boki 13 podnio 40 krivičnih prijava protiv funkcionera

SKOPLJE - Makedonski šoumen Bojan Jovanovski Boki 13, koji je prije desetak dana osuđen na devet godine zatvora u aferi "Reket", danas je podnio 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Sjeverne Makedonije, prenosi portal Plusinfo.

Stigli rezultati testa na koronu Zorana Zaeva

SKOPLJE - Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), bivši makedonski premijer Zoran Zaev negativan je na virus korona, pokazali su rezultati testa, izjavio je danas makedonski ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.

Zaev podnio ostavku, očekuje se izbor Pržinske vlade

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev podnio je ostavku na tu funkciju, nakon čega se očekuje da predsjednik Sobranja Talat Dzaferi sazove sjednicu na kojoj će ostavka biti konstatovana, da bi potom parlament izabrao prelaznu, takozvanu Pržinsku vladu, uoči prijevremenih izbora u toj zemlji, koji bi trebalo da se održe 12. aprila.

Vučić, Ðukanović, Rama i Zaev posjetili Drač

DRAČ - Predsjednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Ðukanović i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev obišli su jutros Drač, koji je najviše stradao u nedavnom zemljotresu koji je pogodio taj dio zemlje.

Najčitanije