Zoran Zaev

Stigli rezultati testa na koronu Zorana Zaeva

SKOPLJE - Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), bivši makedonski premijer Zoran Zaev negativan je na virus korona, pokazali su rezultati testa, izjavio je danas makedonski ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.

Zaev podnio ostavku, očekuje se izbor Pržinske vlade

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev podnio je ostavku na tu funkciju, nakon čega se očekuje da predsjednik Sobranja Talat Dzaferi sazove sjednicu na kojoj će ostavka biti konstatovana, da bi potom parlament izabrao prelaznu, takozvanu Pržinsku vladu, uoči prijevremenih izbora u toj zemlji, koji bi trebalo da se održe 12. aprila.

Vučić, Ðukanović, Rama i Zaev posjetili Drač

DRAČ - Predsjednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Ðukanović i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev obišli su jutros Drač, koji je najviše stradao u nedavnom zemljotresu koji je pogodio taj dio zemlje.

Zaev: Ostvarujemo san, postajemo 30. članica NATO-a

LONDON - Ostvarujemo san svim generacijama naših građana, postajemo članica NATO/a, u savezu najmoćnijih partnera u demokratskom svijetu, napisao je premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev na svom Facebook profilu, prenosi portal a1on.

Novi hibridni napad: Lažna Greta Tunberg razgovarala sa Zoranom Zaevim

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev ponovo je bio meta hibridnog napada, ali ovog puta s njim je telefonski razgovarala lažna Greta Tunberg.

Zaev: Od januara zemlja postaje punopravna članica NATO

​SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev najavio je da će njegova zemlja u januaru postati punopravna članica NATO.

Zaev: I dalje smo razočarani i ljuti

BRISEL - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da Skoplje neće dozvoliti da, kako je naveo, istorijska greška EU da odloži pristupne pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, ponovo otvori probleme u njegovoj zemlji, ali i u regionu.

Zaev: Svi da prigrle ovu inicijativu, bićemo jači pred EU

OHRID - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao je da je inicijativa o slobodnom kretanju robe, usluge, ljudi i kapitala, iza koje stoje Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija, prva samostalno pokrenuta inicijativa na Zapadnom Balkanu, te da ona predstavlja dodatnu vrijednost na ono što su do sada radila institucije EU sa zemljama regiona u smjeru poboljšanja života i perspektive regiona.

Šta je dogovoreno u Ohridu

SKOPLJE - Samo mjesec dana od pokretanje inicijative za uspostavljenje regiona bez barijera za slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije naziru se prvi konkretni koraci u tom smjeru, koje su sinoć, kako saznaje Tanjug, u Ohridu dogovorili predsjednik Aleksandar Vučić i premijeri Edi Rama I Zoran Zaev.

Predsjednik EP: Očekujemo promjenu odluke o Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Novoimenovani predsjednik Evropskog parlamenta (EP) David Sasoli boravi u zvaničnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji, što je prva njegova posjeta izvan Evropske unije (EU) od preuzimanja dužnosti.

Najčitanije