Zoran tegeltija

Tegeltija: Ispunjeni uslovi za prihvat vakcina, ali dobavljač kalkuliše

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da BiH ispunjava uslove za prihvat vakcina protiv virusa korona, da za to ima pisani dokaz, ali da dobavljač "kupuje vrijeme" da ih drugima proda po drugim cijenama.

Tegeltija: Komisija za saradnju BiH sa NATO je adekvatan naziv

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da je dobro što je preimenovana Komisija za NATO integracioni proces BiH u Komisiju za saradnju BiH sa NATO čime je prvi put dobila adekvatan naziv, usklađen djelokrug rada i jasno definisan način odlučivanja.

Tegeltija: BiH može biti partner, ali ne i talac migrantske krize

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je BiH spremna da bude partner u upravljanju migrantskom krizom, ali da ne želi i ne može da bude njen talac, niti da prihvati situaciju tzv. spavača u redovima migranata.

Tegeltija: Srbija lider u regionu, BiH čeka vakcine iz Kovaks programa

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je da je očigledno da je, po pitanju vakcinacije protiv virusa korona, Srbija lider u regionu, ali i jedna od najuspješnijih zemalja u Evropi, te da BiH čeka vakcine iz programa zajedničke nabavke sa EU, odakle će prve isporuke dobiti sredinom mjeseca.

Tegeltija: BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te da od EU mora da dobije ne samo finansijsku podršku, nego i podatke bezbjednosnih službi kako bi sve osobe koje su bezbjednosno interesantne bile odmah izbačene iz BiH.

Ponovo bez saglasnosti o Pismu namjere za novi aranžman sa MMF-om

SARAJEVO - Na sjednici Fiskalnog savjeta BiH, održanoj danas, nije postignuta saglasnost u vezi sa Pismom namjere za sklapanje novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Tegeltija: Savjet ministara za novi aranžman s MMF-om

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, putem video-linka, sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem o aktuelnim ekonomskim i finasijskim temama, te zaključivanju novog aranžmana sa ovom finasijskom organizacijom.

Tegeltija: Neće biti zaključavanja

DOBOJ - U BiH neće biti zaključavanja, odnosno ograničavanja kretanja građana i rada privrednih subjekata, odlučeno je na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, entitetskih premijera, predstavnika resornih ministarstava i Brčko distrikta.

Tegeltija: BiH će od MMF-a tražiti 750 miliona evra

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da BiH od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) traži sklapanje trogodišnjeg aranžmana u iznosu od 750 miliona evra za ublažavanje negativnih posljedica drugog talasa pandemije virusa korona.

Tegeltija: Traži se novo mišljenje za Prijedlog zakona o spoljnim poslovima

SARAJEVO - Na Savjetu ministara razmatran je Prijedlog zakona o vanjskim poslovima koji je vraćen za novo mišljenje Ministarstvu pravde i Predsjedništvu BiH, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, za "Nezavisne".

Najčitanije