Zubar

Zubari napravili gel koji bezbolno uklanja karijes

​Stomatolozi u Argentini napravili su enzimski gel BRIX 3000 koji, navodno, može lako ukloniti karijes za samo nekoliko minuta bez pribjegavanja anestezijama i skupim i bolnim metodama.

Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola

BANJALUKA - Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ "Ivo Andrić", "Georgi Stojkov Rakovski", "Borisav Stanković", "Zmaj Jova Jovanović", "Branko Radičević" i "Sveti Sava", radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

Saslušano još pet zubara, objavljena imena

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa više policijskih uprava, a pod nadzorom nadležnih tužilaštava, u nastavku akcije "Blutut", usmjerenoj protiv nezakonitog pružanja stomatoloških usluga i ilegalne izrade zubnih proteza, danas su ispitali još pet osoba.

Policija ispitala 22 zubara širom RS

BANJALUKA - Policija Republike Srpske u akciji "Blutut" danas je ispitala 22 osobe zbog nezakonitog pružanja stomatoloških usluga i ilegalne izrade zubnih proteza, potvrđeno je u MUP-u RS.

Zoran Gvozden: Mi smo jedna bezuba nacija

Hipersenzitivnost ili osjetljivost zuba je stanje kod kojeg je eksponirani dentin, odnosno dio zuba ispod gleđi, vitalnog zuba, osjetljiv na mehaničke, osmotske, hemijske ili termičke nadražaje.

Prvi robot-zubar ordinira u Kini

Jedna žena upravo je bila podvrgnuta prvoj u potpunosti automatiziranom postupku dentalnog implantiranja na svijetu. Kineski robot implantirao je umjetni zub u njena usta bez ljudske asistencije, piše u izvještaju u novinama South China Morning Post.

Potencijal dentalnog turizma u RS neiskorišten

BANJALUKA, TREBINJE - Dentalni turizam nije razvijen u Republici Srpskoj, iako postoji potencijal, te je potrebno zvanično uvezati turističku ponudu sa stomatološkim uslugama, koje su ovdje jeftinije nego u inostranstvu, kažu turistički radnici i stomatolozi.

Pomozite mališanu da prevlada strah od zubara

Sa dječjeg stajališta, odlazak kod zubara može biti zastrašujuće iskustvo. Nepomično ležanje u stolici ispred nepoznate osobe, nepoznati zvukovi i objekti, hladni, metalni instrumenti koji se nalaze u ustima...

Zubar optužen za prevaru: Ženi izvadio 22 zdrava zuba

Stomatolog u ruskom Sankt Peterburgu optužen je da je jednoj ženi izvadio 22 zdrava zuba kako bi pribavio nelegalnu materijalnu korist, rekli su istražitelji u ponedjeljak.

Najčitanije