Zubar

Dentalna klinika u Banjaluci radi samo hitne intervencije i zahvate

BANJALUKA - Dentalna klinika Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci obavijestila je danas pacijente da postupajući skladu sa preporukama nadležinih institucija, prelazi na rad u vanrednim situacijama i obavljaće samo hitne intervencije i zahvate.

Zatvorene stomatološke ambulante u RS

BANJALUKA – Privatne stomatološke ambulante u RS od danas narednih 15 dana neće raditi, radi sprečavanja širenja virusa korona, rekao je ovo za "Nezavisne" Saša Dabić, predsjednik Komore doktora stomatologije RS.

Povratak srednjoškolaca školskom zubaru podijelio roditelje

Otkako je prije sedam dana donesena odluka Doma zdravlja da učenici nakon upisa u srednje škole nastavljaju dolaziti u stomatološke ambulante u okviru osnovnih škola, ova odluka i dalje iznenađuje roditelje, ali i same srednjoškolce.

Zubar za 1.500 đaka u Boriku

BANJALUKA - Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku dobila je stomatološku ambulantu, u kojoj će kod zubara moći ići više od 1.500 učenika iz ovog naselja.

Uskoro zubar za 1.500 đaka u Boriku

BANJALUKA - Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić" u Boriku uskoro bi trebalo da dobije stomatološku ambulantu, u kojoj će kod zubara moći ići više od 1.500 učenika iz ovog naselja.

Zubari napravili gel koji bezbolno uklanja karijes

​Stomatolozi u Argentini napravili su enzimski gel BRIX 3000 koji, navodno, može lako ukloniti karijes za samo nekoliko minuta bez pribjegavanja anestezijama i skupim i bolnim metodama.

Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola

BANJALUKA - Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ "Ivo Andrić", "Georgi Stojkov Rakovski", "Borisav Stanković", "Zmaj Jova Jovanović", "Branko Radičević" i "Sveti Sava", radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

Saslušano još pet zubara, objavljena imena

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa više policijskih uprava, a pod nadzorom nadležnih tužilaštava, u nastavku akcije "Blutut", usmjerenoj protiv nezakonitog pružanja stomatoloških usluga i ilegalne izrade zubnih proteza, danas su ispitali još pet osoba.

Policija ispitala 22 zubara širom RS

BANJALUKA - Policija Republike Srpske u akciji "Blutut" danas je ispitala 22 osobe zbog nezakonitog pružanja stomatoloških usluga i ilegalne izrade zubnih proteza, potvrđeno je u MUP-u RS.

Zoran Gvozden: Mi smo jedna bezuba nacija

Hipersenzitivnost ili osjetljivost zuba je stanje kod kojeg je eksponirani dentin, odnosno dio zuba ispod gleđi, vitalnog zuba, osjetljiv na mehaničke, osmotske, hemijske ili termičke nadražaje.

Najčitanije