Zubi

Koje nijanse karmina će učiniti vaše zube blistavijima?

Sigurno već znate da boja vašeg ruža za usne u velikoj mjeri utiče na izgled cijelog lica, pa čak i na boju zuba. Neki tonovi karmina učiniće da zubi izgledaju tamnije, a sa druge strane, određene boje istaknut će njihovu blistavost i učiniti da budu bjelji.

Izbijelite zube prirodnim izbjeljivačima

Lijepi i bijeli zubi uveliko popravljaju dojam kompletnog izgleda i vrlo je bitno posvetiti im pažnju. Uz redovne stomatološke kontrole, ima i nešto što možete učiniti i u svom domu, ne košta puno, a efektom ćete sigurno biti i više nego zadovoljni.

Čaša zdravlja sprečava loš zadah, čuva zube i kosti

Žene koje doručkuju jogurt nemaju problema s lošim zadahom, ne boli ih stomak i zubi im se manje kvare.

Ruska narodna pasta za zube: Napravite smjesu za blistav osmijeh

Da biste imali biserne zube nije neophodno da kupujete skupocjene proizvode i da idete na specijalne tretmane.

Sva čuda šoljice jogurta

Jogurt je savršena namirnica jer obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotežuju prehranu, jačaju kosti, ali i tjeraju depresiju

Šta najviše uništava zubnu caklinu

Osjetite li jak, ali srećom kratkotrajan bol u zubima dok ližete hladan sladoled ili ispijate vruć čaj, vjerovatno je da ste zbog energičnog i nepravilnog četkanja tvrdom četkicom oštetili zubnu caklinu.

Šta sve može čaša tople vode

Još su drevni Kinezi znali da čaša tople vode kojom započnete dan može imati brojne dobrobiti za organizam. Ali imajte na umu da ne smije biti prevruća, jer temperatura iznad 50 stepeni Celzijusovih može rezultirati opekotinama u ustima i grlu, piše Reader's Digest.

Tri pranja zuba dnevno - bolje srce

Osobe koje peru zube tri ili više puta dnevno rjeđe imaju probleme sa arterijama i srcem, pokazuje naučna studija objavljena u časopisu "Sajens dejli".

Ovo su "ubice" vaših zuba

Vjerovatno niste ni svjesni šta sve može da izazove oštećenje zuba. Britanski stomatolozi upozoravaju da nikako ne bi trebalo grickati led iz čaše, jer niska temperatura može da dovede do lomljenja zuba.

Stomatolog sedmogodišnjem dječaku izvadio 526 zuba

Stomatolog u Indiji izvadio je 526 zuba iz mesnate vreće u ustima sedmogodišnjeg dječaka.

Najčitanije