Zvijezda

Pronađena zvijezda koja u teoriji uopšte ne bi trebalo da postoji

Uprkos tome što je do sada eksplodirala nekoliko puta, supernova iPTF14hls još se nije ugasila, prenosi CNN.

Ogromna planeta otkrivena pored patuljaste zvijezde

Čudovišno velika planeta, koja u teoriji ne bi trebalo da postoji, otkrivena je u orbiti oko udaljene patuljste zvijezde, saopštili su iznenađeni astronomi.

Pokrenut postupak protiv Visočana

Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH na sjednici u Sarajevu pokrenula je postupak protiv NK Bosna i proslijedila ga na razmatranje Disciplinskoj komisiji.

"Ljepota fudbala" u BiH: Igrači sjedili na terenu dok su protivnici davali golove

Zvijezda iz Gradačca je na domaćem terenu u meču 11. kola pobijedila visočku Bosnu sa 3:0.

Kolin Trevorov neće režirati devetu epizodu Ratova zvijezda

Američki reditelj Kolin Trevorov je otpušten zbog kreativnih razlika i neće režirati devetu epizodu filmskog serijala "Zvjezdani ratovi" (Star Wars), saopštila je produkcijska kuća Lucasfilm.

Nova zvijezda u Sunčevom sistemu za 1,3 miliona godina

Naučnici Evropske svemirske agencije (ESA) su otkrili da će za 1,3 miliona godina zvezda proći kroz Sunčev sistem i vjerovatno poslati mnoštvo kometa ka Zemlji.

Astronomi napravili najdetaljniji snimak zvijezde ikada

Astronomi su zahvaljujući velikom teleskopu u Evropskoj južnoj opservatoriji u Čileu uspjeli da zabilježe najnapredniju sliku jedne strane zvijezde ikada.

Ruska vještačka zvijezda počela da kruži oko Zemlje

Ruska vještačka zvijezda Mayak uspješno je ušla u orbitu gdje bi trebalo da postane jedan od najvećih i najsjajnijih objekata koje možemo da vidimo na noćnom nebu.

Naučnici slučajno otkrili najmanju zvijezdu

Tim astronoma sa Kembridža bio je u potrazi za egzoplanetama kada su slučajno naišli na novo otkriće - pronašli su najmanju zvijezdu ikada viđenu.

"Rat" na snimanju "Ratova zvijezda"

Snimanje filma "Ratovi zvijezda - Mladi Han Solo" prekinuto je zbog nesuglasica koje su nastale između režisera Fila Lorda i Kristofa Milera. Informaciju o ovom sukobu obožavaocima franšize prenijela je Kejtlin Kenedi, jedan od direktora "Lucas film" kompanije.

Reklame

Najčitanije