Zvučnik

Transparent sound predstavlja svoj prvi zvučnik od čelika

​Ranije ove godine, skandinavska audio kompanija, Transparent Sound predstavila je pogodno nazvan Transparent Speaker zvučnik, kreiran od ojačanog stakla.

Šta uraditi ako vam ne radi zvučnik na telefonu?

Razlozi zašto je vaš smartfon utihnuo mogu biti brojni, ali kao i kod većine stvari vezanih uz tehnologiju - postoji rješenje.

Google će promijeniti način na koji slušamo vijesti

Na Googleovim pametnim zvučnicima i mobilnim uređajima korisnici će moći slušati personalizovane vijesti koje će biti temelje na sadržaju koji inače konzumiraju.

Zvučnik koji se kotrlja

Bang & Olufsen poznat je po skupim i odličnim zvučnicima, a upravo je takav i BeoSound Edge. Njihov bežični zvučnik izgleda poput futurističkog metalnog točka, a u dizajnu su bili inspirisani britanskom kovanicom od jedne funte, pa kažu da proporcijama savršeno odgovara.

Apple priprema jeftiniji zvučnik?

Glasine kažu kako ove godine možemo očekivati jeftiniji model Appleova zvučnika, čija bi cijena mogla iznositi pristupačnijih 199 dolara.

Facebook sprema dva pametna zvučnika?

Pametni zvučnici su novi trend u svijetu potrošačke tehnike. Kategoriju je kreirao i popularizovao Amazon, koji je 2015. godine predstavio Amazon Echo. Sistem se sastoji od zvučnika i virtuelnog asistenta, a može se koristiti za kontrolu pametnih aparata u kući, reprodukciju muzike, slanje poruka, prikaz sportskih rezultata, slušanje vijesti i drugo.

Amazonov pametni zvučnik čuo reklamu i naručio hranu za mačke

Televizijska reklama za Amazaon Echo Dot pametni zvučnik zaista je uspjela da aktivira zvučnik jednog gledaoca i naruči hranu za mačke.

Koji pametni zvučnik je najpametniji?

Pametni zvučnici su sastavljeni od zvučnika i virtuelnog asistenta. Apple je nedavno objavio svoj HomePod pametni zvučnik, koji nudi opciju pozivanja i premijum iskustvo zvuka, ali prema najnovijem istraživanju zaostaje za konkurencijom u domenu virtuelnog asistenta.

Najčitanije