aerodrom

Crna Gora od maja uvodi avio-linije za Zagreb

PODGORICA - Crna Gora je direktnim avio-linijama tokom čitave godine, od država regiona, povezana sa Srbijom i Slovenijom, jer je poslovna politika u avijaciji vezana prvenstveno za profit avio-kompanije, koja ne može da održava linije koje su nerentabilne, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Avio-kompanije zbog virusa korona gube skoro 30 milijardi $

Prema procjenama Međunarodne asocijacije avio-prevoznika (IATA), avio-kompanije iz azijsko-pacifičkog regiona zbog epidemije virusa korona izgubiće 27,8 milijardi dolara, dok će se potražnja za avio-kartama u tom regionu smanjiti za 13 procenata.

Dio plafona restorana srušio se na aerodromu u Atlanti

ATLANTA - Dio plafona restorana srušio se danas na Hartsfild-Džekson Atlanata međunarodnom aerodromu, zbog čega je jedna osoba zatražila ljekarsku pomoć, saopštili su aerodromski zvaničnici.

Od oktobra u Milano sa banjalučkog aerodroma

BANJALUKA - Nova avio-linija Banjaluka - Milano uvodi se od 26. oktobra, potvrdio je za "Nezavisne" Milan Račić, direktor "Aerodroma Republike Srpske".

Haftarove snage neće dozvoliti korištenje aerodroma u Tripoliju

BENGAZI - Libijska narodna armija (LNA) komandanta Halife Haftara neće dozvoliti UN da koriste jedini funkcionalni aerodrom u Tripoliju, koji pokušavaju da zauzmu tokom vojne kampanje, saopštio je portparol LNA Ahmed Mismari.

Psi dobijaju toalet na aerodromu

Aerodrom Itami u Osaki postavlja toalete za pse koji su na proputovanju, koja uključuje i poseban držač na koji mogu da naslone nogu.

Izgradnja kargo centra na banjalučkom aerodromu tapka u mjestu

BANJALUKA - Kargo centar na banjalučkom aerodromu, za koji je iz Investicionog programa Vlade RS izdvojeno gotovo dva miliona maraka, još nije završen, a neizvjesno je na koji način će uprava aerodroma razviti ovaj biznis, s obzirom na to da eksperti smatraju da BiH nema uslove za rentabilan kargo biznis.

Ciklon otkazo nekoliko letova u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Nekoliko letova sa presjedanjem u Budimpešti otkazano je danas zbog olujnog nevremena u Evropi, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma "Ferenc List".

Frankfurtski aerodrom otkazao 100 letova

FRANKFURT - U Frankfurtu otkazano je oko 100 letova ka i sa aerodroma zbog oluja "Sabina", saopštila je portparol kompanije "Fraport", koja upravlja aerodromom.

"Vlada Srpske će pomoći Aerodromu Banjaluka da ne izgubi licencu"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske pomoći će Aerodromu Banjaluka da ne bi došao u poziciju da izgubi licencu, izjavio je danas premijer Srpske Radovan Višković.

Najčitanije