afera

Plenković: U HDZ-u nema WhatsApp afere

ZAGREB - HDZ-ov predsjednik i premijer Andrej Plenković u vezi s tzv. WhatsApp aferom i komuniciranjem unutar stranke u grupi na toj aplikaciji, rekao je uoči predstavljanja kandidature Kolinde Grabar-Kitarović kako nema nikakve afere, već da postoji ono što je normalno i ono što nije.

Zbog formalne greške, Filipa Štrahe ipak ulazi u parlament

BEČ - Sudbina poslaničkog mandata supruge bivšeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea, koji je krajem maja podnio ostavku na sve političke funkcije usljed korupcionaške afere "Ibica", i nakon odluke predsjedništva bečkog odbora stranke da ne može ući u poslaničke klupe, ostaje neriješena.

Boki 13 ostaje u pritvoru

SKOPLJE - Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, osumnjičen u aferi "Reket" ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

Afera "CryoSave": Advokat traži dokumenta o matičnim ćelijama

BEOGRAD - Advokat Rastko Petaković podnijeće zahtjev nadležnom tužilaštvu u Srbiji i policiji da se omogući pristup dokumentaciji o djeci i uzorcima njihovih matičnih ćelija povjerenih švajcarskoj banci "CryoSave", koja je izgubila licencu za rad.

Predstavljena knjiga o aferi Ibica: "Nećaka" ruskog oligarha tvrdi da nije dobila novac

MINHEN - U Minhenu je danas predstavljena knjiga "Ibica video" o aferi koja je dovela do pada bivšeg austrijskog vicekancelara i bivšeg predsjednika Slobodarske partije Austrije (FPO) Kristijana Štrahea zbog namjere zvaničnika te desničko-populističke stranke da sklope opsežne medijske poslove s navodnim ruskim ulagačima.

Bivši direktor Audia optužen zbog afere

MINHEN - Njemačko tužilaštvo saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv bivšeg direktora kompanije Audi Ruperta Štadlera zbog umiješanosti u aferu sa varanjem na testovima emisija gasova unutar "Volkswagen grupe".

Istraga o aferi "Ibica": Ko stoji iza rušenja austrijske vlade?

BEČ - Austrijsko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv pet lica u vezi sa "aferom Ibica", koja je dovela do rušenja vlade kancelara Sebastijana Kurca.

Za pad austrijske Vlade "kriva" studentkinja poljoprivrede iz BiH?

Misteriozna djevojka sa snimke sa Hajnc-Kristijanom Štraheom zbog koje je pala vlada u Austriji, koja se predstavljala kao nećakinja ruskog oligarha i tvrdila da je zainteresovana za ulaganja u Austriju, studentkinja je poljoprivrede porijeklom iz Bosne i Hercegovine, piše austrijski Krone.

Hofer imenovan za novog šefa FPO

BEČ - Ministar infrastrukture i saobraćaja Norbert Hofer imenovan je večeras na sjednici Predsjedništva Slobodarske partije Austrije (FPO) za novog lidera stranke.

Makarov: Ne poznajem ženu sa snimka

MOSKVA - Igor Makarov, ruski oligarh čija je navodna "nećaka" snimljena kako ugovara sumnjiv sporazum sa austrijskim vicekancelarom Hajncom-Kristijanom Štraheom, rekao je da nije u rodbinski vezama sa tom ženom i da je uopšte ne poznaje.

Najčitanije