afera

Istraga o aferi "Ibica": Ko stoji iza rušenja austrijske vlade?

BEČ - Austrijsko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv pet lica u vezi sa "aferom Ibica", koja je dovela do rušenja vlade kancelara Sebastijana Kurca.

Za pad austrijske Vlade "kriva" studentkinja poljoprivrede iz BiH?

Misteriozna djevojka sa snimke sa Hajnc-Kristijanom Štraheom zbog koje je pala vlada u Austriji, koja se predstavljala kao nećakinja ruskog oligarha i tvrdila da je zainteresovana za ulaganja u Austriju, studentkinja je poljoprivrede porijeklom iz Bosne i Hercegovine, piše austrijski Krone.

Hofer imenovan za novog šefa FPO

BEČ - Ministar infrastrukture i saobraćaja Norbert Hofer imenovan je večeras na sjednici Predsjedništva Slobodarske partije Austrije (FPO) za novog lidera stranke.

Makarov: Ne poznajem ženu sa snimka

MOSKVA - Igor Makarov, ruski oligarh čija je navodna "nećaka" snimljena kako ugovara sumnjiv sporazum sa austrijskim vicekancelarom Hajncom-Kristijanom Štraheom, rekao je da nije u rodbinski vezama sa tom ženom i da je uopšte ne poznaje.

Plenković: Ivan Tolj nije nastupao u ime Vlade Hrvatske

BRISEL - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao u Briselu da nema informacija o navodnoj aferi prisluškivanja u kojoj Slovenija proziva Hrvatsku da je špijunirala Slovence u procesu arbitraže osim onih u opštoj javnosti te istakao da treba voditi računa da su u Sloveniji održavaju izbori.

Oglasila se SOA o špijunskoj aferi, Slovenija zove hrvatskog ambasadora na razgovor

ZAGREB - Ne stišava se špijunska afera u koju je uključena Sigurnosno-obavještajna agencija Hrvatske, nakon što su slovenački mediji objavili da je hrvatska vlada pokušala da spriječi objavljivanje priča o djelovanju SOA u Sloveniji.

"Iza afere 'selefije' stoje soroševski mediji i paraobavještajna struktura SDA"

MOSTAR - Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić ističe da su nakon odluke Tužilaštva BiH u vezi sa aferom "selefije" pale u vodu sve informacije o navodnoj umiješanosti Hrvatske u obavještajne i paraobavještajne događaje, te navodi da iza ove afere stoje "soroševski mediji" i paraobavještajna struktura SDA s ciljem zaustavljanja puta BiH prema EU.

Tri državljana BiH saslušana u Sloveniji zbog vrbovanja hrvatskih obavještajaca

SARAJEVO - U Ambasadi BiH u Sloveniji tri bosanskohercegovačka državljana danas su dala izjave u kojima tvrde da su ih pokušali vrbovati pripadnici Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Hrvatske.

Ograničiti marže na medicinska pomagala

​BANJALUKA – Odbor za predstavke, prijedloge i društveni nadzor postigao je jutros dogovor kako riješiti problem nastao nakon afere 'Pelene' u vezi s lošim kvalitetom medicinskih pomagala.

Istraga u Belgiji: Četiri bh. fudbalera povezana sa glavnim osumnjičenim

Velika afera glavna je vijest u Belgiji i tamošnji mediji naveliko se bave brojnim hapšenjima i cijelom situacijom tokom koje je zbog navodne umiješanosti u namještanje utakmica uhapšen Ivan Leko, hrvatski trener koji sjedi na klupi tamošnjeg Klub Briž.

Najčitanije