agencija

Evropska svemirska agencija upozorila na "gužvu" u kosmosu

Evropskla svemirska agencija je objavila nekoliko zanimljivih vijesti među kojima je upozorenje da je u Zemljinoj oprbiti velika "gužva" i da sateliti, da bi izbjegli sudare ili oštećenja, sve češće moraju da izvode manevre, upozorio je koordinator ESA Tomas Rajter.

Lijek Flavamed povučen sa tržišta BiH

Sa tržišta BiH povučen je lijek Flavamed 15 mg/5 ml oralna otopina zbog sumnje u neispravnost kvaliteta lijeka.

Sa tržišta se povlači ventilatorska grijalica, može izazvati požar

SARAJEVO - Na tržištu BiH pronađena je ventilatorska grijalica koja spada u grupu nesigurnih proizvoda jer predstavlja rizik od opekotina, strujnog udara i požara.

Sud BiH odbio tužbu UIO BiH protiv Rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovanu tužbu Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) kojom je traženo da se poništi Rješenje Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, zaključivši da je Agencija postupila ispravno.

Srbija i RS saradnjom do unaprijeđenja rada javne uprave

BEOGRAD - Nacionalna akademija za javnu upravu Srbije i Agencija za državnu upravu Republike Srpske potpisale su danas Memorandum o saradnji, koji predviđa unapređenje odnosa dvije institucije i dinamičniju saradnju u aktivnostima stručnog usavršavanja u javnoj upravi.

Anketa Agencije za statistiku BiH: Čak 31,6 odsto ispitanika nikad nije koristilo računar

BANJALUKA - Prema anketi Agencije za statistiku BiH o korištenju informaciono-komunikacionih tehnologija u domaćinstvima urađenoj lani, čak 31,6 odsto ispitanika u BiH nikad nije koristilo računar, što stručnjaci ocjenjuju kao poražavajuće s obzirom na to da tehnologija svakim danom sve više napreduje i sve je potrebnija u svakodnevnom životu.

Sa bh. tržišta se povlače bombone uvezene iz Poljske

SARAJEVO - Bombone "Kiss me" sa okusom limuna, maline i crne ribizle biće povučene sa tržišta Bosne i Hercegovine, jer je utvrđeno da sadrže previsok nivo Kvinolin žute boje i (e 104) i Tartrazina (E 102)

U avionima iz BiH četiri puta manje tereta

BANJALUKA - Teretni saobraćaj na aerodromima u Bosni i Hercegovini u protekle tri godine pao je za gotovo četiri puta, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Godinu dana nisu izabrali dva člana

BANJALUKA - Agencija za osiguranje Republike Srpske umjesto pet, radi sa tri člana Upravnog odbora, a konkurs koji je Ministarstvo finansija Republike Srpske raspisalo još u junu prošle godine za dva člana UO koja nedostaju, poništen je i biće raspisan novi.

Sa bh. tržišta povučeno 315 fenova za kosu

SARAJEVO - Agencija za nadzor nad tržištem BiH i tržišne inspekcije Republike Srpske, Federacije BiH (FBiH) i Brčko distrikta su sa tržišta povukli i uništili 315 komada električnih fenova za kosu jer nisu zadovoljavali sve bezbjednosne zahtjeve koji se na njih odnose.

Najčitanije