agencija

"Pipistrel" - slovenački avion na električni pogon

Slovenačka vazduhoplovna kompanija proizvela je prvi električni avion na svijetu koji je sertifikovan od strane Agencije za vazduhoplovnu sigurnost Evropske unije (EASA), što znači da ispunjava sigurnosne standarde i može se komercijalno koristiti.

Agencija za lijekove BiH zapošljavala bez sprovođenja javnog oglasa

SARAJEVO - Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH prošle godine ponovo je mimo procedura i pravilnika upošljavala na ugovor o djelu i to za radna mjesta koja su sistematizacijom predviđena, navodi se u izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH.

Sindikat radnika Agencije za lijekove BiH priprema štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukoliko iduće sedmice ne dobiju saglasnost Savjeta ministara BiH za popunu radnih mjesta, Sindika radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH organizovaće štrajk, jer, kako kažu, posao koji rade više ne mogu obavljati s postojećim brojem ljudi.

Ročište Zolaku u ponedjeljak

SARAJEVO - U Sudu BiH je za ponedjeljak, 29. jun, zakazano ročište direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku, na kojem će Tužilaštvo zatražiti mjere zabrane, javila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN) BiH.

"Nezavisne" saznaju: Zolak osumnjičen u predmetu "Respiratori"

BANJALUKA - Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, ispitan je u svojstvu osumnjičenog u sklopu istrage o nabavci respiratora u FBiH, saznajemo iz Tužilaštva BiH.

Osmici ističe rok, diploma i dalje misterija

SARAJEVO - Generalnom direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmanu Mehmedagiću danas ističe rok da dostavi diplomu o visokoj stručnoj spremi na uvid nadležnoj parlamentarnoj komisiji na nivou BiH koja mu je i dala rok od sedam dana da to učini.

Milica Marković za "Nezavisne": Korona sve zaustavila, moramo zasukati rukave

SARAJEVO - BiH, čini se, još nije u zamahu kada su u pitanju velike strane investicije. Na to se čeka, a zainteresovane investitore često zna usporiti i komplikovana administracija. Milica Marković, novoimenovana direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), ističe da je potrebno aktivno raditi na unapređenju stranih investicija, ostvariti kontakte, te na pravi način prezentirati sve mogućnosti BiH. U intervjuu za "Nezavisne" upozorava na komplikovan administrativni aparat i probleme s kojima se susreću oni koji žele investirati. Međutim, kaže da Agencija dobro stoji finansijski te da je u prethodnom četvorogodišnjem mandatu obezbijeđeno između 700 miliona i 900 miliona KM investicija.

Predmet "Respiratori": Saslušan direktor Agencije za lijekove

SARAJEVO - Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak potvrdio je za RTRS da je dao iskaz u Tužilaštvu BiH u predmetu "Respiratori" u svojstvu svjedoka.

Moratorijum za kredite u FBiH produžen za dva mjeseca

SARAJEVO - Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) produžila je moratorijum na kredite za još dva mjeseca iako je Vlada proglasila prestanak prirodne nesreće, rekao je direktor Agencije Jasmin Mahmuzić.

Statističari na putovanja potrošili 96.000 KM, Luksemburg omiljena destinacija

SARAJEVO, BANJALUKA - Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine prošle godine na putovanja van BiH potrošila je 96.523 KM, a od ukupno 110 zaposlenih, van zemlje putovalo je njih čak 85.

Najčitanije