analiza

Analiza AON-a: BiH zemlja visokog rizika od terorizma

BANJALUKA - BiH je, prema analizi vodeće agencije u svijetu za procjenu globalnog rizika AON, zemlja sa visokim rizikom i najgora u regionu kada je riječ o riziku od terorizma i političkog nasilja.

BiH u začaranom krugu: Iseljavanje uništava ionako slabu ekonomiju

​BRISEL, BANJALUKA - Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) BiH je u proteklom kvartalu počeo da usporava, najviše usljed pada izvoza a povećanja uvoza, navedeno je u najnovijem kvartalnom Izvještaju Evropske komisije o ekonomskom napretku zapadnog Balkana i Turske.

Raste broj zahtjeva za DNK analizu: Djeca hoće da utvrde ko im je pravi otac

BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini se povećava broj zahtjeva za DNK analizu, odnosno test za utvrđivanje očinstva, a takvu provjeru traže očevi, majke, ali i djeca.

Šansa novim vlastima da poprave ekonomsku sliku BiH

​BANJALUKA - BiH ima šansu da u narednom periodu ostvari ekonomske rezultate ako vlast bude uskoro formirana i ako bude ozbiljno fokusirana na sprovođenje reformi, smatraju analitičari nakon što je ugledna rejting agencija "Standard&Poor's" podigla kreditni rejting zemlje, citirajući, između ostalog, i očekivanje da će uskoro biti formirana stabilna vlast posvećena reformama.

Za godinu dana građani BiH popili 5.200.000 kutija antibiotika

Uzimanje antibiotika bez preporuke doktora može biti jako štetno, a u pojedinim slučajevima opasno za život. Masovno i samoinicijativno posezanje za antibioticima jedno je od gorućih problema u zdravstvu, upozorili su učesnici projekta "Racionalno danas, sigurno sutra" s Medicinskog fakulteta u Tuzli, piše Večernji list BiH.

Bild: Demohrišćanima Merkelove najniža podrška za 12 god

BERLIN - Vladajuća njemačka demohrišćanska unija CDU/CSU pala je ispod granice od 30 odsto u ispitivanjima javnog mnjenja u toj zemlji, što je najniža vrijednost u posljednjih 12 godina, objavio je danas njemački dnevnik "Bild am zontag", prenosi Hina.

Kako da analizirate ciljno tržište

Ako želite da prodajete neki proizvod ili neku uslugu, prvo pitanje jeste kako da dođete do vašeg ciljnog tržišta ili ciljne publike. Ti potencijalni kupci koji su vaš cilj mogu da budu „razbacani“ među hiljadama onih koji to nisu.

Banjalučki bankari najviše zaradili

BANJALUKA - Od deset najvećih zarada u Republici Srpskoj u prošloj godini, sedam pripada bankarima, pokazuju podaci Poreske uprave Republike Srpske.

Hrana najjeftinija u Bugarskoj, a najskuplja u Danskoj

BRISEL - Danska bilježi najviši nivo cijena potrošačke robe i usluga u EU, pokazuju podaci Evrostata.

Ponovo uzeti uzorci iz Spreče i Bosne, prethodna ispitivanja ukazuju na izuzetno zagađenu vodu

DOBOJ - Glavni republički vodni inspektor Miroslav Tanasić rekao je da su danas ponovo uzeti uzorci iz rijeka Spreče i Bosne nakon zagađenja iz fabrike u Lukavcu, te da rezultati prethodnih ispitivanja ukazuju na izuzetno zagađenu vodu koja nije bila ni za kakvu upotrebu.

Najčitanije