aplikacija

Aplikacija koja strance pretvara u lične fotografe

​Sve je više onih koji vode računa o svom online imidžu, te stvaraju sadržaje koji prije svega služe da druge, i poznate i nepoznate, ubijede da je korisnik zadovoljan i da živi punim plućima.

Aplikacija Građanska patrola pomogla u rješavanju 1.400 problema

BANJALUKA - Više od 1.400 prijava građana, uglavnom onih koje se odnose na komunalne probleme, uspješno je riješeno prošle godine u Banjaluci zahvaljujući mobilnoj aplikaciji "Građanska patrola", podaci su gradske Kancelariji za građane.

Molitva na mobitelu: Papa pokrenuo novu aplikaciju

Papa Franjo pokrenuo je aplikaciju "Click to Pray", odnosno "Klikni pa moli", kako bi bio u korak s vremenom i vjernicima omogućio da mole zajedno s njim.

Google Maps ima sjajne vijesti za vozače

Google u ovom trenu uvodi podršku za ograničenje brzine i policijske radare u sklopu svoje aplikacije za navigaciju, Google Maps.

U protekloj godini preuzeto 113 milijardi aplikacija

Prema preliminarnim analizama kompanije App Annie, preuzimanje aplikacija je tokom ove godine poraslo na 113 milijardi.

Slijepa žena kreirala aplikaciju koja će mnogima olakšati život

Nakon što je ostala slijepa u 14. godini, Čieko Asakava provela je deset godina razvijajući tehnologiju koja svakodnevno mijenja živote mnogih slijepih ljudi, prenosi BBC.

Aplikacija koja otkriva radare i policijske kontrole stigla u BiH

Među vozačima iz Hrvatske i Srbije sve je popularnija mobilna aplikacija „Moja patrola“ putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, a od sada i vozači u Bosni i Hercegovini mogu koristiti aplikaciju.

Predstavljena aplikacija za poređenje cijena električne energije

U Mostaru je danas predstavljena aplikacija za poređenje cijena električne energije u BiH - uporedistruju.ba, koja na jednom mjestu, kupcima električne energije, pruža osnovne informacije o ulogama u sektoru električne energije, te daje uputstva o racionalnom trošenju električne energije kao i za promjenu snabdjevača.

Google povukao 13 aplikacija

Google kaže da je uklonio 13 aplikacija sa Google Play-a nakon što je istraživač bezbjednosti ustanovio da su ove aplikacije instalirale malware na uređajima na koje su bile instalirane.

Aplikacija koja brine ako pretjerate s upotrebom mobilnog telefona

Kako bi korisnicima omogućio uvid u vrijeme koje provedu na mobilnom telefonu Google je izbacio aplikaciju Digital Wellbeing koja prema potrebi može i da onemogućiti pokretanje aplikacija.

Najčitanije