aplikacija

Slijepa žena kreirala aplikaciju koja će mnogima olakšati život

Nakon što je ostala slijepa u 14. godini, Čieko Asakava provela je deset godina razvijajući tehnologiju koja svakodnevno mijenja živote mnogih slijepih ljudi, prenosi BBC.

Aplikacija koja otkriva radare i policijske kontrole stigla u BiH

Među vozačima iz Hrvatske i Srbije sve je popularnija mobilna aplikacija „Moja patrola“ putem koje vozači imaju informacije i obavještenja vezana za raspored radarskih i policijskih kontrola, a od sada i vozači u Bosni i Hercegovini mogu koristiti aplikaciju.

Predstavljena aplikacija za poređenje cijena električne energije

U Mostaru je danas predstavljena aplikacija za poređenje cijena električne energije u BiH - uporedistruju.ba, koja na jednom mjestu, kupcima električne energije, pruža osnovne informacije o ulogama u sektoru električne energije, te daje uputstva o racionalnom trošenju električne energije kao i za promjenu snabdjevača.

Google povukao 13 aplikacija

Google kaže da je uklonio 13 aplikacija sa Google Play-a nakon što je istraživač bezbjednosti ustanovio da su ove aplikacije instalirale malware na uređajima na koje su bile instalirane.

Aplikacija koja brine ako pretjerate s upotrebom mobilnog telefona

Kako bi korisnicima omogućio uvid u vrijeme koje provedu na mobilnom telefonu Google je izbacio aplikaciju Digital Wellbeing koja prema potrebi može i da onemogućiti pokretanje aplikacija.

Budućnost donosi liječenje preko aplikacija

U budućnosti će se sve više raditi na razvijanju tehnolohija i aplikacija za telefone kojima će ljudi moći sami sebi da dijagnostikuju bolest, smatra osnivač i direktor "UniversalDoctor" Jordi Serrano Pons, ali ističe da to ne znači da će interakcija između ljekara i pacijenta biti zamijenjena.

Android aplikacije će se ažurirati dok ih koristite

Ažuriranje aplikacija u trenutku dok ih koristite je jedna od najiritantnijih stvari sa kojima se korisnici suočavaju, ali Google planira da se pozabavi ovim problemom.

Predstavljena android aplikacija "SatBUS"

ISTOČNO SARAJEVO - U Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo danas je predstavljena android aplikacija "SatBUS Istočno Sarajevo", kreirana u okviru projekta "pametnog prevoza", koja će građanima omogućiti da se informišu o redu vožnje gradskih i međugradskih linija, cijeni karata i slično.

Microsoft izbacio novu besplatnu aplikaciju

Nova besplatna Microsoft aplikacija svim Windows 10 korisnicima daje mogućnost da prebacuju podatke sa kompjutera na telefon mnogo lakše nego ikada prije.

Influenseri mogu da odahnu, proradio Instagram

Društvena mreža za razmjenu fotografija Instagram ponovo je “proradila” nakon što mnogi korisniaci instaliranjem nove verzije, aplikaciji nisu mogli da pristupe.

Najčitanije