aplikacija

Gugl razvija novu aplikaciju za putovanja

Area 120 je Google-ova laboratorija za inovativne projekte i eksperimentalne proizvode. Ukoliko se prijavite u ovaj program, imaćete mogućnost da pristupate alatkama i proizvodima ove kompanije koji još nisu dostupni široj javnosti.

Instagram pokreće novu aplikaciju koja će olakšati internet kupovinu

Jedna od najpopularnijih platforma za dijeljenje foto i video sadržaja, Instagram, navodno planira da pokrene novu aplikaciju kako bi otvorio dodatni prostor za internet kupovinu.

Povratak Windowsa 95: OS "oldtajmer" dostupan kao aplikacija

Windows 95 je u svoje vrijeme smatran operatvnim sistemom koji je bio glavni izbor velikog broja korisnika.

Mobilna aplikacija protiv neželjenje trudnoće odobrena u SAD

Mobilna aplikacija za zaštitu od neželjenog začeća, "Prirodni ciklus", postala je ovog mjeseca prvo digitalno kontraceptivno sredstvo koje je dobilo dozvolu američke Uprave za hranu i lekove (FDA) za reklamiranje.

Aplikacija koja "tjera" djecu da jedu povrće

Nagovoriti djecu da pojedu povrće ponekad može da bude prava noćna mora. Ali, pomoću nove aplikacije za pametne telefone, izbirljiva djeca mogla bi povrće da zavole.

Nova aplikacija Vođenja i upotrebe centralnog biračkog spiska

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u svom Centru za edukaciju organizovala jednodnevnu obuku za službenike opštinskih/gradskih centara za birački spisak na kojoj im je predstavljena nova aplikacija "Vođenje i upotreba centralnog biračkog spiska".

Aplikacija koja rješava problem usamljenosti starijih građana

Porodici sve brojnijih društveno angažovanih aplikacija svakako pripada i ona koja starijim građanima omogućava da dobiju društvo, te pomoć u obavljanju svakodnevnih zadatka, uz pomoć takozvanih "unuka po narudžbini", sa kojima ih aplikacija povezuje.

Želite da razvijate aplikacije za Android uređaje? Ovo treba da znate

Android uređaji su se pokazali kao odlična platforma i za korisnike i za programere, zahvaljujući razvojnom okruženju Android Studio i stalnoj podršci koja dolazi iz Googlea. Ako razmišljate o tome da počnete da pravite aplikacije za Android uređaje, ali niste sigurni kako taj proces izgleda, pročitajte ostatak teksta.

"Jatolog" rješava ijekavske nedoumice

BANJALUKA - Veliki broj ljudi danas se u pisanju suočava sa problemom pravilne upotrebe glasa jat. Kako bi otklonili brojne nedoumice, na inicijativu Udruženja lektora Republike Srpske razvijena je aplikacija "Jatolog" čija je namjena konvertovanje riječi iz ekavice u ijekavicu, a koja predstavlja spoj jezičke kulture i digitalnog doba.

"Građanska patrola" počela s radom

"Građanska patrola", informatička aplikacija putem koje građani Banjaluke mogu da prijave komunalne probleme, danas je puštena u funkciju.

Najčitanije