aplikacija

Kovid aplikaciju instalirao mali broj ljudi u Hrvatskoj

Sedam dana od objavljivanja aplikaciju Stop COVID-19 u Hrvatskoj je instaliralo nešto više od 35.000 ljudi.

Ova aplikacija je prepoznata kao nepoželjna i treba odustati od nje

CCleaner, besplatni softver za optimizaciju i čišćenje sistema za PC i Android, postao je nepoželjan u okviru Windows 10 operativnog sistema, te ga Microsoft Defender prepoznaje kao softver od kojeg bi trebalo odustati.

Hrvatska dobila aplikaciju za praćenje kontakata zaraženih

U Hrvatskoj je predstavljena mobilna aplikacija "Stop COVID-19", koja će osobi koja je oboljela od virusa korona omogućiti da na anoniman način obavijesti druge korisnike aplikacije s kojima je bila u kontaktu o mogućoj izloženosti zarazi.

"Srbo" opismenjuje đake

DOBOJ - Pisanje riječce "ne" uz glagole, zatim riječce "li" te veliko i malo slovo najčešće su pravopisne greške srednjoškolaca, zbog kojih su se udružile profesorice srpskog jezika te matematike i informatike u dobojskoj Ekonomskoj školi i osmislile mobilnu aplikaciju kojom im pomažu da poprave svoj pravopis.

Njemačka objavila "korona-aplikaciju"

Njemačka vlada objavila je danas "korona aplikaciju", koja bi trebalo da pomogne u brzom otkrivanju lanca zaraze.

Norveška briše sve podatke prikupljene COVID aplikacijom

OSLO - Reagujući na izraze zabrinutosti nadzornog tijela za zaštitu podataka, zdravstvene vlasti u Norveškoj odlučile su da obrišu sve podatke prikupljene pomoću mobilne aplikacije za praćenje zaraženih virusom korona i pronalaženje njihovih kontakata.

Putem aplikacije saznajte koja su deficitarna zanimanja u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske unaprijedilo je android aplikaciju "Vodič kroz zanimanja" sadržajima o svim deficitarnim zanimanjima na nivou jedinica lokalne samouprave, odnosno srednjih škola koje ih upisuju, radi još bolje dostupnosti svih podataka o tim zanimanjima i pogodnostima za učenike koji se ove godine opredijele da ih upišu.

Aplikacija prikuplja cijene goriva sa svih pumpi

BANJALUKA - Mobilna aplikacija koja će nakon FBiH zaživjeti i u Republici Srpskoj sadržavaće cijene goriva na svakoj benzinskoj pumpi, što će i te kako pomoći vlasnicima vozila.

Švajcarska prva implementira Apple i Google Covid-19 aplikaciju

Švajcarska sada testira aplikaciju za praćenje kontakata COVID-19 koja koristi framework Apple-Google.

Šest miliona Australijanaca preuzelo COVID-19 aplikaciju

Manje od mjesec dana pošto je u Australiji objavljena aplikacija koja nadležnima treba da pomogne u pronalaženju zaraženih korona virusom, taj softver za mobilne uređaje preuzelo je šest miliona ljudi.

Najčitanije