asteroid

Asteroid širok 150 kilometara izazvao ledeno doba

Ogromni asteroid širok oko 150 kilometara raspao se između Marsa i Jupitera, a prašina je zatim blokirala zrake Sunca i izazvala ledeno doba na Zemlji prije 466 miliona godina, najnovije je otkriće naučnika.

Asteroid veličine Keopsove piramide uskoro prolazi pored Zemlje

​Izgleda da će ovaj avgust biti mjesec ispunjen letovima asteroida u blizini Zemlje. Prije samo nekoliko dana iz NASA je saopšteno da će ogromno nebesko tijelo, "veće od Empajer stejt bildinga", proći pored naše planete.

Asteroid veličine Keopsove piramide uskoro proleće pored Zemlje

Izgleda da će ovaj avgust biti mjesec ispunjen letovima asteroida u blizini Zemlje. Prije samo nekoliko dana iz NASA je saopšteno da će ogromno nebesko tijelo, "veće od Empajer stejt bildinga", proći pored naše planete.

Asteroid veličine nebodera projuriće pored Zemlje

Asteroid veći od Empire State Buildinga, nebodera koji je visok skoro 400 metara, projuriće sljedeće sedmice pored Zemlje, javio je CNN.

Japanska sonda sletjela na asteroid

Japanska svemirska agencija je saopštila da podaci koje je poslala svemirska sonda "Hayabusa 2" pokazuju da je ona juče uspješno sletjela na daleki asteroid i izvela istorijsku misiju prikupljanja uzoraka tla za koje se naučnici nadaju da će doprinijeti razumjevanju porijekla Sunčevog sistema.

Zemlji se približava asteroid, astronomi tvrde da bi mogao da nas udari

Asteroid promjera 40 metara Zemljinu orbitu prelazi 9. septembra, a astronomi upozoravaju da postoji dobra šansa da udari u našu planetu.

U nedjelju će blizu Zemlje projuriti ogroman asteroid s vlastitim mjesecom

NASA-ini promatrači asteroida objavili su kako će ove nedjelje blizu Zemlje projuriti veliki dvostruki asteroid, piše EarthSky.

Kinetički udar: "Hera" spasava Zemlju

Autonomna letjelica Evropske svemirske agencije presretaće asteroide i prikupljati informacije o njihovom sastavu.

Test odbrane Zemlje od asteroida

Ovih dana svemirska agencija NASA organizuje misiju s ciljem da isproba novu tehnologiju koja ima zadatak ako misija uspije da preusmjeri asteroide koji su opasni za čovječanstvo i planetu Zemlju!

Asteroid nikad bliži: Sutra prolijeće pored Zemlje

U sredu ujutro, oko 7.30 časova po srednjeevropskom vremenu, veliko nebesko tijelo proći će nadomak Zemlje. Biće to najbliže što nam je ovaj asteroid prošao iznad glava u šest posljednjih prolazaka nebom u posljednjoj deceniji.

Najčitanije