auto put

Završio najduži put oko svijeta električnim vozilom

Holanđanin Vibe Vaker je u Sidneju završio do sada najduži put oko svijeta električnim automobilom kojim je prešao 95.000 kilometara u cilju promocije takvog prevoznog sredstva u borbi protiv klimatskih promjena.

U ponedjeljak počinje naplata putarine po kilometru na auto-putu "9. januar"

BANJALUKA - Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske" najavilo je da će od ponedjeljka, 26. novembra, primjenjivati zatvoreni sistem naplate putarine na auto-putu "9. januar" od Banjaluke do Doboja, koji podrazumijeva plaćanje po pređenom kilometru.

Đokić: Auto put "9. januar" unaprijediće poslovne i privredne aktivnosti

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da će auto put "9. januar", osim poboljšanja imidža Srpske, unaprijediti poslovne i privredne aktivnosti racionalnijim transportom i bržim kretanjem ljudi, robe i kapitala.

Dodik: Izgradnja auto puta Banjaluka-Doboj pokazatelj sposobnosti Srpske

ŠIPOVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Šipovu da sutrašnje otvaranje auto puta Banjaluka-Doboj pokazuje sposobnost Srpske da radi na velikim infrastrukturnim projektima i da ide dalje.

Završena gradnja auto puta "9. januar"

BANJALUKA - Završena je gradnja auto puta "9. januar". Sve je spremno za utorak, kada će svečano biti otvoren i preostali dio, od Drugovića do Prnjavora.

Potpisana dva ugovora o podršci zajmu za "Auto-puteve Srpske"

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Jan Braun potpisali su danas u Banjaluci dva ugovora o podršci zajmu EBRD-a za Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske" čija je ukupna vrijednost 80 miliona evra, koji su prethodno odobreni u Narodnoj skupštini Srpske.

Dodik: Auto-put prema Beogradu za šest do sedam godina

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Bijeljini da je saradnja sa Srbijom sve intenzivnija i izrazio uvjerenje da će za šest-sedam godina biti izgrađen kompletan auto-put od Banjaluke preko Bijeljine ka Srbiji.

Ukupno zaduženje kod EIB iznosiće 207 miliona evra

BANJALUKA - Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić izjavila je da će ukupno zaduženje kod Evropske investicione banke /EIB/ za izgradnju auto-puta Banjaluka-Doboj iznositi 207 miliona evra, a da je osnovni kredit 160 miliona evra.

"Autoputevi Srpske": U izgradnju auto-puta "9. januar" biće utrošeno oko 402 miliona evra

BANJALUKA - U izgradnju auto-puta "9. januar" Banjaluka – Doboj, kao najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Republici Srpskoj, biće utrošeno oko 402 miliona evra, koliko je obezbijeđeno kroz kreditne sporazume sa Eropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ i Evropskom investicionom bankom /EIB/, saopšteno je iz preduzeća "Autoputevi Republike Srpske".

Jusko: Turcima se žuri sa izgradnjom auto puta Sarajevo - Beograd

SARAJEVO - Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se danas s predstavnicima Republike Turske, predvođenim zamjenikom generalnog direktora Direkcije autocesta Republike Turske Mehmetom Tutasom.

Najčitanije