auto-put

Potpisana dva ugovora o podršci zajmu za "Auto-puteve Srpske"

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Jan Braun potpisali su danas u Banjaluci dva ugovora o podršci zajmu EBRD-a za Javno preduzeće "Auto-putevi Republike Srpske" čija je ukupna vrijednost 80 miliona evra, koji su prethodno odobreni u Narodnoj skupštini Srpske.

Dodik: Auto-put prema Beogradu za šest do sedam godina

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Bijeljini da je saradnja sa Srbijom sve intenzivnija i izrazio uvjerenje da će za šest-sedam godina biti izgrađen kompletan auto-put od Banjaluke preko Bijeljine ka Srbiji.

Ukupno zaduženje kod EIB iznosiće 207 miliona evra

BANJALUKA - Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić izjavila je da će ukupno zaduženje kod Evropske investicione banke /EIB/ za izgradnju auto-puta Banjaluka-Doboj iznositi 207 miliona evra, a da je osnovni kredit 160 miliona evra.

"Autoputevi Srpske": U izgradnju auto-puta "9. januar" biće utrošeno oko 402 miliona evra

BANJALUKA - U izgradnju auto-puta "9. januar" Banjaluka – Doboj, kao najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Republici Srpskoj, biće utrošeno oko 402 miliona evra, koliko je obezbijeđeno kroz kreditne sporazume sa Eropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ i Evropskom investicionom bankom /EIB/, saopšteno je iz preduzeća "Autoputevi Republike Srpske".

Jusko: Turcima se žuri sa izgradnjom auto puta Sarajevo - Beograd

SARAJEVO - Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se danas s predstavnicima Republike Turske, predvođenim zamjenikom generalnog direktora Direkcije autocesta Republike Turske Mehmetom Tutasom.

Predstavnici Srpske sutra na sastanku sa delegacijom Turske

BANJALUKA - Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić i direktori javnih preduzeća "Auto-putevi" Dušan Topić i "Putevi" Nenad Nešić prisustvovaće sutra u Sarajevu sastanku sa delegacijom Turske na kojem će biti razgovarano o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd.

Neozbiljna izjava o početku gradnje auto-puta krajem godine

BANJALUKA - U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske smatraju da je neozbiljna i preuranjena izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd mogla da počne krajem ove godine.

Cvijanović: Priča o početku gradnje puta Sarajevo-Beograd je dobra priča za javnost

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je Vlada opredijeljena da se brzi putevi i auto-putevi grade svugdje /u BiH/ gdje je to moguće, ali da je nerealan način na koji se javnosti predstavlja priča o početku izgradnje auto-puta Sarajevo-Beograd.

Jusko: U gradnji autoputeva zaostajemo za komšijama

SARAJEVO - Posljednji investicijski ciklus koji je okončan na samitu u Trstu govori koliku pažnju BiH ima od strane EU, odnosno Evropske komisije, kaže Ismir Jusko, ministar prometa i komunikacija BiH.

Najčitanije