autobus

Od danas besplatan tehnički pregled autobusa

BANJALUKA - U Republici Srpskoj će od danas do 31. avgusta biti sprovedena besplatna kontrola tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa, sa ciljem povećanja bezbjednosti đaka u saobraćaju, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

Požar u autobusu, pet osoba poginulo

ANKARA - Pet osoba, uključujući dijete, je poginulo, a 15 je povrijeđeno u požaru u autobusu na sjeverozapadu Turske, rekao je guverner provincije Balikesir.

Ukleti autobus: Zimus otkinuo ruku Dei Đurđević, juče umalo ubio bebu

BEOGRAD - Sedmoro ljudi, među kojima i jedna beba, povrijeđeni su juče oko 11 sati kada je u beogradskom gradskom autobusu preduzeća Banbus, na liniji 78, eksplodirala boca za vazduh.

Pet putnika lakše povrijeđeno, žena s težim povredama glave

BEOGRAD - Pet putnika iz autobusa na liniji 78 u kojem se dogodila eksplozija lakše je povrijeđeno, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena, rekao je zamjenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

Eksplodirao kompresor u beogradskom autobusu, ima povrijeđenih

BEOGRAD - U Ulici neznanog junaka na Dedinju prije 11 sati dogodila se eksplozija u autobusu.

Povrijeđena 41 osoba kod Pljevlja, u autobusu 20-ak srpskih državljana

PLJEVLJA - U sudaru autobusa i automobila sinoć na putu Pljevlja-Đurdevica Tara, u blizini Termoekektrane Pljevlja, povrijeđena je 41 osoba, dve teže, a među putnicima autobusa je bilo 20-ak državljana Srbije.

Prevrnuo se autobus kod Pljevlja, 37 povrijeđenih

PLJEVLJA - U saobraćajnoj nezgodi na ulazu u Pljevlju, kod Termoelektrane, prevrnuo se autobus i tom prilikom je povrijeđeno 37 osoba.

Šestorica povrijeđenih vojnika kod Vranja zadržana u bolnici

VRANJE - Nakon ukazane medicinske pomoći 17 od 23 vojnika koji su juče povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći kod Vranja su upućeni na kućno liječenje, dok ih je šestorica zadržano na bolničkom liječenju.

Zaustavljeno testiranje autonomnih autobusa u Beču

Beč je u junu ove godine dobio pilot-projekat prevoza putnika električnim autonomnim autobusima, o čemu smo već pisali na stranicama ovog portala. Međutim, prošloga četvrtka projekat je privremeno obustavljen zbog nezgode sa pešakom.

Vozači autobuskih linija u Hrvatskoj prijete štrajkom

ZAGREB - Udruženje sindikata vozača i saobraćajnih radnika Hrvatske i Sindikat saobraćaja i veza Hrvatske upozorili su danas na alarmantno stanje u javnom autobuskom linijskom prevozu i pozvali vladu na uvođenje reda, povećanje plata vozačima i primjenu direktive EU, inače će početkom septembra obustaviti rad.

Najčitanije