autoput

Mercedesima divljali na autoputu: Jedan vozio 257, drugi 207 km/h

ZADAR - Policija je kod Zadra kaznila dva vozača koji su autoputem vozili više od 200 kilometara na čas.

Mještani protestvovali protiv predložene trase auto-puta Prijedor-Banjaluka

PRIJEDOR - Mještani Kozarca, Kozaruše, Kamičana i Kevljana kod Prijedora okupili su se danas na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka na ulazu u Kozarac kako bi iskazali nezadovoljstvo trasom auto-puta Prijedor-Banjaluka i od nadležnih institucija zatražili njenu izmjenu kako bi što manje imanja bilo obuhvaćeno eksproprijacijom.

"Kinezi zainteresovani za izgradnju auto-puta od Vukosavlja do Rače"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije "Šandong haj-spid grup", koja je izrazila zainteresovanost za učešće u izgradnji dionioce auto-puta od Vukosavlja do Rače.

Na insistiranje Mićića još jedan priključak na auto-put iz Semberije

BIJELJINA - Vozači iz zapadnog dijela Semberije moći će direktno da se uključe na auto-put Beograd-Banjaluka preko petlje koja će biti izgrađena na dijelu ove saobraćajnice između Brčkog i Bijeljine dogovoreno je na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, kojem je prisustvovao i direktor JP "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić. Riječ je o dijelu Semberije koji obuhvata mjesne zajednice Vršani, Bukovicu, Magnojević i Dragaljevac.

Milijardu KM prikupljeno za auto-puteve

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je na ime prihoda od akciza za auto-puteve od početka 2018. do januara ove godine prikupila 934 miliona maraka, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Upoznajte naopasniji autoput u Australiji

Autoput Ejr dug je 1675 kilometara, te je dio državne autoceste A1. Povezuje zapadnu i istočnu Australiju, odnosno prostire se između Norsemana u regiji Goldfields-Esperans i sedmog naseljenog grada u državi - Port Auguste.

Iščupao rampu na auto-putu "9. januar" pa razbio nadzorne kamere

PRNJAVOR - Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su juče M.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Virus korona reže prihode: Broj vozila na auto-putevima pao do 60 odsto

BANJALUKA, SARAJEVO - I do 60 odsto pao je broj vozila koja krstare auto-putevima u BiH zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona, potvrđeno je "Nezavisnim".

Divljanje na autoputu "9. januar": Iščupao vertikalnu zapreku i njome udario u video nadzor

BANJALUKA – Nepoznati muškarac je protekle subote na autoputu "9. januar", na naplatnom mjestu Prnjavor, iščupao iz kolovoza vertikalnu zapreku, te istom razbio staklo na svjetlosno – signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto.

Uskoro parcelacija na trasi za autoput kroz Semberiju

BANJALUKA - Nekoliko timova Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove uskoro će stići u Semberiju i početi parcelaciju na trasi budućeg auto-puta koji će prolaziti pored Bijeljine, izjavio je gradonačelnik ovog grada Mićo Mićić nakon sastanka sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem.

Najčitanije