autoput

Kamion sa 17 tona kakaoa gorio na autoputu

BERLIN - Kamion sa 17 tona kakaoa zapalio se danas na autoputu kod njemačkog mjesta Grabov, između Berlina i Hamburga, zbog čega je ta saobraćajnica privremeno bila zatvorena, saopštila je policija.

Odobren početak izgradnje autoputa između Evrope i Kine

​MOSKVA - Početak izgradnje novog autoputa, dugog 2.000 kilometara, koji će preko Rusije povezivati Evropu sa Kinom, dobio je zvanično "zeleno svjetlo".

Memorandum o razumijevanju između "Autoputeva Srpske" i Turske kompanije "Tašjapi"

JAHORINA - Na Jahorini je dana potpisan Memorandum o razumijevanju između Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i kompanije "Tašjapi" iz Turske koja bi trebalo da radi dionicu auto-puta od Srbije do Sarajeva u dijelu kroz Republiku Srpsku.

Plaćanje putarine gotovinom u Hrvatskoj za tri godine postaje prošlost

ZAGREB - U Hrvatskoj od 2022. godine plaćanje putarine gotovinom i ENC uređajima odlazi u prošlost, a na svim autoputevima zamijenće ih elektronski sistem DSRC ( Dedicated Short-Range Communications) i sistem automatskog čitača registarskih tablica (ALPR), objavio je u ponedjeljak Jutarnji list.

Normalizovan saobraćaj na autoputu Beograd - Zagreb

PEĆINCI - Na autoputu Beograd - Zagreb, kod Šimanovaca, danas se zapalilo jedno vozilo zbog čega je taj deo puta privremeno bio blokiran, a kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, saobraćaj je sada normalizovan.

Zatvoren autoput Beograd - Zagreb, zapalio se BMW

Autoput Beograd - Zagreb je zatvoren, a prema prvim informacijama zapalio se automobil marke BMW kod Rume.

Dio autoputa od graničnog prelaza Betrovci ka Šidu pušten u saobraćaj

BEOGRAD - Pet kilometara obnovljenog autoputa od graničnog prelaza Batrovci ka Šidu danas je pušteno u saobraćaj.

Zatvoren autoput Beograd-Zagreb

BEOGRAD - Autoput u dijelu na Novom Beogradu, a kolji vodi prema Zagrebu, potpuno je poplavljen, prenose beogradski mediji. Kolovoz je pod vodom, a automobili se kreću kroz bujicu u nadi da će izađi na suv dio.

Putarine na njemačkim autoputevima postaju stvarnost?

BERLIN - Da li će Njemačkoj biti dozvoljeno da uvede putarine na autoputeve? O tome danas odlučuje Evropski sud. One bi prije svega mogle da po džepu pogode strane vozače. Pritom je eventualna finansijska korist – sporna.

U julu početak radova na autoputu Beograd-Sarajevo

BANJA LUKA - Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas u Banjaluci da će u prvim danima jula početi radovi na dionici Kuzmin-Sremska Rača, čime se kreće s izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo.

Najčitanije