avion

Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona

Rus koji često putuje avionom skupo je platio pokušaj krijumčarenja svog mačka u putničku kabinu aviona jer je na taj način prekršio propise aviokompanije Aeroflot.

Avioni nisu sletjeli na aerodrom u Splitu

ZAGREB - Područje Kaštela u Hrvatskoj danas je zahvatilo nevrijeme s grmljavinom zbog čega dva aviona iz Zagreba nisu mogla da slete na aerodrom Resnik kod Splita.

Sudar aviona na aerodromu u Frankfurtu

SEUL - Avion južnokorejske avio kompanije Korean Er sudario se sa avionom Er Namibije nakon slijetanja na frankfurtski aerodrom.

Obavljen neprekidni let od Londona do Sidneja

SIDNEJ - Najveći australijski avioprevoznik "Qantas" uspješno je obavio neprekidni probni let od Londona do Sidneja, manje od mjesec dana nakon rekordnog leta od Njujorka do Sidneja.

Jatko se rodio u avionu: Dobio ime i doživotnu kartu od JAT-a

Nečije životne sudbine su poput filma. Priča o Jatku Todevu jedna je od njih.

Devet članica EU poziva na uvođenje poreza avioprevoznicima

​BRISEL - Devet članica EU pozvalo je novu Evropsku komisiju da na nivou cijele Unije uvede porez avio kompanijama kako bi više plaćale za zagađenje okoline i kako bi sve članice bile u istom položaju.

Vanredno na aerodromu u Amsterdamu, u toku otmica aviona?

AMSTERDAM - Holandska vojna policija saopštila je večeras da ispituje "sumnjivu situaciju" u avionu na aerodromu Shiphol u Amsterdamu.

Švedska princeza zbog problema sa avionom nije stigla u Sarajevo

STOKHOLM, SARAJEVO - Avion sa švedskom princezom i prijestolonasljednicom Viktorijom i njenim mužem princom Danijelom od Švedske zbog tehničkih problema nije poletio za Sarajevo.

Počinje modernizacija srpskog aviona "Orao"

BEOGRAD - Flota jurišnika srpskih aviona "orao" biće obnovljena i modernizovana. Ovih dana svjedoci smo početka radova u Zavodu "Moma Stanojlović".

Pokrenuta istraga o propustu na letu iz Tuzle

SARAJEVO - Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH pokrenula je istragu radi utvrđivanja uzroka bezbjednosnog incidenta koji se 7. oktobra desio u avionu na letu Tuzla – Vekše (Švedska).

Najčitanije