avion

Greška koja je ubila putnike: Da li su piloti zaboravili da spuste točkove

Fatalna greška pilota mogući je uzrok pada aviona u Pakistanu u kom je poginulo 97 ljudi, prvi su rezultati istrage.

Porodicama žrtava iz pakistanskog aviona biće isplaćena odšteta

ISLAMABAD - Porodicama 97 poginulih u padu putničkog aviona u Karačiju biće isplaćena odšteta, saopštile su pakistanske vlasti.

Preživjeli pada aviona: Vatra i dim, krici sa svih strana

KARAČI - Najmanje 56 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio danas na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su za Rojters predstavnici dvije bolnice gdje su donesena njihova tijela.

Pilot pakistanskog aviona zvao upomoć: Otkazali su mi motori

Pilot kompanije "Pakistan internešnal erlajns" je u posljednjim trenucima razgovora s kontrolom leta rekao da su mu otkazala oba motora.

U padu aviona poginula najmanje 41 osoba

KARAČI - Najmanje 41 osoba poginula je kada se avion srušio u stambenoj oblasti u Karačiju, najvećem gradu u Pakistanu, saopštio je danas izvršni direktor "Pakistan internešenel erlajnsa" (PIA) Aršad Malik.

Avion iz Banjaluke odletio za Island

BANJALUKA - Putnički avion odletio je jutros za Island sa Aerodroma Banjaluka, javio je dopisnik Srne.

Na Floridi se srušio borbeni avion tokom obuke

VAŠINGTON - Američki borbeni avion F-22 srušio se danas tokom "rutinskog leta" na Floridi, a pilot je uspio da se katapultira, saopštilo je američko vazduhoplovstvo.

Amerikanka poginula u avionu kojim je vozila humanitarnu pomoć

DŽAIPURA - Amerikanka Džojs Čaizin Lin (40), koja je pilotirala avionom jednomotorcem sa humanitarnom pomoći za pripadnike plemena starosjedilaca u udaljenom zaseoku Mamit u indonežanskoj provinciji Papui, poginula je danas kada se avion srušio u jezero Sentani, izvijestio je AP.

Revolucionarni izum naučnika iz Vuhana

Naučnici sa univerziteta u kineskom gradu Vuhanu, posljednjih mjeseci isključivo pominjanom u kontekstu epidemije virusa korona, svijetu su predstavili svoj revolucionarni izum. Oni su časopisu Američkog instituta za fiziku objavili članak o svom funkcionalnom mlaznom motoru sa pogonom na električnu energiju.

Poginule dvije osobe u padu aviona kod Zadra

ZADAR - U mjestu Biljane Donje nedaleko od Zadra pao je vojni školski avion ZLIN oko 16 časova.

Najčitanije