avion

Moguća avionska linija između Beograda i Prištine

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi Beograd i Prištinu, uz 12 redovnih autobuskih linija dnevno, mogla da povezuje i avionska linija, prvi put poslije dvije decenije.

Kanada će porodicama žrtava ukrajinskog aviona isplatiti po 19.200 dolara

OTAVA - Kanada će isplatiti po 19.200 dolara porodicama 57 svojih državljana koji su izgubili život u padu aviona Ukrainian Airlinesa, kao i porodicama 29 poginulih koje imaju stalno prebivalište u Kanadi.

Lavrov otkrio zašto je Iran oborio ukrajinski avion

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da se nenamjerno iransko obaranje aviona ukrajinske aviokompanije prošle nedjelje dogodilo u trenutku kada je Teheran strahovao zbog izvještaja o naprednim američkim borbenim avionima u tom području.

Iran daje Ukrajini snimke iz oborenog aviona

KIJEV - Iranski predstavnik otputovaće u Ukrajinu sljedeće sedmice povodom istrage o oborenom putničkom avionu u blizini Teherana prošle sedmice, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Vadim Prišteko.

Iran: Pad aviona ne pretvarati u političko pitanje

TEHERAN - Sve zemlje koje su uključene u slučaj pada ukrajinskog aviona u Iranu trebalo bi da izbjegavaju njegovo pretvaranje u političko pitanje, izjavio je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi.

Države traže odštetu od Irana zbog rušenja ukrajinskog aviona

LONDON – Države čiji su državljani poginuli u nedavnom iranskom rušenju putničkog aviona ukrajinske kompanije danas su usaglasile zajedničku listu od pet ključnih stvari koje traže od vlasti Irana, uključujući i isplatu odšteta porodicama stradalnika.

Identifikovana tijela svih 11 poginulih Ukrajinaca

KIJEV - Tijela svih 11 državljana Ukrajine koji su poginuli u obaranju aviona blizu Teherana su identifikovana, saopšteno je iz ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U padu manjeg aviona poginulo dvoje ljudi

BERLIN - Najmanje dvoje ljudi poginulo je kada se srušio manji avion na aerodromu nedaleko od Berlina, saopštile su službe za hitne intervencije.

Avion na letu za Beograd opet sletio u Dubrovnik

DUBROVNIK - Avion aviokompanije Lufthansa danas poslijepodne je neplanirano sletio na aerodrome u Dubrovniku.

Objavljen novi snimak: Ukrajinski "boing" pogodile dvije rakete

NJUJORK - Američki list "Njujork tajms" objavio snimak na kom se vidi kako iranske protivvazduhoplovne snage ispaljuju dvije rakete na ukrajinski avion "boing 737".

Najčitanije