avioni

Tri bombardera F16 na nebu Albanije

TIRANA - Tri borbena aviona tipa F16 izvela su danas trenažne letova na albanskom nebu, prenijela je prištinska Koha.

"Bliski susret" vojnih aviona iznad Kariba

VAŠINGTON - Venecuelanski "suhoj-30" približio se američkom izviđačkom avionu iznad Karipskog mora i ugrozio letjelicu i posadu, saopštila je vojska SAD.

Sudarila se dva aviona na aerodromu u Amsterdamu

AMSTERDAM - Dva putnička aviona sudarila su se danas na Međunarodnom aerodromu Shiphol u Amsterdamu, a u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Ruski avioni pokušali da presretnu američke blizu ruske granice

MOSKVA - Ruski avion Su-27 vazdušnih snaga u južnom vojnom okrugu pokušao je da presretne američki Boing P-8 koji se približio granici Rusije, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Hrvatska ponavlja tender za kupovinu borbenih aviona

ZAGREB - Parlamentarni Odbor za odbranu dao je danas "zeleno svjetlo" za novi proces nabavke borbenih aviona za potrebe Hrvatske, a ministar odbrane Damir Krstičević kaže da je riječ o složenom poslu i samo ozbiljna ponuda i podrška u vojnom i političkom smislu dolazi u obzir.

Arapi kupuju avione iz Pančeva

BEOGRAD - "Utva avio industrija" je na sajmu "Partner 2019" u Beogradu potpisala ugovore ukupne vrijednosti od 1.260.000 evra.

Pilot poginuo u sudaru vojnih aviona u Njemačkoj

BERLIN - Jedan pilot je poginuo nakon što su se dva njemačka vojna aviona danas sudarila na sjeveroistoku Njemačke, javila je televizija N-TV, dok je pilot drugog aviona pronađen živ.

U avionima iz BiH četiri puta manje tereta

BANJALUKA - Teretni saobraćaj na aerodromima u Bosni i Hercegovini u protekle tri godine pao je za gotovo četiri puta, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske

VAŠINGTON - Američki avioni presreli su šest ruskih vojnih aviona u blizini Aljaske, saopšteno je iz Sjevernoameričke vazduhoplovne komande /NORAD/.

Britanski "tajfuni" dva puta presreli ruske avione

LONDON - Velika Britanija je poslala borbene avone "tajfun" dva puta u prethodna dva dana da presretnu ruske avione, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Najčitanije