avioni

Sudar dva aviona iznad Otave

OTAVA - Dva aviona su se sudarila iznad Otave, jedan od njih se srušio, javila je televizija STV news, pozivajući se na policiju kanadske prestonice.

Američka vojska prizemljenla sve avione "F-35"

VAŠINGTON - Vojska SAD prizemljila je kompletnu flotu borbenih aivona "F-35" poslije pada ovakvog aviona u Južnoj Karolini prošlog mjeseca.

Zbog ruskog lovca podignuti britanski i francuski avioni

LONDON - Britanski i francuski vojni avioni podignuti su danas zbog ruskog lovca koji je letio iznad Sjevernog mora.

Američki lovci presreli ruske bombardere kod Aljaske

ENKORIDŽ - Američko ratno vazduhoplovstvo je saopštilo da su njegova dva lovca presrela i ispratila dva ruska bombardera u međunarodnom vazdušnom prostoru kod Aljaske.

NATO vježba odvraćanje ruskih aviona iznad zapadne Evrope

LONDON - Britanski, francuski i njemački borbeni avioni simulirali su danas presretanje leta iznad zapadne Evrope, u okviru vježbi NATO s ciljem odvraćanja ruskih aviona od ulaska u saveznički vazdušni prostor i pokazivanja evropskih napora na polju integracije vazdušne odbrane.

Sprema se bum na nebu: Kupuju 7.690 aviona

NJUJORK -- Kineske avio-kompanije će kupiti 7.690 novih aviona u vrijednosti od 1.200 milijardi dolara u naredne dvije decenije.

Britanski avioni presreli ruski "B-12" iznad Crnog mora

LONDON - Britanski borbeni avioni presreli su ruski mornarički patrolni avion "B-12" iznad Crnog mora, što je drugi takav incident ove sedmice, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Vučić nakon prijema MIG-ova: Srbija razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka

BEOGRAD - Srbija razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka za muškarce, za dvije do tri godine, kako bi imala mogućnost da preventivno djeluje na bilo koga ko bi pokušao da je bezbjednosno ugrozi, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vozači u šoku: Ruski vojni avioni slijetali nasred puta

Vozači na dalekom istoku Rusije morali su satima da čekaju na blokiranom putu, ali su makar za to vrijeme mogli da gledaju kako im vojni avioni prolijeću tik iznad glave i slijeću na asfalt.

Ruski borbeni avioni presreli izraelske vojne avione

JERUSALIM - Izraelske vojne avione presreli su danas ruski borbeni avioni iznad Libana.

Najčitanije