avioni

U avionima iz BiH četiri puta manje tereta

BANJALUKA - Teretni saobraćaj na aerodromima u Bosni i Hercegovini u protekle tri godine pao je za gotovo četiri puta, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske

VAŠINGTON - Američki avioni presreli su šest ruskih vojnih aviona u blizini Aljaske, saopšteno je iz Sjevernoameričke vazduhoplovne komande /NORAD/.

Britanski "tajfuni" dva puta presreli ruske avione

LONDON - Velika Britanija je poslala borbene avone "tajfun" dva puta u prethodna dva dana da presretnu ruske avione, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Zašto postoje groblja za avione?

The 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group (AMARG) u američkoj saveznoj državi Arizoni predstavlja najveće groblje aviona na svijetu. U njemu se nalazi približno 4.000 primjeraka, kako vojnih tako i civilnih, a ova lokacija je jedna od čak 14 širom države, najveće vojne sile na svijetu.

Zatvoren vazdušni prostor iznad Belgije

BRISEL - Svi letovi ka Belgiji i iz te zemlje otkazani su danas zbog generalnog štrajka radnika, saopštila je belgijska kontrola leta.

Plenković "otprilike ima ideju" zašto je propao posao s izraelskim avionima

Premijer Hrvatske Andrej Plenković prokomentarisao je izjavu američkog ambasadora Roberta Kohorsta, koji je rekao da je hrvatskom premijeru dostavio dokument s procedurom za nabavku aviona F-16 Barak od Izraela.

Strani mediji o propaloj nabavci aviona: Blamaža američkih saveznika

ZAGREB - S ovim znanjem krećemo u novi proces koji će biti najbolji, najavio je jutros ministar odbrane i potpredsjednik vlade Hrvatske Damir Krstičević pred sjednicu vlade na kojoj je poništen tender za nabavku borbenih aviona koji se pretvorio u totalni debakl nakon što je SAD zabranio Izraelu da eskadrilu nadograđenih borbenih aviona F-16 Barak proda Hrvatskoj.

Hrvatska vlada poništava odluku o kupovini aviona

ZAGREB - Vlada Hrvatske će poništiti odluku o kupovini borbenih aviona od Izraela nakon što druga strana nije uspjela da obezbijedi dozvole SAD za tu transakciju.

Šta piše u tajnim američkim papirima oko F-16 za Hrvate

ZAGREB - Hrvatski državni i vojni vrh najmanje godinu dana bio je upoznat sa američkim stavom i uslovima prodaje izraelskih brobenih aviona F-16 Barak.

Plenković: Vjerovatno odustajemo od kupovine borbenih aviona

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je potvrdio da ova zemlja vrlo vjerojatno odustaje od kupovine borbenih aviona F-16 od Izraela.

Najčitanije