banjaluka

Pre­mi­nu­la primabalerina Di­ja­na Ko­zar­ski, predavala i u Banjaluci

BEO­GRAD - Di­ja­na Ko­zar­ski, pri­ma­ba­le­ri­na Srpskog na­ro­dnog po­zo­ri­šta u No­vom Sa­du i re­do­vna pro­fe­so­ri­ca na Aka­de­mi­ji umje­tnos­ti u ovom gra­du, pre­mi­nu­la je u 56. go­di­ni. Vi­jest su među prvi­ma obja­vi­li u ne­dje­lju na­veče admi­nis­tra­to­ri stra­ni­ce "Prva ba­let­ska ško­la" iz Ba­nja­lu­ke, u ko­joj je ona ta­kođe pre­da­va­la i to kao prva pro­fe­so­ri­ca kla­sičnog ba­le­ta.

Banjalučaninu četiri i po godine zatvora zbog obljube djevojčice

BANJALUKA - Banjalučanin Dragan L. (46) osuđen je na četiri i po godine zatrvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog obljube 14 - ogodišnjakinje i zbog polne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina.

Gradsko groblje Banjaluka za tri godine u minusu 250.000 KM

BANJALUKA - Javno preduzeće Gradsko groblje Banjaluka u zadnje tri godine ostvarilo je gubitak od poslovnih aktivnosti od skoro 250.000 KM, podaci su Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Patrijarh Porfirije: Mir i sabiranje počinju od nas

BANJALUKA - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je večeras u Banjaluci da Crkva i Jevanđelje Hristovo pozivaju na sabiranje, sabornost i na zajednicu.

Dodik: Patrijarhova posjeta Srpskoj prilika za nadahnuće

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je posjeta Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija u Republici Srpskoj uvijek prilika za nadahnuće.

Vladika Jefrem: Patrijarh na ovim prostorima željno čekan i uvijek dobrodošao

BANJALUKA - Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jeferm poželio je srpskom patrijarhu Porfiriju dobrodošlicu u Eparhiju banjalučku i Banjaluku i istakao da je svuda, a naročito na ovim prostorima, željno čekan i uvijek dobrodošao.

Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku

BANJALUKA - Brojni vjernici i viskoki zvaničnici ispred Hrama Svete Trojice u Banjaluci dočekali su Njegovu svetost patrijarha srpskog Porfirija koji je stigao u dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj.

Bez struje ostali dijelovi 10 banjalučkih naselja

BANJALUKA - Ekipe "Elektrokrajine" rade na otklanjanju kvara na trafo-stanici "Sitari", zbog kojeg su jutros bez struje ostali dijelovi deset banjalučkih naselja.

U Banjaluci promovisana knjiga "Srpski prosvjetitelji"

Promocija knjige "Srpski prosvjetitelji" priređivača Јelenka Bojića održana je u Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Promovisana nova zbirka poezije pjesnika Milana Rakulja

BANJALUKA - Zbirka poezije "Razglednice iz Trećeg svijeta" pjesnika Milana Rakulja predstavljena je u srijedu naveče u Banjaluci, u Vijećnici Banskog dvora, a o zbirci su govorili recenzent Željka Avrić i autor, dok je moderator bila Marija Pejić.

Najčitanije