banka

Okončana javna ponuda, "MG Mind" vlasnik 86,8% akcija u Novoj banci

Kompanija "MG Mind" iz Mrkonjić Grada, nakon završene javne ponude za preuzimanje, postala je vlasnik 86,8 odsto akcija u banjalučkoj Novoj banci.

Poslovnica IRB-a početkom naredne godine u Trebinju

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Investiciono- razvojne banke (IRB) RS Dražen Vrhovac dogovorili su da se početkom naredne godine u Trebinju otvori poslovnica ove banke, a zajedno sa njom će na ovom području djelovati i Garantni fond kao institucija koja prati IRB

Filmska pljačka u Milanu, lopovi ušli u banku kroz kanalizaciju

MILANO - Naoružana banda provalila je jutros u jednu banku u Milanu kroz kanalizacionu mrežu i ukrala 20 ličnih sefova, a potom pobjegla istim putem.

Blokirano 96.485 računa poslovnih subjekata

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH na kraju oktobra, prema kojima je blokirano 96.485 računa poslovnih subjekata, što je više za 403 blokirana računa u odnosu na prethodni mjesec.

Međunarodne organizacije pozivaju da škole u pandemiji ostanu otvorene

UNESCO, UNICEF i Svjetska banka pozvali su da se u borbi protiv virusa korona škole širom svijeta ostave otvorenim.

Svjetska banka: BiH čeka najteža recesija u posljednjih 25 godina

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosnu i Hercegovinu će, prema predviđanjima Svjetske banke, zahvatiti najteža recesija u posljednjih 25 godina.

BiH će zahvatiti najteža recesija u posljednjih 25 godina

BiH će ove godine zahvatiti najteža recesija u posljednjih 25 godina, kada se predviđa smanjenje realnog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 3,2 odsto zbog usporavanja u većini proizvodnih sektora, slabije potražnje iz okruženja i političke neizvjesnosti, navodi se u redovnom ekonomskom izvještaju Svjetske banke.

COVID natjerao banke na digitalizaciju

Zbog virusa COVID-19, 60 odsto banaka u svijetu zatvorilo je filijale ili skratilo radno vrijeme, a mnoge su primijenile nove, digitalizovane procese, kao što su otvaranje računa - 34 odsto, metode za identifikaciju i verifikaciju na daljinu - 23 odsto i beskontaktno plaćanje - 18 odsto, pokazalo je istraživanje Dilojta.

Svjetska banka: Zemljama u razvoju za vakcine 12 milijardi dolara

VAŠINGTON - Svjetska banka je odobrila plan pomoći od 12 milijardi dolara kojim bi se zemljama u razvoju omogućio blagovremeni pristup vakcinama protiv kovida-19.

"MG Mind" postao većinski vlasnik "Nove banke"

BANJALUKA - Kompanija "MG Mind" iz Mrkonjić Grada postala je većinski vlasnik Nove banke Banjaluka.

Najčitanije