banski dvor

Koncert kvarteta flauta "Flutete" u Art dvorištu

U Art dvorištu Banskog dvora u subotu 7. septembra u 20.00 časova, održaće se koncert kvarteta flauta "Flutete" kojim će ove četiri banjalučke muzičarke proslaviti svoj mali jubilej - pet godina muziciranja u originalnom sastavu.

"Bandoneon Square" nastupio u Art dvorištu Banskog dvora

BANJALUKA - Bez obzira na tropsku vrućinu, banjalučki sastav "Bandoneon Square" u ponedjeljak uveče održao je koncert u prepunom Art dvorištu Kulturnog centra Banski dvor, a za njihov nastup tražena je karta više. Sastav koji miješa stilove poput tanga i francuske džez muzike prisutne je počastvovao kompozicijama GOTAN Projecta, Richarda Galliana, Astora Piazzolle...

Sutra koncert "Bandoneob Squarea" u Banskom dvoru

BANJALUKA - U Art dvorištu Banskog dvora u Banjaluci sutra sa početkom u 21 čas biće održan koncert ansambla "Bandoneon Square".

Džez standardi pod vedrim nebom

BANJALUKA - Tradicionalnim džez standardima, koje su izveli Daniela Erceg, Marin Milutinović Maki, Jovan Erceg, Predrag Kovačević Peđa i Damir Ćorković iz banjalučkog džez sastava "JazzBless Band", u četvrtak uveče otvorena je treća sezona na otvorenom u Art dvorištu Kulturnog centra Banski dvor. Ovim koncertom, a nakon renoviranja spoljašnjosti zgrade, čelnici Banskog dvora najavili su seriju kvalitetnih nastupa domaćih muzičara i njihovih gostiju iz inostranstva.

Banski dvor uz koncert Trkulje i Milenkovića zasijao novim sjajem

BANJALUKA - Zgrada Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci 87 godina nakon izgradnje zasijala je večeras novim sjajem poslije rekonstrukcije koja je započeta u ljeto prošle godine, a u koju je uloženo oko tri miliona KM.

Banski dvor u novom sjaju od 25. jula

BANJALUKA - Simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete i koncertom svjetski priznatih muzičara 25. jula biće ozvaničen zavšetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora, u okviru najveće sanacije ovog zdanja unazad nekoliko decenija.

"Avartura" pokazala talente djece

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci održana je još jedna manifestacija talenata djece i mladih, "Avartura".

Izložba "Goran Terzić" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Četvrta memorijalna foto-izložba "Goran Terzić" biće otvorena sutra u 18 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora u Banjaluci.

Vizantijsko nasljeđe pod skutima Banskog dvora

​BANJALUKA - Najznačajnija regionalna interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević i njen hor "Melodi" još jednom su opravdali svjetsku reputaciju koncertom koji su u subotu veče održali u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Promovisana knjiga "Šta su skrivile?"

BANJALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci večeras je promovisana knjiga "Šta su skrivile?", istoričara Nikole Borkovića, koja sadrži obimne podatke i svjedočenja o humanitarnoj katastrofi i smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru u maju i junu 1992. godine zbog nedostatka kiseonika.

Najčitanije