banski dvor

Banski dvor u novom sjaju od 25. jula

BANJALUKA - Simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete i koncertom svjetski priznatih muzičara 25. jula biće ozvaničen zavšetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora, u okviru najveće sanacije ovog zdanja unazad nekoliko decenija.

"Avartura" pokazala talente djece

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci održana je još jedna manifestacija talenata djece i mladih, "Avartura".

Izložba "Goran Terzić" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Četvrta memorijalna foto-izložba "Goran Terzić" biće otvorena sutra u 18 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora u Banjaluci.

Vizantijsko nasljeđe pod skutima Banskog dvora

​BANJALUKA - Najznačajnija regionalna interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević i njen hor "Melodi" još jednom su opravdali svjetsku reputaciju koncertom koji su u subotu veče održali u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Promovisana knjiga "Šta su skrivile?"

BANJALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci večeras je promovisana knjiga "Šta su skrivile?", istoričara Nikole Borkovića, koja sadrži obimne podatke i svjedočenja o humanitarnoj katastrofi i smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru u maju i junu 1992. godine zbog nedostatka kiseonika.

U petak koncert hora muzičke škole "Vlado Milošević"

​BANJALUKA - Hor Srednje muzičke škole "Vlado Milošević" iz Banjaluke, održaće cjelovečernji koncert u Koncertnoj dvorani Banskog dvora 10. maja 2019. godine, sa početkom u 20 časova.

Dio Banskog dvora osvanuo u novom ruhu

BANJALUKA - Strana zgrade Banskog dvora u Banjaluci do glavne saobraćajnice je već završena, a, paraleleno s tim, intenzivirani su radovi na južnoj i istočnoj strani zgrade, od fasaderskih, stolarskih, limarskih do restauratorskih – ističu u "Kotu", koje radi na najvećem projektu rekonstrukcije ovog objekta od njegove izgradnje 1932. godine.

Maestro Kemal Gekić nastupio u Banskom dvoru

BANJALUKA - Nikada nisam čula da neko ovako svira Lista, pa ovo je maestralno, samo je jedan od komentara koji su se mogli čuti u subotu veče tokom koncerta pijaniste Kemala Gekića, koji je nakon godinu i po ponovo nastupio u Banjaluci. Zbog čega mu pripisuju epitete originalnosti, ubjedljivosti i perfektnog rukovanja instrumentom, uvjerila se publika u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Maestro Kemal Gekić u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert umjetnika svjetskog glasa i jednog od najznačajnijih pijanista današnjice, maestra Kemala Gekića, biće održan danas u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor s početkom u 20 časova.

Održan koncert "Djeca su ukras svijeta"

BANJALUKA - Koncert "Djeca su ukras svijeta" održan je danas u Banjaluci, a razigranoj banjalučkoj publici predstavilo se oko 150 izvođača.

Najčitanije