banski dvor

Glumac Rajko Vuković: Poemama Matije Bećkovića privukao me jezik

BANJALUKA - Glumac Rajko Vuković izveo u srijedu uveče u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor monodramu "Bog" prema tekstu Matije Bećkovića.

Umjetnost koja omotače pretvara u otvorene enterijere

BANJALUKA - Izložba "Umjetnost van okvira" akademske slikarke Željke Paić otvorena je u utorak veče u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

Paićeva za "Nezavisne": Ljudi će prije kupiti skupu fotelju, nego umjetničko djelo

Nakon što su se svjetski umjetnički krugovi upoznali s umjetnošću akademske slikarke Željke Paić, a kolekcionari njena djela rado dodali u svoje kolekcije, došao je red i na njenu prvu samostalnu izložbu u Banjaluci, gradu u kojem živi i radi.

Izložba "Umjetnost van okvira" Željke Paić u Banskom dvoru

Izložba "Umjetnost van okvira" akademske slikarke Željke Paić biće otvorena u utorak 12. oktobra u 19 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

Predstavljen ansambl "Trio tempora" iz Austrije

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, u okviru Četvrtog internacionalnog festivala umjetničke muzike "Јesenja sonata" publici se predstavio ansambl "Trio tempora" iz Austrije.

Otvoren Festival "Jesenja sonata" u Banjaluci

Koncertom gitariste i kompozitora iz Srbije Nemanje Bogunovića i njegovog "Strings atačed" kvinteta u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci otvoren je Četvrti internacionalni muzički Festival "Jesenja sonata".

"Jesenja sonata": Pet dana najljepših klasičnih nota

BANJALUKA - Poznati gitarista i kompozitor iz Srbije Nemanja Bogunović i njegov "Strings attached" kvintet otvoriće sutra veče u 20 časova 4. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata" u Koncertnoj dvorani Banskog dvora. Poseban gost na koncertu biće operska diva, sopran Snežana Savičić Sekulić.

Nemanja Bogunović za "Nezavisne": Slaba izdvajanja za kulturu rađaju nekulturne ljude

Nemanja Bogunović, gitarista svjetskog glasa, u pratnji kvinteta "Strings Attached" otvorićete ovogodišnje četvrto izdanje Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" 6. oktobra u Kulturnom centru Banski dvor.

Promocija tri knjige Save Guslov Marčete u Banskom dvoru

BANJALUKA - Promocija knjiga poezije Save Guslov Marčete "Jabuka iz moga kraja", "Radnja, stanje i zbivanje" i "U predvorju duše", koje su dio svojevrsne trilogije "Zmijanje u srcu", biće održana sutra veče sa početkom u 19 časova u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor.

Nataša Mitrović i Nenad Kačar u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert klavirskog dua Nataše Mitrović iz Beograda i Nenada Kačara iz Zagreba biće održan 27. septembra sa početkom u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Najčitanije