beba

Detalji surovog ubistva: Obilno krvarenje porodilje otkrilo čedomorstvo

BUŽIM - Tijelo novorođenčeta pronađeno je u kući u mjestu Elkasova Rijeka, nadomak Bužima, a da je beba žrtva čedomorstva otkriveno je nakon što se devetnaestogodišnja majka E.L., zbog obilnog krvarenja, obratila ljekaru, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Lažirali rođenje djeteta da bi dobili novac i poklone

​Jedan par iz Pensilvanije je optužen da je lažirao rođenje i smrt djeteta da bi dobili više od 600 dolara donacija i poklona od prijatelja i porodice.

Mitovi plaše nove mame

DOBOJ - Dijete mi je pokisnulo i dobilo upalu pluća, tu rečenicu često od majki čuju dobojski pedijatri, koji se, kažu, i u 21. vijeku moraju boriti sa zabludama koje su na Balkanu duboko ukorijenjene.

U UKC RS sve više porođaja, sve manje abortusa

​BANJALUKA - Od 2010. do 2018. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS urađeni su 28.491 porođaj i 3.287 legalnih prekida trudnoće, a posljednjih godina uglavnom se povećava broj porođaja, dok je broj abortusa manji iz godine u godinu, potvrdili su u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Uskoro upis beba u matične knjige rođenih odmah u porodilištu

BANJALUKA - Trčanje novopečenih roditelja od šaltera do šaltera da bi bebu upisali u matičnu knjigu rođenih, uskoro bi moglo da postane prošlost.

Psi lutalice spasili bebu bačenu u odvod

Psi lutalice su spasili bebu koju je ženska osoba bacila u odvod.

Šta da radite kad bebi cucla padne na pod?

Većina roditelja vjeruje da je sasvim ispravno to što cuclu svoje bebe dezinfikuju tako što je, pošto padne na pod, stave u svoja usta i "operu" svojom pljuvačkom.

Prva "beba iz epruvete" proslavlja 41. rođendan

​Britanka, Luiza Braun, čije je rođenje dalo nadu hiljadama parova da sterilitet može da se pobjedi, sada je majka dva sina, i prema sopstvenim riječima, ponosna je što je njenim dolaskom na svijet otvorena nova stranica u humanoj medicini.

Počelo suđenje muškarcu koji je ubio petomjesečnog sina

BANJALUKA - U Okružnom sudu u Bijeljini počelo je suđenje Zoranu Miloševiću (30) iz Zagona kod Bratunca koji je svirepo ubio svog petomjesečnog sina.

Vještačka inteligencija otkriva značenje plača beba

​Bebin plač zahtijeva pažnju, ali zabrinutim je roditeljima često teško razumjeti u čemu je tačno problem. Grupa američkih naučnika razvila je sistem vještačke inteligencije koji može razlikovati kada je plač uzrokovan glađu, kada željom za fizičkim kontaktom, a kada je povezan s bolestima.

Najčitanije