beskućnici

San Francisko beskućnicima plaća alkohol, duvan i marihuanu

San Francisko je odlučio da beskućnicima koja su zavisnici, nabavljati alkohol, duvan ili medicinski kanabis da bi ih odvratili od izlazaka iz hotela i potencijalnog širenja virusa korona.

Hladnoća puni prihvatilišta za beskućnike

​Hladno vrijeme svake godine tjera veći broj onih bez krova nad glavom da pokucaju na vrata prihvatilišta za beskućnike, gdje pored obroka i udobnog kreveta dobiju i toplu riječ.

Beskućnici u Banjaluci dobijaju dnevni centar

BANJALUKA - Beskućnici bi trebalo da za desetak dana dobiju dnevni centar nakon što bude završena rekonstrukcija prostorija Udruženja građana "Mozaik prijateljstva" u Obilićevu.

Londonski frizer besplatno šiša beskućnike na ulici

Jedan frizer iz Londona riješio je da besplatno šiša beskućnike i tako dobio ogromnu podršku na društvenim mrežama.

Minus puni prihvatilište za beskućnike

BANJALUKA - Niske temperature vazduha pune prihvatnu jedinicu za beskućnike u sklopu Gerontološkog centra u Banjaluci.

Od hladnoće umrlo 10 beskućnika

BERLIN - Najmanje 10 beskućnika smrznulo se i umrlo ove zime u njemačkim gradovima, objavila je u subotu grupa za pomoć beskućnicima.

U požaru nastradalo šest beskućnika

​VARŠAVA - Poljski vatrogasci saopštili su da je šest osoba nastradalo kada je požar zahvatio mali drveni objekat koji ponekad koriste beskućnici u predgrađu Varšave.

Utočišta za beskućnike samo u četiri grada

BANJALUKA - Hladno vrijeme sa snježnim padavinama je stiglo u BiH, a provesti zimu bez krova nad glavom zvuči zastrašujuće. To najbolje na svojoj koži osjete beskućnici, a samo četiri grada u BiH imaju utočišta za njih.

S padom temperatura raste broj beskućnika kojima je potrebna pomoć

SARAJEVO, BANJALUKA - Beskućnici koji u BiH traže prenoćište, pristojan obrok i medicinsku pomoć mogu to pronaći u Mostaru, Sarajevu, Banjaluci i Tuzli. Socijalne službe daju sve od sebe da niko ne ostane na ulici, ali nisu svi zainteresovani za boravak u ovim ustanovama.

Od septembra javno kupatilo za beskućnike

BANJALUKA - Veliki broj socijalno ugroženih građana, među kojima i oni koji žive na ulici i nisu u mogućnosti da održavaju ličnu higijenu, već od početka septembra moći će se okupati u javnom kupatilu Udruženja "Mozaik prijateljstva".

Najčitanije