bezbjednost

Policija Crne Gore će obezbjeđivati litije ako su prijavljene

PODGORICA - Crnogorska policija saopštila je jutros da će nastaviti sa obezbjeđivanjem litija ukoliko budu prijavljene u skladu sa zakonom.

Otkazana litija na Cetinju zbog bezbjednosti učesnika

PODGORICA - Mitropolija crnogorsko-primorska otkazala je, iz bezbjednosnih razloga, litiju koja je za sutra bila najavljena na Cetinju, saopšteno je iz cetinjske Crkvene opštine.

MUP-u Srpske 10 uređaja za detekciju droge u organizmu vozača

BANJALUKA - Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske uručili su danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske 10 najsavremenijih uređaja za detekciju droge i psihoaktivnih lijekova u organizmu vozača i drugih učesnika u saobraćaju.

Koji su najbezbjedniji automobili u 2019.

Nakon obavljenih testiranja u prošloj godini, EuroNCAP je objavio spisak najbezbjednijih novih modela na evropskom tržištu.

Vučić zakazao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog špijunske afere

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 18 sati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, prenio je "Blic".

Saradnjom javnog i privatnog sektora do veće bezbjednosti

BANJALUKA - Zbog sve kompleksnije bezbjednosne situacije u svijetu i sve izraženijeg trenda odlaska ljudi iz ove branše, neophodni su bolja saradnja i razumijevanje javnog i privatnog sektora bezbjednosti u Republici Srpskoj.

U biometrijskoj bezbjednosti BiH kasni deset godina

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je BiH još prije više od deset godina preuzela obavezu da uveže biometrijski sistem identifikacije na nivou svih nadležnih agencija u BiH, EU u svojim izvještajima konstatuje da ovaj proces nije završen.

Stručnjaci upozoravaju da je ova žena najopasnija na internetu

Glumica Aleksis Bledel najopasnija je osoba na internetu, prema istraživanju kompanije za online bezbjednost "McAfee".

Slovenija poboljšava sajber bezbjednost

LJUBLJANA - Slovenija poboljšava svoju sajber bezbjednost i u tom smislu nova Uprava za informacionu bezbjednost postepeno preuzima zadatke nacionalnog organa za bezbjednost informacija, ali poslanici i dalje izražavaju zabrinutost zbog nedostatka odgovarajućeg osoblja.

SAD: FaceApp opasan za nacionalnu bezbjednost

Ruska aplikacija FaceApp koja omogućava korisnicima da promjene svoj fizički izgled na fotografijama koje prolaze kroz specijalne filtere, može da predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost SAD-a, izjavio je lider demokrata u Senatu SAD Čak Šumer.

Najčitanije