biH

Kakvo će vrijeme biti do kraja dana u BiH?

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti umjereno oblačno, suvo, sa sunčanim intervalima i manje hladno vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha od jedan do šest, na jugu do osam stepeni Celzijusovih, a na planinama od minus četiri.

Čović traži ostavke članova CIK-a BiH

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović uputio je otvoreno pismo zvaničnicima međunarodne zajednice u kojem je zatražio ostavke članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH, s obzirom na, kako je naveo, duboko kompromitovanje izbornog procesa u Mostaru, što je dovelo do toga su izbori u tom gradu veliki promašaj.

Krišto: Pretvaranje Hrvata u manjinu vodi kraju BiH

SARAJEVO - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto istakla je da je narušavanje ustavnih prava i pokušaj proglašavanja Hrvata manjinom u BiH avantura određenih bošnjačkih političara, koja je potencijalni uvod u kraj BiH.

Čerkez: Bez popuštanja još mjesec dana

SARAJEVO - Epidemiološke mjere Kriznog štaba Federacije BiH /FBiH/, poput nošenja maske, održavanja distance i ograničenog kretanja, produžene su za još 14 dana, potvrdio je pomoćnik federalnog ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

Slađana Topić za "Nezavisne": Reprezentacija je ogledalo jednog društva

Presrećna sam zbog vijesti o povratku ženske rukometne reprezentacije BiH na scenu. Lako može da se napravi lijepa rukometna priča koja će ostati ispisana velikim slovima u istoriji bh. rukometa, rekla je ovo za "Nezavisne" Slađana Topić (37), dugogodišnja bh. internacionalka trenutno sa španskom adresom.

Koje efekte bi BiH imala od NATO: Trajni mir najbolji poziv investitorima

Dok domaći političari vode borbu za i protiv članstva Bosne i Hercegovine u NATO-u, gotovo da se u potpunosti, a po nepisanom pravilu, zaobilazi analiza potencijalnih ekonomskih efekata tog čina. Naime, zvanični ekonomski pokazatelji ukazuju na to da je u zemljama istočne Evrope došlo do velikog priliva stranih direktnih investicija nakon što su postale članice NATO-a.

Procesi u BiH među najdužima u Evropi, do sudskog epiloga 418 dana

BANJALUKA, BRISEL - Sudski procesi u BiH su među najdužima u Evropi i u prosjeku traju 418 dana, ne računajući postupke za komunalne usluge, podaci su Evropske komisije.

Pravna nesigurnost koči dolazak azerbejdžanskog gasovoda u BiH

BRISEL, BEČ - Evropska unija je zainteresovana za diverzifikaciju gasne infrastrukture i ponuđača u Bosni i Hercegovini, kako bi se obezbijedilo više različitih izvora snabdijevanja i dalje jačanje gasnih potencijala u zemlji.

Migrantska kriza ugrožava bezvizni režim BiH

BANJALUKA, BRISEL - BiH bi mogla dovesti u opasnost bezvizni režim ako svoje obaveze u vezi s migrantima koji se nalaze na njenoj teritoriji ne bude shvatila ozbiljnije, a tema migranata u BiH će na narednim sastancima u EU biti u vrhu prioriteta.

Uvoz vode i sokova tri puta veći od izvoza, a piva 28 puta

BiH je u devet mjeseci prošle godine izvezla vodu i sokove u vrijednosti od 37.353.394 KM, što je manje za 8,7 odsto u odnosu na isti period 2019, dok je uvoz iznosio 121.005.615 KM, što je manje za 15,8 odsto u odnosu na devet mjeseci 2019.

Najčitanije