biH

U BiH izdato više od 22.000 rješenja o izolaciji, kažnjeno 220 lica

SARAJEVO - Policijske agencije u BiH izdale su 22.779 rješenja o izolaciji s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, a od ukupnog broja 16.662 rješenja u Republici Srpskoj, saopšteno je danas iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Na KCUS-u testirano novih 17 uzoraka, četvoro pozitivnih

SARAJEVO - Četiri nova pacijenta zaražena su virusom korona u Federaciji BiH, potvrđeno je za sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je izvršeno testiranje.

Nova žrtva virusa korona u FBiH: Preminuo pacijent iz Gruda

MOSTAR - Nova žrtva COVID-19 je pacijent iz Gruda koji je danas preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Velika gužva na prelazu Orašje

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da je na graničnom prelazu Orašje na ulazu u BiH velika gužva jer se zbog malog broja sanitarnih inspektora formirala duža kolona putničkih vozila, pa je zadržavanje između dva i tri časa.

Novalić: 20.000 testova za najugroženija područja FBiH

SARAJEVO -Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da će danas biti isporučeno 20.000 testova za najugroženija područja u Federaciji, koja su pogođena pandemijom korona virusa.

Troje oboljelih od virusa korona u Širokom Brijegu

SARAJEVO - Tri nova slučaja zaraze virusom korona zabilježena su jutros u Širokom Brijegu, potvrđeno je iz Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

Još sedam slučajeva zaraženih virusom korona u FBiH

SARAJEVO - Sedam novih slučajeva zaraze virusom korona potvrđeno je na području Tuzlanskog kantona, rekla je predsjednik Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravstva Dajana Čolić.

Tri nova slučaja virusa korona u FBiH

SARAJEVO - Tri nova slučaja zaraze virusom korona potvrđena su na području Sarajeva.

Teška situacija za trgovce autima u BiH: Prodaja će pasti do 50 odsto

BANJALUKA - Trgovci novih i polovnih automobila usljed novonastale situacije sa korona virusom u BiH našli su se u teškoj poziciji, prodaja vozila je stala i očekuje se znatan pad tržišta automobila u narednom periodu.

Beba iz BiH zaražena virusom korona

SARAJEVO - Dvije osobe u Širokom Brijegu pozitivne su na virus korona, a jedna od njih je beba rođena prošle godine, potvrđeno je iz opštinskog Štaba civilne zaštite.

Najčitanije