biH

Čubrilović: Srpska treba da kaže da je političkim odlukama došao kraj

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH kojom se Republici Srpskoj pokušava osporiti vlasništvo nad šumama još jedna politička odluka ove sudske instance, te da Srpska treba da kaže da je takvim odlukama došao kraj.

Pas prekinuo utakmicu Premijer lige BiH, "driblao" igrača

Prvi meč 10. kola nogometne Premijer lige BiH između Slobode i Posušja na početku susreta nakratko je prekinuo pas koji je utrčao na teren, a ta situacija izazvala je smijeh na tribinama, ali i među igračima koji su bili iznenađeni "neočekivanim gostom".

BiH druga u svijetu po smrtnosti od virusa korona, prva u Evropi

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina postala je druga država u svijeti po smrtnosti od virusa korona na milion stanovnika u Evropi.

Višković: Priča o malignom ruskom uticaju vrijeđa zdrav razum

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da korist od projekata iz Rusije treba da ima cijela BiH, a ne samo Republika Srpska, tako da priča o malignom ruskom uticaju, koja se često čuje, vrijeđa zdrav razum.

Fudbalerke BiH počele pripreme u Zenici

Okupljanjem u Trening centru N/FS BiH u Zenici ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je počele pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. sa Crnom Gorom i Maltom.

U FBiH preminulo devet osoba, zaraženo još 430

SARAJEVO - U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 2.173 uzorka, od kojih je 430 bilo pozitivno na SARS-CoV-2.

Služba za poslove sa strancima ostaje bez radnika dok bukti migrantska kriza

​BANJALUKA - Služba za poslove sa strancima (SPS) BiH suočena je s problemom kadrovske nepopunjenosti, uključujući i odlazak radnika, baš u periodu kada se BiH suočava s migrantskom krizom.

Centralna banka BiH: Guverner Softić ima legitimitet

SARAJEVO - Centralna banka (CB) BiH demantovala je da ova institucija praktično ne radi ništa, što su "Nezavisne novine" objavile u tekstu naslova "Upitan legitimitet guvernera Softića" od 8. septembra 2021. godine na stranicama 2 i 3.

Upitan legitimitet guvernera Softića

SARAJEVO - Iako je mandat članova Upravnog odbora Centralne banke (CB) BiH, a samim tim i guvernera, Ustavom BiH ograničen na period od šest godina, Senad Softić je, i pored isteka mandata, nastavio da obavlja guvernersku funkciju, pozivajući se na Zakon o upravi BiH, koji po mišljenju stručnjaka, uprkos svemu, ne može biti iznad Ustava BiH.

Petev: Bili smo bolji, zaslužili smo više

Bili smo bolji, zaslužili smo više od boda, poručio je Ivajlo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Najčitanije