biblioteka

Uskoro pozajmljivanje knjiga u elektronskoj formi

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" iz Prijedora nabavila je dva elektronska čitača knjiga i u ovoj godini planira početi elektronske pozajmice na oba pozajmna odjeljenja - dječijem i serioznom, a u fazi poboljšanja su i veb i Facebook stranica ove ustanove.

Otvoreno Dječije odjeljenje u Narodnoj biblioteci

DOBOJ - U dobojskoj Narodnoj biblioteci danas je svečano otvoreno Dječije odjeljenje "Karlo Kolodi", koje je u okviru projekta "Jedan skok preko", opremljeno i popunjeno knjižnim fondom i sredstvima italijanskih donatora od 20.000 evra.

Upis u biblioteku sutra jeftiniji za 50 odsto

BIJELJINA - Cijena godišnje članarine u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini sutra će za 50 odsto biti niža povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige.

U toku sanacija zgrade Narodne biblioteke u Kotor Varošu

​KOTOR VAROŠ – U toku je sanacija zgrade Narodne biblioteke u Kotor Varošu za koju je Vlada Republike Srpske iz Programa javnih investicija odobrila 80.000 KM.

Besplatna članarina za 59 žena biblioteke u Novom Gradu

NOVI GRAD - U dvodnevnoj akciji besplatnog učlanjenja u Narodnu bibilioteku u Novom Gradu, organizovanoj povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, upisano je novih 59 članova - žena.

Narodna biblioteka Srbije obilježila 187. rođendan

​Uručenjem nacionalne nagrade iz oblasti bibliotekarstva "Janko Šafranik" Dejanu Vukićeviću i otvaranjem izložbe "Žene u srpskom Ðure Jakšića" danas je Narodna biblioteka Srbije obilježila svoj 187. rođendan.

Točkovi "Bibliobusa" u Banjaluci kreću 8. februara

BANJALUKA - Dugo najavljivana pokretna biblioteka ili "Bibliobus", kako su saopštili iz Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS), počeće sa radom 8. februara tačno u 14 časova, a njena početna stanica biće Trg Krajine.

Projekat "Digitalni građanin" u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS

​Radi se o projektu pod nazivom "Digitalni građanin" koji je razvio Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM iz Zagreba, a u saradnji sa partnerom iz BiH, INTERA Technology Park Mostar - Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak.

Najaktivniji član srebreničke biblioteke lani pročitao 170 knjiga

SREBRENICA - Direktor Narodne biblioteke Srebrenica Jovana Rakić uručila je danas zahvalnice i skromne poklone najmlađim i najaktivnijim čitaocima i članovima ove biblioteke.

Za učenike besplatno učlanjenje u prijedorsku biblioteku

PRIJEDOR - Prijedorska Matična biblioteka "Ćirilo i Metodije" će u nedjelji svetosavlja, od 21. do 25. januara, organizovati besplatno učlanjenje za prijedorske osnovce i srednjoškolce.

Najčitanije