biblioteka

Jeftinija članarina za upis u biblioteku u Bijeljinu

BIJELJINA - Građani Bijeljine imaće danas priliku za upis u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" uz veliki popust na godišnju cijenu članarine, povodom obilježavanja Dana biblioteke, najavljeno je iz ove javne ustanove.

Prijeti joj zatvor jer nije vratila knjige u biblioteku

Melindi Sanders-Džons iz Sjedinjenih Američkih Država prijeti zatvorska kazna jer nije biblioteci vratila dvije knjige.

Spriječiti falsifikovanje istorije

BANJALUKA - Izložba istoriografske arhivske građe pod nazivom "Početak Drugog svjetskog rata" otvorena je danas u holu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske u Banjaluci. Rukovodilac Ruskog centra "Ruski mir" u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Srpske Natalija Milaković rekla je da je predstavljena arhivska građa iz ruskih arhiva.

Police koje će uljepšati vaš dom: Biblioteka od poda do plafona

Od polica koje su ugrađene u stepeništu, preko zanimljivih polica za dnevne sobe, do onih koje se prostiru od poda do plafona - kućne biblioteke su inspirativne poput tomova koji ih ispunjavaju.

Đaković: Biblioteka centar kulturnih dešavanja u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković istakla je prilikom današnje posjete kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci da je Vlada Srpske u ovaj objekat uložila 80.000 KM zahvaljujući čemu su zamijenjeni krov i stolarija.

Vasić: Biblioteka blago svakog građanina

Direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić učestvovala je u Beogradu na radionici “Spremni za buducnost” koju je organizovao Gete institut gdje je predstavila rad kotorvaroške biblioteke i spoznala mnogo iskustava i novih ideja kako bi bio unapređen rad ustanove na čijem je čelu.

Besplatan upis u biblioteku za učenike prvih i drugih razreda

SREBRENICA - Narodna biblioteka Srebrenica omogućila je tokom septembra besplatan upis za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola, rekla je Srni bibliotekar Violeta Radić.

Uskoro pozajmljivanje knjiga u elektronskoj formi

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" iz Prijedora nabavila je dva elektronska čitača knjiga i u ovoj godini planira početi elektronske pozajmice na oba pozajmna odjeljenja - dječijem i serioznom, a u fazi poboljšanja su i veb i Facebook stranica ove ustanove.

Otvoreno Dječije odjeljenje u Narodnoj biblioteci

DOBOJ - U dobojskoj Narodnoj biblioteci danas je svečano otvoreno Dječije odjeljenje "Karlo Kolodi", koje je u okviru projekta "Jedan skok preko", opremljeno i popunjeno knjižnim fondom i sredstvima italijanskih donatora od 20.000 evra.

Upis u biblioteku sutra jeftiniji za 50 odsto

BIJELJINA - Cijena godišnje članarine u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini sutra će za 50 odsto biti niža povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige.

Najčitanije