biciklizam

U srijedu prvi start: Istočno Sarajevo centar svjetskog biciklizma

Francuskinja Žani Longo, trinaestostruka svjetska šampionka i olimpijska pobjednica u biciklizmu iz 1996. godine, o Jahorini mnogo toga zna, ali je organizatorima Gran fondo svjetskog prvenstva u amaterskom biciklizmu poručila da jedva čeka i da je vidi.

Lejla Tanović u Francuskoj testira formu za SP

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović priprema se za nastup na UCI MTB Marathon Series trci koja će se održati u Francuskoj.

U Bihaću održano Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu

U Bihaću je ovog vikenda održano Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu na kojem su učetvovale reprezentacije Bugarske, Grčke, Srbije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Lejla Tanović osvojila 11. mjesto na EP

Lejla Tanović osvojila je 11. mjesto na Evropskom prvenstvu u brdskom biciklizmu održanom u Švajcarskoj.

Najbolji italijanski biciklisti na trci "Beograd - Banjaluka"

Jedan od najboljih italijanskih biciklističkih timova Bardijani - CSF - Faizanè potvrdio je učešće na 15. izdanju trke "Beograd - Banjaluka" koja će biti održana u posljednjoj sedmici aprila, saopštili su organizatori trke.

Biciklistički savez RS poklonio bicikle Domu "Rada Vranješević"

Predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske posjetili su danas Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" i tom prilikom štićenicima ove ustanove donirali pet dječjih bicikala.

Selimović: Uspješna sezona, trudiću se da sljedeća bude još bolja

Husein Selimović, biciklista tuzlanskog Jedinstva, sezonu je završio pobjedom. On je nedjelju na Prvenstvu BiH u disciplini kriterij/eliminator koje je održano u Žepču slavio u najjačoj elite kategoriji.

Biciklista se zbog preloma kuka povukao sa Đira

Britanski biciklista Gerejnt Tomas povukao se sa trke "Điro d'Italija" zbog preloma kuka.

Tanovićeva u top 50 biciklistkinja Svjetske rang - liste

Najuspješnija bh. biciklistkinja i 14 puta državna prvakinja Lejla Tanović napravila je istorijski napredak na UCI listi za Bosnu i Hercegovinu, kao i lični rekord ulaskom u konkurenciju najboljih 50 biciklistkinja svijeta.

Završen Banjaluka Gran pri u biciklizmu, Tanovićeva i Filip najbrži

Francuz Antoan Filip i reprezentativka BiH Lejla Tanović ukupni su pobjednici desetog izdanja Gran prija Banjaluke u brdskom biciklizmu, a koliko su bili dominantni govori podatak da su pobijedili na sve četiri etape.

Najčitanije