bih

Komšić i Džaferović odredili termin posjete Đukanovića

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH danas je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića.

Komšić: Ne mogu raspravljati sa Dodikovim bijesnim glistama

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH komentarišući poziv Milorada Dodika, srpskog člana Predsjendištva BiH da podnese ostavku, kazao da "može imati razumijevanja za neka stanja Milorada Dodika, ali da ne može raspravljati sa njegovim bijesnim glistama o svemu".

Džaferović: Komšić nikoga nije obmanuo

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je da Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nije nikoga obmanuo kada je u pitanju imenovanje stranog sudije u Ustavnom sudu BiH.

Hapšenja u Srbiji zbog krijumčarenja 144 migranta u BiH

BEOGRAD - Policija Srbije i Bezbednosno-informativna agencija (BIA) su u saradnji sa policijskim službama BiH na području Srbije uhapsile pet osoba zbog sumnje da su u BiH prokrijumčarila 144 migranata i ostvarila finansijsku dobit od oko 16.000 evra i 123.000 dinara.

Žunić: SNSD podržava izmjene izbornog zakona BiH

BANJALUKA - Šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić rekao je da se SNSD zalaže za izmjene Izbornog zakona BiH radi objektivnosti izbornog procesa.

Dodik: Preglasan sam, pozivam Komšića da podnese ostavku

SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, pozvao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, da podnese ostavku zato što je izmanipulisao javnost u vez sa imenovanjem stranog sudije Ustavnog suda BiH.

Dodik danas otvara pitanje Komšićeve odgovornosti

SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH srpski član, Milorad Dodik, otvoriće pitanje odgovornosti aktuelnog predsjedavajućeg Željka Komšića, zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava.

Poslanici iz Srpske predlažu zakon o prestanku mandata stranih sudija

BANJALUKA - Za sudije Ustavnog suda BiH može biti biran samo državljanin BiH sa pravom glasa koji je istaknuti pravnik visokog moralnog renomea, piše u Prijedlogu zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH koji će u parlament BiH uputiti parlamentarci iz Srpske.

Košarac: Ponašati se kako kažu Ustav i institucije Srpske

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da će se ponašati onako kako kažu Ustav i institucije Republike Srpske, odnosno Narodna skupština Srpske.

Nović o odluci suda: Dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović (SNSD) ocijenio je da je posljednja odluka Ustavnog suda BiH, kojom je osporen Zakon o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka.

Najčitanije