bih

Usvo­jen Pra­vil­nik za rad "drža­vnog za­tvo­ra"

SA­RA­JE­VO - Sa­vjet mi­nis­ta­ra BiH u te­hničkom man­da­tu juče ni­je održao re­do­vnu sje­dni­cu već te­le­fon­sku i usvo­jen je Akci­oni plan za re­ali­za­ci­ju pri­ori­te­ta iz Ana­li­tičkog iz­vje­šta­ja Evrop­ske ko­mi­si­je, ko­ji je sas­ta­vni dio Miš­lje­nja Ko­mi­si­je o zah­tje­vu BiH za član­stvo u EU.

U BiH neprijavljeno 30 odsto radnika

Neformalno zapošljavanje je rad koji je sam po sebi zakonit, ali nije prijavljen vlastima u svrhe poreza, socijalnog osiguranja, odnosno poštivanja zakona o radu.

Bevanda: Ne bavim se vračanjem da li će ANP dobiti podršku

SARAJEVO - Za danas zakazana sjednica Savjeta ministara BiH, u tehničkom mandatu, nije održana redovno, već, kako je to postalo uobičajno, telefonskim putem, a zamjenik predsjedavajućeg tog tijela i ministar finansija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda, izjavio je da je njegova želja da vlast na nivou države bude što prije formirana.

BiH traži od SAD izručenje bivšeg vojnog policajca zbog silovanja trudne Srpkinje

SENT LUIZ – Adem Kostjerevac (58), bivši vojni policajac u BiH, koji već 17 godina živi u Misuriju, suočen je s izručenjem zbog optužbi za silovanje trudne Srpkinje, koja je 1992. držana kao zarobljenik, piše dnevni list Star Tribune.

Bh. navijači organizovano na utakmicu

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH oavještavaju bh. navijače koji će večeras pratiti utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. između selekcija Grčke i BiH a dolaze organizovano autobusima, kombijima ili vlastitim vozilima, da ako žele mogu biti u konvoju koji će biti pod pratnjom grčke policije.

Savjet ministara o migrantima i tromeđnoj graničnoj tački

SARAJEVO - Sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu, čije je održavanje prethodno odgođeno zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, zakazana je za danas u Sarajevu.

Evo kako Zmajevi mogu na EURO

Do kraja kvalifikacija za EURO 2020 ostalo je još svega tri kola, a situacija na tabeli grupe J u kojoj se nalazi i BiH ne izgleda povoljno za Zmajeve.

Evropski savjet: Hitno formirati vlast u BiH

BRISEL - Savjet EU ponovio je nedvosmislenu posvećenost evropskoj perspektivi BiH, kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje i pozvalo na hitno formiranje vlasti na svim nivoima, bez daljeg odgađanja, navodi se u zaključcima objavljenim na internet stranici Evropskog savjeta.

Natprosječne temperature u BiH do 21. oktobra

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost zadržaće se do narednog ponedjeljka, 21. oktobra, nakon čega je izgledno pogoršanje praćeno obilnijim padavinama, posebno na prostoru Krajine i Hercegovine.

Vinari i pivari iz BiH osvajaju Kinu

SARAJEVO - Domaći vinari i pivari imaju razloga da zadovoljno trljaju ruke, bar kad je u pitanju saradnja sa Kinom, jednom od najvećih ekonomskih sila na svijetu.

Najčitanije