bih

"Radnici nepoznate firme ušli u zgradu parlamenta i mijenjali opremu"

SARAJEVO - Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović potvrdio je Srni da su za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora radnici nepoznate firme ušli u zgradu parlamenta bez saglasnosti Sekretarijata ove institucije i zamijenili opremu iz parlamentarnih sala, te ulazili i u druge prostorije.

BiH uvozi 92 odsto hrane

SARAJEVO - BiH je za šest mjeseci ove godine zabilježila povećanje deficita od 12,11 odsto u razmjeni robe sa svijetom, saopštio je danas sekretar Spoljnotrgovinske komore BiH Nihad Bajramović.

Formiranje Savjeta ministara preduslov evropskog puta BiH

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark ocijenili su da je potrebno što prije formirati Savjet ministara i vlast u Federaciji BiH, jer je to preduslov daljeg kretanja BiH na evropskom putu.

Tužilaštvo BiH radi na predmetu o prijetnjama Dodiku

SARAJEVO - U Tužilaštvu BiH u toku je rad na predmetu o prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izrečenim u komentarima na portalu BN televizije, potvrdila je Srni viši stručni saradnik za odnose sa javnošću ove pravosudne institucije Adisa Karačić.

Vigemark: EU žali što nije došlo do imenovanja mandatara

BANJALUKA - Za BiH su važne i NATO i EU integracije ali podnošenje Godišnjeg nacionalnog programa ne znači i članstvo u NATO u ovom trenutku, rekao je Lars Gunar Vigemark.

Samo pet država ima rizičnije puteve od BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH je prošle godine iznosila 72 poginula na milion stanovnika, čime naši putevi spadaju u najrizičnije u Evropi.

Predsjedništvo BiH usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH za 2018.

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH usvojilo je danas u Sarajevu Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Savjet ministara ima 30 dana da obezbijedi novac za prelaz u Bratuncu

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je su članovi Predsjedništva na današnjoj sjednici obavezali Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija da bi to pitanje bilo riješeno.

Džaferović: Niko nema pravo da kaže 'nećemo'

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, kazao je danas da se Ustav i zakoni koji su doneseni u instucijama BiH moraju poštivati i da je BiH 2009. godine zatražila članstvo u NATO i da to dobro svi znaju.

HDZ BiH: Vratiti se razgovorima i pronaći kompromis bez uslovljavanja

SARAJEVO - Poštujući izborni rezultat Opštih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva na hitnu implementaciju izbornih rezultata bez odlaganja, saopšteno je danas iz ove stranke.

Najčitanije