bih

Potvrđena optužnica protiv trojice carinika zbog uzimanja mita

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Draško Aćimović kandidat DNS-a za ministra u Savjetu ministara BiH

BANJALUKA - Draško Aćimović, dugogodišnji diplomata, predložen je od strane Predsjedništva DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH kao nestranačka ličnost, potvrđeno je "Nezavisnim".

SDS pokrenuo peticiju da se Program reformi BiH dostavi u NS RS

BANJALUKA - Omladina SDS-a je danas pokrenula građansku inicijativu "Imam pravo da znam!" sa ciljem prikupljanja potpisa peticije za podršku inicijativi da se dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, odmah objavi i da, prije slanja u sjedište NATO-a, o tom dokumentu svoje mišljenje da Narodna skupština Republike Srpske.

Oslobođen optužbe da je oštetio budžet za 20.700 KM

SARAJEVO - Sud BiH oslobodio je danas Jovana Lukića koji je optužen da je, kao odgovorno lice u preduzeću "Ducla", izvršio neosnovan odbitak ulaznog PDV- te da je tim oštetio budžet BiH za 20.704 KM.

U BiH za deset mjeseci više od 1,4 miliona turista

SARAJEVO - Bosnu i Hercegovinu je za deset mjeseci (januar – oktobar) ove godine posjetilo 1.448.086 turista, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Tegeltija: PDV se ne može mijenjati bez konsenzusa

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija hovoreći o tvrdnjama opozicije u Srpskoj da se zalaže za povećanje stope PDV-a, rekao je da kada neko traži izgovor da nešto ili nekoga ne podrži, onda pokušava da nađe problem ili opravdanje za svoje reakcije.

Pretresi u BiH i Holandiji zbog droge, jedna osoba uhapšena

BANJALUKA - U toku su pretresi na pet lokacija (kuće i firme) na području BiH, a jedno lice je uhapšeno u okviru međunarodne policijske akcije "Madagaskar" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Odgođeno premještanje migranata iz Vučjaka

SARAJEVO - Premještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća koje je bilo planirano za danas je odgođeno, potvrđeno je iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Alko-testiranje prije vožnje miljama od BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Bilo bi odlično da BiH slijedi pravila EU, gdje će od 2022. godine u svim novim vozilima koja se prodaju biti ugrađena utičnica za "Alcolock" kako bi se vozači prije vožnje alko-testirali, ali su male šanse da će ovakva praksa u skorije vrijeme zaživjeti i kod nas, smatraju naši stručnjaci.

Vašington probio rok o tužbi teškoj 1,4 milijarde KM

UGLJEVIK, SARAJEVO - Međunarodni centar za rješavanje investicionih sporova u Vašingtonu, a u arbitražnom postupku po tužbi preduzeća "Elektrogospodarstvo Slovenije razvoj in inženiring" protiv BiH nije još donio odluku o nadležnosti i osnovanosti tužbenog zahtjeva.

Najčitanije