bih

Tegeltija: Mogu se očekivati novi incidenti u kampovima bez kontrole

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je dobro što u najnovijem sukobu migranata na području Bihaća nije stradao niko od građana BiH, ali da se ovakvi incidenti mogu i ubuduće očekivati ukoliko bude dozvoljavano da se na pojedinim područjima formiraju improvizovani kampovi, bez ikakve kontrole.

Posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni u Travniku

SARAJEVO - Kompletni posmrtni ostaci jedne osobe pronađeni su na lokalitetu Šarića brdo u opštini Travnik, gdje je završen proces ekshumacije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Zmajevi" protiv Iraca uz navijače

Utakmica polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na stadionu "Grbavica" mogla bi se igrati uz prisustvo ograničenog broja navijača.

Goran Lojo, selektor bh. košarkašica: Iz "balona" do Evrobasketa

Na početku kvalifikacija napravili smo veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo i sada držimo sve u svojim rukama, rekao je ovo za "Nezavisne" selektor ženske seniorske reprezentacije BiH Goran Lojo.

Prvo kolo Kupa kobno za Slobodu, Olimpik i Mladost

Danas je odigrano 14 utakmica šesnaestine finala fudbalskog kupa BiH, a već na prvoj prepeci zapela su tri premijerligaša: Sloboda, Olimpik i Mladost Doboj Kakanj.

VSTS u Trebinju: Tužilaštvima prioritet zloupotrebe biračkih prava

TREBINJE - Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, koji su danas zasjedali u novoj Palati pravde u Trebinju, izabrali su Damjana Kaurinovića za predsjednika Apelacionog suda Brčko distrikta, kao i glavnog tužioca Srednjebosanskog kantona Šemsudina Fuška.

Bošnjak, Grubačić i Đajić osuđeni za zločin protiv civilnog stanovništva

SARAJEVO – Krivično vijeće Suda Bosne i Hercegovine osudilo je danas Borisa Bošnjaka, Miodraga Grubačića i Iliiju Đajića, pripadnike Vojske Republike Srpske, na zatvorsku kaznu zbog počinjenog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Izborna kampanja u BiH počinje 16. oktobra

SARAJEVO - Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) saopštila je da će izborna kampanja za lokalne izbore u BiH zvanično početi 16. oktobra i trajati 30 dana, uz podsjećanje na obavezu poštivanja odrebi Izbornog zakona BiH i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata od dana raspisivanja do dana održavanja lokalnih izbora 15. novembra.

Iz CIK-a cure informacije, najavljena istraga

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija (CIK) BiH pokrenuće istragu o curenju informacija iz ove institucije, zbog čega je ozbiljno narušeno povjerenje među njenim članovima, a vrlo vjerovatno biće zatraženo i od nadležnih službi da utvrde da li se eventualno prisluškuje kabinet u kojem se održavaju sjednice kolegijuma CIK-a.

Fudbaleri Borca u Travniku kreću u pohod na Kup BiH

U ušima nam još odzvanja eliminacija od Ljubića u Kupu Republike Srpske i to nam mora biti upozorenje, poručio je Vlado Jagodić, trener fudbalera Borca, pred sutrašnju utakmicu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine sa Travnikom.

Najčitanije