biznis

Od zemalja bivše Jugoslavije najteže je poslovati u BiH

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina nazadovala je za jedno mjesto na najnovijoj Doing Business listi i sada se nalazi na 90. mjestu u svijetu po lakoći poslovanja, što je najlošiji plasman od svih zemalja biše Jugoslavije.

Čubrilović: Mnoge šanse za razvoj regiona

NOVI SAD - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je juče u Novom Sadu, na otvaranju "Dunavskog biznis foruma", da region ima više mogućnosti za razvoj, ali da treba potencirati razvoj privrede.

Počeo "Dunavski biznis forum" u Novom Sadu

NOVI SAD - U Novom Sadu danas je počeo osmi po redu "Dunavski biznis forum" u čijem radu učestvuje i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Sve više Hercegovki pokreće svoj biznis

TREBINJE - Sve više hercegovačkih žena odlučuje se za pokretanje samostalnog biznisa, ali su im potrebna početna sredstva i edukacija kako svoje ideje da dovedu do konačne realizacije.

Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana

BANJALUKA Realizacija projekta pod nazivom "Preduzetnik u srednjoj školi", koju je Ekonomski fakultet Univerziteta PIM iz Banjaluke pokrenuo početkom ove godine, uspješno je završena svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Imate 10.000 evra, a ne znate gdje da ih uložite, ovo su savjeti stručnjaka

Početni kapital za dobar "mikro-biznis" moguće je dobiti i od raznih institucija i agencija.

Deset uslova za početak uspješnog biznisa

Niko ne želi da mu sopstveni biznis propadne, ali perspektiva je nešto što svaki poslovan čovjek mora razmotriti. Srećom, postoje koraci koje možete preduzeti kako bi osigurali vaš uspjeh.

U Srpskoj po jednog radnika ima čak 2.113 firmi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina broj firmi koje imaju samo po jednog radnika porastao je za 240, tako da ih je na kraju prošle godine bilo 2.113.

Kopaonik biznis forum okupio više od 1.300 učesnika

Završen je XXVI “Kopaonik business forum”, koji je tokom četiri dana trajanja, okupio više od 1.300 učesnika, 162 panelista, 2 specijalna gosta, među kojima su učestvovali vladini zvaničnici, eminentni profesori, bankari, privrednici, domaći i strani investitori, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Popularna zanimanja današnjice: Šta rade HR menadžeri?

U današnje vrijeme gotovo da nema kompanije koja nema bar jednu osobu zaposlenu u HR-u. Zašto je to toliko važno?

Najčitanije