biznis

Od korone već oboljelo 70% mikro, malih i srednjih biznisa

SARAJEVO, BANJALUKA - Usljed pojave pandemije virusa korona u Bosni i Hercegovini već je oboljelo 71,5 odsto mikro, malih i srednjih biznisa, rezultat je istraživanja koje je sprovela Fondacija za društvenoekonomski razvoj 787 u periodu od 26. marta do 5. aprila.

Sarajevo Biznis Forum 2020. odložen za jesen

​SARAJEVO - Organizatori 11. Sarajevo Biznis Foruma (SBF) odlučili su da, načelno, pomjere održavanje tog događaja za jesen ove godine.

Kopaonik biznis forum: Poljoprivreda je jedan od stožera ekonomije

KOPAONIK - Poljoprivreda je stabilizirajući faktor i jedan od stožera ekonomije, ocijenjeno je na jednom panelu u okviru Kopaonik biznis foruma, čiji su učesnici istakli da su ova i naredne godine prelomne da u Srbiji primarna poljoprivreda počne da se podiže na viši nivo.

Djevojčica ideju za bisnis dobila poslije uboda pčele

Mikaila Ulmer, 15-godišnja djevojčica iz Ostina u Teksasu, inspiraciju za svoj biznis dobila je nakon što ju je ujela pčela, a sada planira da širi poslovanje firme koju je osnovala kada je imala četiri godine, prenosi portal Bankar.me.

Ana i Švajni kao Megan i Hari: Njihov novi poslovni potez pravi bum

Non-stop isplivavaju dokazi da su Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger tandem iz sna, na svim poljima.

Od zemalja bivše Jugoslavije najteže je poslovati u BiH

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina nazadovala je za jedno mjesto na najnovijoj Doing Business listi i sada se nalazi na 90. mjestu u svijetu po lakoći poslovanja, što je najlošiji plasman od svih zemalja biše Jugoslavije.

Čubrilović: Mnoge šanse za razvoj regiona

NOVI SAD - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je juče u Novom Sadu, na otvaranju "Dunavskog biznis foruma", da region ima više mogućnosti za razvoj, ali da treba potencirati razvoj privrede.

Počeo "Dunavski biznis forum" u Novom Sadu

NOVI SAD - U Novom Sadu danas je počeo osmi po redu "Dunavski biznis forum" u čijem radu učestvuje i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Sve više Hercegovki pokreće svoj biznis

TREBINJE - Sve više hercegovačkih žena odlučuje se za pokretanje samostalnog biznisa, ali su im potrebna početna sredstva i edukacija kako svoje ideje da dovedu do konačne realizacije.

Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana

BANJALUKA Realizacija projekta pod nazivom "Preduzetnik u srednjoj školi", koju je Ekonomski fakultet Univerziteta PIM iz Banjaluke pokrenuo početkom ove godine, uspješno je završena svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Najčitanije