bolest

Neaktivnost povećava rizik od bolesti

Više od 1,4 milijarde odraslih ljudi širom svijeta ima povišen rizik od oboljenja zbog nedovoljne fizičke aktivnosti, navodi se u novom izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Poznata glumica i pjevačica objavila da treći put boluje od raka

Glumica i pjevačica Olivija Njuton Džon izjavila je kako treći put boluje od karcinoma te da vjeruje da će opet pobijediti tu opaku bolest.

Američki senator Džon Mekkejn odustaje od liječenja raka mozga

VAŠINGTON - Američki senator Džon Mekkejn odlučio je prekinuti liječenje raka mozga, objavila je njegova porodica. Napustio je Vašington i otišao sa svojom porodicom u Arizonu.

Preti nam šest opasnih epidemija koje su već aktivne

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava da je u junu ove godine prvi put u istoriji istovremeno svijetom haralo čak šest smrtonosnih virusa.

Ako putujete u ovu zemlju "naoružajte" se kondomima

Svima koji planiraju put u Francusku holandsko ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je da se dobro "naoružaju" prezervativima zbog naglog porasta zaraženih polno prenosivim bolestima, posebno klamidijom i gonorejom.

Previše sjedenja povezano s 13 bolesti

Mnogo sjedenja, uprkos vježbanju, povećava rizik od smrtnosti od posljedica 13 bolesti, pokazuje istraživanje.

Ova krvna grupa se često razboljeva na odmoru

Da li ste znali da je određena krvna grupa znak da imate velike šanse da se na putovanjima razbolite?

Misteriozna bolest napada američke diplomate

VAŠINGTON -Američki Stejt department povukao grupu diplomata iz grada Guangdžou u Kini, zbog zabrinutosti da pate od misteriozne bolesti od koje pate i diplomate na Kubi.

Multipla skleroza, bolest od koje niko nije zaštićen

BANJALUKA - Dijagnozu sam saznala sa 17 godina, tada nisam znala mnogo o multipli sklerozi, ali sam odlučila da se borim, da me to ne dotiče. Po prirodi sam optimista, ako drugi mogu s tim da žive, moći ću i ja, jer, kako kažu, sreća prati hrabre, prisjeća se Milica Galić (24) trenutka kada je saznala da boluje od multiple skleroze (MS).

Kako i najmanji stres utiče na naše zdravlje

Čak i najmanji stres tokom dana mogao bi da utiče na kasnije zdravstvene probleme, pokazalo je najnovije istraživanje.

Najčitanije