bolest

Broj preminulih od posljedica gripa u RS porastao na 42

BANJALUKA - U posljednja dva dana od posljedica teške akutne respiratorne infekcije preminula su dva pacijenta, čime je broj preminulih od posljedica gripa u Republici Srpskoj porastao na 42.

"Grip (ne) treba liječiti prirodnim putem"

Protiv gripa, virusa i prehlade svako se bori na svoj način, i dok jedni odmah posežu za lijekovima i antibioticima, drugi grip pokušavaju izliječiti uzimanjem vitamina i prirodnih preparata.

Psi mogu nepogrešivo da nanjuše neke bolesti

Već su rađena naučna istraživanja koja pokazuju da psi mogu da namirišu bolesti kod ljudi, ali sada je definitivno ustanovljena lista oboljenja koju pseći njuh može da osjeti, piše gheguardian.com.

Voznjacki šokirala javnost, boluje od teške bolesti

Druga teniserka svijeta Karolina Voznjacki juče je, poslije poraza od Eline Svitoline ( 5:7, 7:5, 6:3), eliminisana na završnom WTA turnira u sezoni.

Pomak u liječenju Alchajmerove bolesti

LONDON - Tim naučnika sa Univerziteta Kembridž, zajedno sa kolegama iz Švedske, otkrio je način da uništi toksične čestice u mozgu koje vode do gubitka pamćenja, odnosno pojave Alchajmerove bolesti.

Neaktivnost povećava rizik od bolesti

Više od 1,4 milijarde odraslih ljudi širom svijeta ima povišen rizik od oboljenja zbog nedovoljne fizičke aktivnosti, navodi se u novom izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Poznata glumica i pjevačica objavila da treći put boluje od raka

Glumica i pjevačica Olivija Njuton Džon izjavila je kako treći put boluje od karcinoma te da vjeruje da će opet pobijediti tu opaku bolest.

Američki senator Džon Mekkejn odustaje od liječenja raka mozga

VAŠINGTON - Američki senator Džon Mekkejn odlučio je prekinuti liječenje raka mozga, objavila je njegova porodica. Napustio je Vašington i otišao sa svojom porodicom u Arizonu.

Preti nam šest opasnih epidemija koje su već aktivne

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava da je u junu ove godine prvi put u istoriji istovremeno svijetom haralo čak šest smrtonosnih virusa.

Ako putujete u ovu zemlju "naoružajte" se kondomima

Svima koji planiraju put u Francusku holandsko ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je da se dobro "naoružaju" prezervativima zbog naglog porasta zaraženih polno prenosivim bolestima, posebno klamidijom i gonorejom.

Najčitanije