bolnica

RS raskida ugovor o nabavci mobilne bolnice i traži nazad 4,2 miliona

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije zadužio je u petak Institut za javno zdravstvo RS da raskine ugovor sa preduzećem "Global Balkan " u vezi sa nabavkom mobilne bolnice te da traži povrat od 4,2 miliona KM, koliko je uplaćeno za ovu bolnicu.

Dodik: RS nije kalkulisala sa nabavkom bolnice, novac će biti vraćen

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Doboju da raskidom ugovora o kupovini mobilne bolnice Republika Srpska neće imati nikavu štetu jer će uplaćeni novac biti vraćen.

Ristić o raskidu ugovora za mobilnu bolnicu: Ovo je ispolitizovano

​BANJALUKA - Slaven Ristić, vlasnik "Global Balkana" i Tehničkog remonta Bratunac, kompanija koje je bila posrednik u nabavci mobilne bolnice, za "Nezavisne" je rekao da će se usaglasiti sa odlukom Instituta za javno zdravstvo RS o raskidu ugovora, te da smatra da je ova situacija ispolitizovana.

Zaražen zdravstveni radnik bolnice u Prijedoru

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je u posljednja 24 časa u ovom gradu evidentirano jedno novozaraženo lice, a riječ je o zdravstvenom radniku prijedorske Bolnice "Doktor Mladen Stojanović" koji je već desetak dana u izolaciji.

Medicinski tehničar objasnio zašto su okrenuli leđa premijerki Belgije

Medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici iz Belgiji štrajkovali su godinu dana prije nego što su krenuli u borbu protiv virusa korona. Pošto njihovi zahtjevi nisu ispinjeni, svoju šansu su iskoristili prilikom posjete premijerke Sofi Vilms bolnici.

Sljedeće sedmice montaža kompletne pokretne bolnice

BANJALUKA - Pokretna bolnica u Republici Srpskoj uskoro bi trebalo da bude opremljena.

Opšta bolnica u Sarajevu se vraća na stari režim rada

SARAJEVO - Opšta bolnica "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu od danas se postepeno vraća na stari režim pružanja zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, a prema preporuci kantonalnog Kriznog štaba i s obzirom da posljednjih dana nema zabilježenih slučajeva virusa korona.

Iz bolnice u Doboju pobjegao zaražen pacijent, policija ga pronašla

DOBOJ - Osoba iz Modriče, pozitivna na virus korona, koja je jutros pobjegla iz Bolnice "Sveti apostol Luka", pronađena je i vraćena na liječenje, saopštila je Policijska uprava Doboj.

Bolnica u Bihaću dobila monitore od "Hemofarma"

BIHAĆ - Predstavnici kompanije "Hemofarm" u petak su ljekarima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću uručili dva monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Šešlija: Bolnica "Srbija" dobiće mobilni rendgen

ISTOČNO SARAJEVO - Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je nakon sastanka s predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem da je ova zdravstvena ustanova riješila pitanje mobilnog rendgena, koji će dobiti u narednom periodu, a koji je neophodan za pružanje zdravstvene zaštite za sve pacijente i značajno će olakšati posao i u redovnom radu i u borbi sa virusom COVID-19.

Najčitanije