bomba

Sud u Bostonu odbacio smrtnu kaznu za bombaša Carnajeva

BOSTON - Federalni apelacioni sud u Bostonu oborio je smrtnu presudu koju je niža sudska instanca izrekla Džokaru Carnajevu, koji je sa bratom Tamerlanom postavio i aktivirao dvije improvizovane eksplozivne naprave u Bostonu, tokom maratona 2013. godine, i usmrtio troje, a ranio 260 ljudi.

Muškarac napadnut u Turjaku za "Nezavisne": Srećom nije izvukao osigurač

GRADIŠKA - Nikada nisam mogao sanjati da će Dejan dići ruku, a kamoli da potegne bombu na mene, jer dobar je on momak i nikada nije nasrtao na nekog iako je imao određenih poteškoća.

Kon: Beograd je potencijalna bomba

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Beograd u ovom trenutku dominantna "potencijalna bomba", jer se stanje vezano za epidemiju virusa korona pogoršalo.

U Kabulu četvoro poginulih u eksploziji

KABUL - Najmanje četvoro civila je poginulo, a još četvoro njih je povrijeđeno od eksplozije bombe na putu u istočnom dijelu avganistanske prijestonice Kabula, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Prijetnje bombom privremeno "zatvorile" sudove širom Njemačke

BERLIN - Niz prijetnji bombom doveo je do privremenog zatvaranja sudova u više njemačkih gradova.

Amerikanci testirali avio-bombu sistema "Zlatna horda"

Sjedinjene Američke Države izvršile su probu avio-bombe "Stormbrejker" koja je integrisana u sistem poluautonomnog visokopreciznog oružja "Zlatna horda", prenosi list „Forbs“.

Bacio bombu pod mercedes

BOSANSKA KRUPA - Pripadnici policije u Bosanskoj Krupi priveli su 35-godišnjaka koji je osumnjičen da je jučer u poslijepodnevnim satima bacio bombu pod automobil marke mercedes u Prvomajskoj ulici u tom gradu.

U plastičnom buretu pronađeni bombe, trombloni i municija

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite pronašli su na području Travnika i uklonili 246 komada eksplozivnih sredstava i 2.401 komad municije.

Policija prekinula slavlje: Prijetio da će sve raznijeti bombom

SREBRENICA - Prava drama odvijala se u ponedjeljak u Gornjim Potočarima, kod Srebrenice, kada je policija intervenisala zbog pucnjave na porodičnom veselju, a zatim je iznenada dvadesetčetvorogodišnji Darko O. uzeo bombu kojom je prijetio da će ih raznijeti, kao i ostalu rodbinu koja se tu zatekla, saznaju "Nezavisne".

Evakuisan servis Poršea u Zagrebu

ZAGREB - Servis Poršea u Zagrebu je evakuisan, nakon što je u jednom automobilu navodno pronađena bomba.

Najčitanije