bomba

U Sarajevu pronađena i četvrta aviobomba

U posljednjih nekoliko dana deminerske ekipe Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uklonile su tri aviobombe pronađene na gradilištu tržnog centra Bingo kod RTV Doma u Sarajevu.

Uspješno deaktivirana i treća aviobomba u Sarajevu

Nakon što je jutros na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu u blizini zgrade RTV doma pronađena i treća aviobomba, tim za Uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uspješno je deaktivirao i ovu bombu.

Treća avio-bomba pronađena na gradilištu u Sarajevu

​SARAJEVO - Na gradilištu novog tržnog centra u Sarajevu u blizini zgrade RTV doma jutros je pronađena treća avio-bomba, koju su uočili građevinski radnici.

Izmještena avio-bomba pronađena kod RTV doma u Sarajevu

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite izmjestili su na bezbjednu lokaciju avio-bombu od 500 kilograma koja je pronađena na gradilištu iza RTV doma u Sarajevu.

Deaktivirana avio-bomba pronađena kod RTV doma u Sarajevu

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite deaktivirali su avio-bombu tešku 500 kilograma, koja je pronađena na gradilištu iza RTV doma u Sarajevu.

Tramp predlaže da se uragani gađaju nuklearnim bombama

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp predložio je da se uragani gađaju nuklearnim bombama prije nego što dođu do Sjedinjenih Američkih Država, piše američki informativni portal "Axios".

Uklonjena bomba teška 226 kilograma kod Novog Grada

NOVI GRAD - Avio-bomba teška oko 226 kilograma zaostala iz Drugog svjetskog rata uklonjena je jutros ispod drumskog mosta na rijeci Sani kod Novog Grada.

Bombe zaustavile potragu za čovječjom ribicom

TREBINJE - Bombe i različita minsko-eksplozivna sredstva, za koja se ne zna da li su zaostali iz proteklog rata ili datiraju odranije, zaustavila su istraživanje estavele (podzemne uske pećine) u trebinjskom selu Dračevu, koja je registrovana kao jedno od mogućih staništva endemskog vodozemca čovječje ribice.

Bačena bomba na kuću službenika zatvora

PODGORICA - U dvorištu kuće službenika Istražnog zatvora M.S. u podgoričkom naselju Donja Gorica, jutros oko 3.30, aktivirana je eksplozivna naprava.

Kosio travu i aktivirao bombu na njivi

Policiji u Bosanskoj Krupi preksinoć je prijavljeno da je došlo do eksplozije na jednom poljoprivrednom imanju, te je u toku istragu kako bi se utvrdilo ko je ostavio ili bacio bombu na toj lokaciji.

Najčitanije