brašno

Ukus koji mami zalogaje: Ovaj hljeb će vas oduševiti

Napravite hljeb od jedne od najstarijih žitarica i uživajte u očaravajućem ukusu

Brašno je korisno za njegu, čišćenje i igranje

Brašno se uglavnom koristi za kuvanje i pečenje, ali mnoge domaćice znaju da ono odlično upija masnoću te da se može koristiti za još nekoliko stvari u kući.

Brašno poskupljuje iz dana u dan

BANJALUKA - Brašno u RS poskupljuje iz dana u dan, kako kažu mlinari, te mjesečno u prosjeku poskupi za 10 evra po toni.

Brašna u narodnim kuhinjama na Kosovu ima još za deset dana

KOSOVSKA MITROVICA - Svetlana Stević, predsjednica Udruženja "Majka devet Jugovića", koje se 17 godina trudi da najugraženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji dopremi hljeb, izjavila je da zbog taksi koje je uvela Priština imaju brašna za svega deset dana i da će se, ako ne uspiju da dopreme brašno, tamošnje narodne kuhinje zatvoriti.

Ponovo poskupilo brašno u Srpskoj

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijena brašna ponovo je u RS porasla za dva feninga, a do kraja ovog mjeseca očekuje se da po kilogramu skoči za još četiri feninga, potvrdio je juče za "Nezavisne" Zoran Kos, predsjednik Udruženja mlinara RS.

Poskupjeli brašno i gorivo, uskoro i hljeb

BANJALUKA, BIJELJINA - Cijena brašna po kilogramu veća je dva feninga, dok se u narednom periodu očekuje da dođe do još većeg skoka za još dodatnih šest feninga, potvrdio je za "Nezavisne" Zoran Kos, predsjednik Udruženja mlinara RS.

Veće plate pekarima umijesiće i veće cijene hljeba

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijena hljeba mogla bi dostići i 1,80 KM za godinu dana, jer cijenu pekarskih proizvoda u narednom periodu diktiraće veliki odlazak ljudi iz ove oblasti u inostranstvo i tempo rasta plata radnika koji ostaju, rekao je Saša Trivić, predsjednik Udruženja pekara Republike Srpske i vlasnik Pekarsko-slastičarskog društva "Krajina klas".

Zabranjen uvoz 22 tone brašna iz Srbije u RS

BANJALUKA - Republička inspekcija za hranu zabranila je uvoz i naredila povrat 22 tone brašna porijeklom iz Srbije zbog isteka deklarisanog roka trajanja, rečeno je danas u Inspektoratu Republike Srpske.

Ljajić: Makedoniji će biti uvedene kontramjere zbog barijera za uvoz brašna

BEOGRAD - Makedoniji će sutra biti uvedene kontramjere zbog toga što je otežala uvoz brašna iz Srbije, najavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

U Makedoniji nema barijera za uvoz brašna iz Srbije

SKOPLJE - Makedonski mlinari, uvoznici i poljoprivrednici smatraju da novim pravilnikom nisu uvedene barijere i ograničenje na uvoz brašna iz Srbije već da je promijenjen redoslijed pravila koja su do sada važila prilikom uvoza.

Najčitanije