brod

Brod sa migrantima stavljen u karantin na Siciliji

RIM - Italijanske vlasti su iz predostrožnosti stavile u karantin na Siciliji spasilački brod sa migrantima, saopštilo je italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Brod duh", nošen olujom "Denis", nasukao se na irsku obalu

LONDON - Nošen vjetrovima oluje "Denis", na stjenovitu irsku obalu okruga Kork nasukao se teretni brog "Alta", napušten i bez posade.

"Sojuz MS-13" se vraća na Zemlju

Svemirski brod "Sojuz MS-13" sa Rusom Aleksandrom Skvorcovom, Amerikankom Kristinom Kuk i Italijanom Lukom Parmitanom odvojio se od Međunarodne svemirske stanice i vraća se na Zemlju, saopštio je Centar za kontrolu leta Rusije.

Oproštaj od Ljiljane Petrović: Ostaju nam vječiti osmijeh i lirski zanos

BANJALUKA - Bilo je to u proljeće 2012. godine i u meni je za nijansu bilo više drskosti i mladosti. U salonu izdavačke kuće "Prometej" u Novom Sadu zajedno sa nekolicinom pjesnika govorio sam stihove naizust i moja dobra forma svakako je izazivala reakcije publike. Program je organizovalo "Brankovo kolo", a sa nama nastupila je i njihova dugogodišnja saradnica Ljiljana Petrović.

Preminula Ljiljana Petrović, prva predstavnica Jugoslavije na Evroviziji

Pjevačica Ljiljana Petrović, bivša jugoslovenska i sadašnja srpska pjevačica iz Novog Sada i prva predstavnica Jugoslavije na pjesmi Evrovizije preminula je danas u 81. godini.

Brod sa 403 migranta dobio dozvolu da pristane u Italiji

RIM - Humanitarni brod sa 403 osobe koje su spasene na Sredozemlju saopštio je danas da je dobio dozvolu za pristajanje u Italiji.

"Nepotopiva Violet": Preživjela tri najveća brodoloma

Violet Džesop rođena je u Argentini 1887. godine, u porodici irskih doseljenika, ali joj je djetinjstvo bilo obilježeno bolešću. Dugo je bolovala od veoma teške vrste tuberkuloze. Doktori su joj davali manje od godinu dana života, ali je žilava Violet uspjela da se izbori s bolešću i ozdravi.

Jedno poginulo, pet povrijeđenih u sudaru kod Slavonskog Broda

ZAGREB – Jedna osoba je poginula, a pet je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros autoputu Bregana-Lipovac kod Slavonskog Broda.

Tuča četiri djevojke ispred kluba u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD - Lokalni slavonskobrodski portal sbonline.net objavio je snimku četiri djevojke koje su se sinoć potukle ispred noćnog kluba u Slavonskom Brodu.

"Američki razarač izveo manevar kako bi presjekao kurs ruskog broda"

​Saopštenje američke vojne mornarice o navodnom "opasnom" zbližavanju ruskog broda američkom razaraču u Arapskom moru nije tačno, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Najčitanije